×

DC Comics Evreninin En Güçlü 30 Karakteri

Dc Comics

DC Comics Evreninin En Güçlü 30 Karakteri

Dc Comics evreni içerisinde farklı birçok güce sahip karakterleri barındırır. Her karakter kendi evreni içerisinde güçlü olsa bile, bazı karakterler evrendeki en güçlü karakterler içerisindedir. Bu yazı içerisinde, düşmanları ile karşı karşıya geldiklerinde verdikleri savaşa göre en güçlü 50 karakter yer alır. Bu karakterler diğer karakterler ile çarpışmaları esnasında kolaylıkla galibiyet elde edebilecek güçtedirler.

Zamarons

Zamarons, Maltusians varlıkları tarafından kurulmuş olan bir ekiptir. Bu ekip Oans ekibine karşıt olarak kurulmuştur, karşı ekip erkeklerden oluşur. Zamarons ise tamamen kadınlardan oluşan ve evreni korumaya çabalayan bir ekiptir.

Dc Comics

Titans Of Mtyh

Tanrılardan oluşan bir ekiptir ve bu ekip en güçlü 50 karakter içerisinde yer almıştır. Gök Tanrısı ile Doğa Tanrıçası’nden dünyaya gelmiş olan evlatlardır. Zamanla baba, çocukları ile karşı karşıya gelmiş ve birbirlerinin canına kıymaya çalışmışlardır. Zeus’un babası, kendi babasını da katletmiş ve var olan en büyük tanrı olmuştur.

The Wizard

Wizard, Shazam ismi ile de evrendeki çizi romanlarda yer almıştır. Bu karakter, sonsuzluk ismi de verilmiş olan kayanın koruyuculuğunu üstlenmiştir. Zaman içerisinde gücünü başkalarına da aktarmış ve Kaptan Marvel gibi karakterlerin oluşmasına ön ayak olmuştur.

PhantomStranger

Bu karakter yalnızca büyük durumlar karşısında çizgi romanlarda yer almıştır. Evren içerisinde nasıl doğduğu asla yazılmamış ve geçmişindeki hiçbir şey belirtilmemiştir. Hakkında çok bilgi olmamasına karşın gücü çizgi romanlarda belirtilmiştir.

SwampThing

Karakter bünyesinde tabiattan almış olduğu güçleri bulundurur. Bir kaza geçirmiş ve bu kazadan sonra tabiat ile birebir etkileşime geçebilmiştir. Gücünü bir bataklıktan alır ve bataklıkta geçirdiği kaza ile hayatı değişmiştir. Hem dış dünyada hem de tabiatta koruma görevini üstlenmiştir. Gardiyan olarak mükemmel görev almış ve bulunduğu alanı koruyabilmiştir.

TheControllers

Bu karakterler evrendeki en güçlü 50 karakter arasında yer almıştır. Tüm gezegenlere kesin barışı getirme konusunda kararlılardır ve kötü olan her şeyi yok ederler. Hatta bu amaç uğruna iyi canlıların ölmesine bile neden olabilirler.

Zeus

Zeus, babasını öldürmüştür ve en güçlü karakterler arasında yer alır. Bu karakter tamamen bilgeliğe sahiptir ve Olimpos içerisindeki en kudretli varlıktır.

Guardians Of TheUniverse

Ölümsüzlüğü ile ön plana çıkmış varlıklardır. Bu varlıklar Yeşil Fener olarak adlandırılan ekibin kurucularıdır ve evrendeki bütün gezegenlerin merkez noktasında yaşarlar.

Highfather

New Genesis üzerinde hükmü vardır ve burada gardiyan olarak da görev yapar. En büyük düşmanı ise daima Darkseid olmuştur.

Darkseid

En güçlü karakterler arasında yer alan bu karakter kötülüklere hükmeder. Onların tanrısı olarak da adlandırılır ve amacı bütün evrene hakim olmaktır.

Parliament Of Limbs

Bir ekip olarak adlandırılan bu takım, evren içerisinde yer alan bütün hayvanlarının gücünü barındırır.

Parliament Of Trees

Ölen bitkiler güçlerini tamamen kaybetmezler ve ruhları bir araya toplanmıştır. Bu karakter bütün ruhların bir araya gelmesi ile oluşmuştur ve oldukça saf bir enerjisi vardır.

Parliament Of Flames

Bu karakter evrendeki en güçlü 50 karakter arasında yer alır, ancak çizgi romanlarında geçmişi yer almaz. Sadece güneşin üzerinde yaşadığı bilinir.

