×

Pob Walton’un Ne Kadar Serveti Var

Pob Walton

Pob Walton’un Ne Kadar Serveti Var

1945 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen Pob Walton, Walmart’ın kurucularından Sam Walton’un büyük oğlu olması ile beraber büyük bir iş adamıdır. Eğitim hayatını Columbia Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Walmart’ın başkanlık koltuğuna geçen Pob Walton, 19,7 milyar dolar elde ederek zaman içersinde servetini büyütmüştür. Ailesinin serveti dışında kendi servetini kat ve kat artıran bu çalışkan adam, dünyanın en zenginlerinin yer aldığı listeye girebilmeyi de başarmıştır.

Pob Walton

Walton Ailesi

Pop Walton’un da üyesi olduğu, 191 milyar dolarlık bir servete sahip olan bu aile yıllık 39 milyar dolarlık bir artış sergileyerek büyük bir dikkat çekmiştir.  Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın pek çok yerinde bulunan milyar dolarlık süpermarketler zinciri ile servetlerini her geçen gün daha da artıran bu aile, dünyanın en zengin ailelerinden birisi olarak karşımıza çıkar. Günlük 107 milyon dolar kar elde eden Walton ailesi, gelece kuşaklara rahat bir biçimde yetecek kadar servet oluşturdular. Geçtiğimiz sene 514 milyar dolar ciro kazanan süpermarketler zinciri Walmart, tüm dünya genelinde 10 binden fazla mağazaya sahiptir. Geçtiğimiz seneden günümüze değiş %15 oranında bir artış ile aile servetine katkı sağlayan çocuklar, babalarından kalan servete her geçen gün ekleme yapmaktadırlar.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda, aile servetinin yanı sıra kendi serveti ile almış yürümüş olan dünya zenginlerinden Pob Walton ile ilgili detaylı bir yazı oluşturmaya çalıştık, umuyoruz ki siz değerli okurlar için faydalı bir yazı olmuştur.

Yorum gönder