×

Serra Sabancı

Serra Sabancı

Serra Sabancı

1975 tarihinde Adana’da doğmuştur. Sabancı Holding yönetim kurulu üyesi konumundadır. 1975 senesinde Adana’da doğan Serra Sabancı, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin sonrasında yüksek öğrenimini birincilikle mezun olmuştur.

Serra Sabancı Forbes Türkiye’nin 2017 hazırlamış olduğu en zengin 100 kadın ünlülerin içerisinde yer alır. İş adamı Özdemir Sabancı’nın kızı ve kardeşi ise Demir Sabancı’dır.

Serra Sabancı

Temsa şirketinde görev yapmış bu kişi Londra’da Sabancı; Temsa Çimsa ve Mitsubishi gibi şirketlerinde almış olduğu temsilcilikler ile ticari hayatın sürdürmüş olan Aktan ile Serra Sabancı’nın evliliklere Sabancı Ailesi tarafından hoş karşılanmamıştır. O zamanlarda biraz Aktan’ın eşi İnci Köksal’ın hileli olarak boşandığı ve bu sebeple Serra Sabancı ile evliliğinin geçerli olamayacağı ortaya atılmıştır. Aileye karşı çıkması sebebiyle Sabancı ailesi ve Serra Sabancı uzun bir süre görüşmemiştir.

Evliliklerin kısa süre sonrasında Birol Akdeniz Sabancı grubu şirketlerinden almış olduğu temsilcilikler iptali söz konusu olmuştur. Evlenirken eşit Serra’ya bir hediye etmiş olduğu otomobili zor mali koşullar karşısında satmıştır. Fakat bu Aktan’ın ticari hayatın düzeltmedi gibi evliliğinde bu olay kurtarmamıştır. Evlilikleri 5 yıl sürmüş ve çift 1999 senesinde ayrılmıştır. Evli iken ailesi ile görüşmeyen Serra Sabancı aktardan ayrılmasını sonrasında Sabancı ailesine geri dönmüştür. Belirlenmiş olduğu adam ve evlenmeyi kabul edilmediği için Sabancı Ailesi dışına itilmiş olan Serra tabanca 17 Mayıs 2004 tarihi ile aile işlerinin başında geçmiş gençlerden biri haline gelmiştir.

 Sabancı Holding

1906 senesinde Hacı Ömer Sabancı Kayseri’nin Akçakaya köyünde dünyaya gözlerini açmıştır. 1925 senesinde Hacı Ömer Sabancı Adana’ya yerleşmiş ve 1925’te Neslihan Sabancı topluluğu oluşturulmuştur. 1925’te Nesine Hacı Ömer Sabancı pamuk ticaretine başlamış ve Hacı Ömer Sabancı’nın 1932 senesinde Çırçır fabrikasının ortak olmuştur. 1953 senesinde Adana Yüreğir çiftliğini satın almıştır. 1968’de Temsa 1971’de Pilsa kurulmuştur, 1972 senesinde Çimsa kurulmuştur.

Yorum gönder