×

Marvel ve DC’deki Türk Karakterler

Marvel ve DC'deki Türk Karakterler

Marvel ve DC’deki Türk Karakterler

Dünyaca ünlü bu iki çizgi roman şirketi, çok uzun senelerden beri birbirine rakip olması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Hem birbirlerine rakip olmaları ile hem de birbirlerine olan benzerlikleri ile ilgi çeken bu iki firma, yaptığı büyük işlerle de sesini duyurmayı ve büyük bir beğeni yakalayabilmeyi başarmıştır. Dilerseniz bu iki köklü firmanın çizgi romanlarında yer verdikleri Türk karakterleri inceleyelim.

Marvel ve DC'deki Türk Karakterler

Marvel ve DC Türk Karakterleri Hakkında Detaylar

Pek çok türde ve yapıda karaktere yer verdikleri çizgi romanları ile yediden yetmişe herkese hitap eden bu şirketler günümüzde hala büyük bir saygı ile takip edilmektedir. Son senelerde çıkarmış oldukları sinema filmlerinde yer verdikleri Türk karakterleri ile de dikkatleri üzerine çeken bu iki firma, gün geçtikçe büyük bir yaygınlık kazanmaktadır. Daha çok Amerikalı karakterlerin yer aldığı çizgi romanlarda, Türk karakterlerin yer alması da ülkemiz için oldukça büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Türkiye’de her ne kadar çizgi roman kültürü çok büyük bir yaygınlık kazanmamış olsa da, süper kahramanları yakından takip eden belli başlı kitleler de mevcuttur. Sinemaya aktarılması ile beraber büyük bir yaygınlık kazanan çizgi romanlar, izleyiciler üzerinde büyük bir hayal dünyası oluşturarak onları farklı dünyalara ulaştırabiliyor. Bu hayal dünyası içersinde karşılaştığımız Türk romanları da bizlere ayrı bir onu kaynağı oluşturmaktadır. Marvel ve DC Comics’de yer alan Türk karakterler işte şu şekilde sıralandırılabilir:

  • Yasemin Söze: DC evreninde var olan bir karakter olarak karşımıza çıkan Yasemin Söze, keskin nişancılığı ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Ailesinden gelme silahçılık tutkusu ile canlandırdığı karakterin hakkını veren Yasemin Söze’yi tanımak için daha fazla geç kalmayın.
  • Uçan Halı: Marvel evreninde karşımıza çıkan bu karakter, Avrupa’nın en ünlü süper kahramanlarından birisidir. Pek çok maceraya konu olan bu karakteri izlemek için daha fazla geç kalmayınız.
  • Selma Tolon: DC karakteri olarak karşımıza çıkan Selam Tolon, üniversite mezunu bir genç doktoru canlandırmaktadır. 1999 senesinde meydana gelen depremde yaralıları kurtarmaya çalışan bu doktorun başından geçenler çizgi romana konu olur.
  • Erlik Khan: Türk mitolojisinde son derece önemli bir yere sahip olan bu karakter Marvel dünyasında karşımıza çıkarak büyük bir gurur kaynağı oluşturuyor.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda çizgi roman şirketlerinde yer verilen Türk karakterlerden söz etmeye çalıştık, umuyoruz ki sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Yorum gönder