Parliament Of Worlds

Parliament olarak adlandırılan topluluklar arasında en çok kudret sahibi olanıdır. Bu ekip, bütün gezegenlerin adımlarını iyi bilir ve onlardan sorumludur.

Gaea

Tanrıların en üstü olarak bilinir ve onların lideridir. Mitolojide yer alan bütün tanrıların annesi olarak nitelendirilebilir.

Mogo

Yeşil Fener’e mensup olan bir karakterdir ve yüzüklerin nereden nereye gittiğini daima izler.

Starbreaker

Gezegenleri öldürmek üzerine yaşayan bir varlıktır. Bu varlık gezegenlerden aldığı enerjiler ile beslenir ve öyle yaşamını sürdürür. Vampir olarak da nitelendirilebilir, çevresinde yer alan canlıların korkması ve üzülmesi onun gücünü arttırır.

Solaris

Bu karakter evrendeki en güçlü 50 karakter arasında yer alır ve 853. Yüzyılda yaşayarak zamanın çok ilerisindedir. Geçmişe gitmiş ve diğer Dc takımları ile birlikte çalışmıştır.

Sun Eater

Karadeliğe benzeyen bir varlıktır ve gezegenlerin enerjisini tamamen tüketir.

Onimar Synn

Yedi şeytan olarak isimlendirilen varlıklar içerisinde yer alır. Nth isimli metal bu varlığın asıl enerji kaynağıdır. Bu kaynak ile birlikte daha fazla güce sahip olur. Yerçekimi üzerinde etkisi vardır ve onu bozabilir.

X’Hal

Bu karakter aslında sıradan olsa bile iki farklı canlının birleşmesi ile karma olarak elde edilir. İşkence görerek öldürülmüş ancak bunun sonucunda kötü birisi olarak geri dönmüştür. Evrendeki en güçlü 50 karakter arasında yer alır ve oldukça acımasızdır.

Overmaster

Evrende sürekli farklı bir yerde görülebilir ve sürekli yer değiştirmesi ile bilinir. Kendisine göre değersiz bulduğu toplulukları ortadan kaldırır ve diğer Dc karakterleri ile ortak çizgi romanda yer almıştır.

Yuga Khan

Bu karakter Darkseid’in babasıdır ve evren üzerindeki en korkusuz karakterlerden birisidir. Acı çektirmeyi sever ve ırkı içerisinde en güçlüsüdür.

Imperiex

Bu karakter evren üzerindeki en güçlü karakterlerden birisidir, big bang ile eş değer bir kudreti vardır. Tek hareketi ile bütün evreni yok edebilecek bir kudreti olduğu bilinir.

Larfleeze

Ölümsüz olarak bilinen bu karakter Fener Birliği’nin başka topluluğu olan turuncunun gardiyanıdır. Ayrıca bu topluluğa üye olan ilk kişidir.

Dominus

Tuoni bir mücadele esnasında mücadeleyi kazanamaz. Kismet bu mücadele sonucunda onu öldürmez ancak onu hapseder. Krypton gezegeninden olan birisinin bedeni ile etkileşime geçmiştir ve bu karakter halini almıştır.

Demons Three

Üç şeytan olarak bilinen bir ekiptir. Bu ekip evrendeki bütün galaksilere söz geçirmiştir. Üç kardeştirler ve Dc evreni içerisindeki koruyucu ekiplerle mücadele etmişlerdir.

Trigon

Bir topluluk gezegeninden sürülmüş ve başka bir boyuta gönderilmiştir. Gittikleri boyut içerisinde nefrete asla yer yoktur ve tamamen iyilikten oluşmuştur. Evrende oldukça büyük bir güç görürler ve kendi ırklarından bir beden ile gücü birleştirirler.

Nekron

Bütün ölüleri yeniden canlandırabilme gücüne sahiptir. Evrendeki en güçlü karakterler arasında yer alır ve Wonder Woman karakterini katletmiştir.

The Presence

Bulunduğu Dc evreninin var olmasını sağlayan kişidir. Çeşitli çizgi romanlarda görülse bile hiçbir zaman kendi görüntüsü ile yer almamıştır.

Lucifer Morningstar

Tanrının yaratmış olduğu en güzel melektir ve en alınganı olarak da nitelendirilebilir. Bir ceza sonucu cehenneme yollanır ve oradan kaçmak için sürekli planlar kurar.

Yorum gönder