×

Marvel En Zeki Karakterler

Marvel en zeki

Marvel En Zeki Karakterler

DC Comics’e ezeli rakip olan bu çizgi roman şirketi, uzun senelerdir başarı üstüne başarı imzalaması ile akıllarda kalan bir firma olmuştur. Üstün güçlere sahip süper kahramanları ile yediden yetmişe herkesi etkilemeyi başaran çizgi romanları ile dünya genelinde büyük bir beğeni yakalayan Marvel’in en zeki karakterleri işte şu şekilde sıralanabilir:

Peter Parker

Yediden yetmişe herkesin tanıdığı süper kahraman Spider-Man, Marvel en zeki karakterlerinden birisi olarak listenin en başında yer edinmeyi başarmıştır. Esprili tavırları ve akrobasi yetenekleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Parker, zekası ile de dikkatlerden kaçmıyor. Örümcek güçlerine sahip olmadan evvelde bu güçlere sahip olan Parker, güçlerine sahip olduktan sonra zekasını daha fazla kullanarak büyük işler yapmayı başardı.

Amadeus Cho

Hulk olarak bildiğimiz bu zeki karakter, yeşil dev ismi ile de herkesin tanıdığı bir karakter haline gelmiştir. Çizgi roman kahramanı Hulk, fiziksel güçlerinin yanı sıra sahip olduğu üstün zekası ile de izleyicileri kendisine hayran bırakıyordu. Entelektüel karakteri ile de büyük beğeni sağlayan Cho, yaptığı işler ile de zekasını defalarca kanıtlamıştır.

Marvel en zeki

Charles Xavier

Güçlü bir telepat olmanın yanı sıra, üstün zekası ile de dikkatleri üzerine çeken bu karakter, ilgilendiği bilim dalları ile de zekasını kanıtlamıştır. Kıymetli bir beyne sahip olan bu karakter, öldükten sonra beyninin çalınması ile de yine zekasını kanıtlamıştır.

Henry Mccoy

Oldukça korkunç bir canavar gibi görünse de, üstün bir zekaya sahip olan bu Marvel karakteri, izleyiciyi kendisine hayran bırakmaktaydı. Yaptığı gözlem ve deneyler ile zekasını kanıtlayan bu karakter, bilim ile oldukça yakından ilgilenmekteydi.

Bruce Banner

Fiziksel dünyanın en tehlikeli yaratıklarından biri olarak karşımıza çıkan bu karakter,  göz ardı edilemeyecek kadar üstün bir zekaya sahipti. Yaptığı bilim çalışmaları esnasında geçirdiği kaza neticesi ile çeşitli ışınlara maruz kalan bu karakter, zekası ile her türlü derdin üstesinden gelmeyi başarmış.

T’cahlla

Dövüş sanatları ve bilimle oldukça yakından ilgilenen bu karakter de yine Marvel’in en zeki karakterlerinden birisi olarak karşımıza çıkar. Ülkesi için oldukça mücadele veren bu karakter üstün zekası sayesinde pek çok işin üstesinden gelmiş.

Tony Stark

Çapkın, ukala yapısı ile bilinen bu karakter, zekası ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Zekası ile herkesi alt etmeyi başaran bu karakter, her türlü problemi de yine zekası ile ortadan kaldırmaktadır. Fizik ve mühendislikle yakından ilgilenen bu karakterin zekası göz ardı edilemeyecek kadar ileridedir.

Hank Pym

Çeşitli pek çok bilim alanı ile yakından ilgilenen bu zeki karakter, problemleri çözme konusunda oldukça ileri düzeydedir. Psikolojik problemler ile de mücadele veren bu karakter, yapay zeka yaratması ile dikkatleri üzerine çeker.

Reed Richards

Vücudunu lastik gibi uzatabilen bu karakter, üstün zekası ile büyük beğeni yakalar. Her türlü problemi zekası ile halleden bu karakter, bilim alanlarında da uzman.

Lunella Lafayette

Küçük bir kız olan bu karakter, sınıfının en zeki öğrencisi olması ile dikkatleri üzerine toplar. Daha küçük yaşta olmasına rağmen yaşından büyük bir beyne sahip olan bu kız, zekasını her daim konuşturur.

Yorum gönder