×

Marvelin Dc Comikten Çaldığı 8 Karakter

Marvelin Dc Comikten Çaldığı 8 Karakter

Marvelin Dc Comikten Çaldığı 8 Karakter

Amerika’nın çizgi roman dünyasının iki rakibinden zamanla esinlenmiştir. Her ikisinde de bu esinlenme izlerine rastlıyoruz. Her iki firmanın birbirinin başarılı olmuş hikaye ve karakterlerini izinsiz kullanıyor. Bu beklide bu sektörde uzun kalmalarına sebeptir kim bilebilir. DC New  52 yaptığında Marvel İSE BUNU  Marvel  Now yapmaktadır.

Marvel’in Çaldığı karakterleri inceleyelim.

Marvelin Dc Comikten Çaldığı 8 Karakter

Doom Patrol (1963)- X_Men ( 1963 ) İçlerinde en ilginç kopyalamaya gelirsek Doom Patrol hatırlanmıyor bile. Ondan birkaç sonra yapılan X_Men dünyanın en popüler çizgi roman başlıklarından oluyor. Aralarındaki benzerliğe gelince ikisi de doğuştan sahip güçleri yüzünden dünyada dışlanmıştır. İkisinin de ortak düşmanları olan bir organizasyon mevcut.

Darkseid (70) – Thanos (73) Kopyalamada sınır yok oldukça benzer karakter bu ilk görüşte de anlaşılıyor. İki inanılmaz uzaylı iki güçlü kişilik olup konu ve görsellik olarak ciddi benzerlikle dikkat çekiyor.

Justıce League(60) – Avengers (63)

1960 yılında süper kahramanları toplayıp tek birinin yenemediği düşmanlarla savaştığı fikri Justice League yaptığında bu fikir duyulmamıştı bu kesin. Konu yaklaşık olarak aynı eksen etrafında dönüyor.

The Flash (40) – Quicksilver(64)

Süper kahramanların güçlerinin ortak olabilmesi normal olsa da bir güç evrende bir karakterde bir sorun var demektir. Renkler değişir yapılan değişmez misali.

Deathsroke(80) – Deadpool(91)

İnsanların seyretmesini artırmak adına ortaya çıkarılmaya çalışılan süper kahramanlara bu da benzer bir örnektir. Karakterler kas yapılarına kadar nerdeyse benzemiş görünüyor. Kullandıkları savaş aletlerine kadar benzerlikler bile gözle görülür nitelikte.

Dr. Fate (40) – Dr. Strange (63)

Evrene hakim gizemli bir güç elçisi büyücü yaratılmaya çalışılırken unvanlar değiştirilseydi daha iyi olmaz mıydı? Dava konusu olsa da her iki tarafta yaptığından olsa gerek göz ardı ediliyor olmalı.

Plastik Men (41) – Mr. Fantastic (61)

DC evrenin popüler karakterlerinden sayılmasa da iyi bir yeri vardır.

Green Lantern Corp (59) – Nova Corps(76)

Tüm uzaya polislik yapan çok güçlü galaksinin polis örgütünü kurmak her iki evrene de uymuş. Düşünün ki hareketler bile neredeyse aynı konuları bir kenara bırakalım.

İnsanın teknolojinin ve hayal gücünün getirdiği noktada filmlere yansıyor bu özellik. Mistik  süper güçleri olan karakterler görüyoruz. Bir o kadar da kötü karakter karşımıza çıkar. Sürekli kötüler bu kötülerle savaşan iyiler var.  Boyutlar arası uzayda galaksiler arasında bizde gezinir olduk. Bu insanların dikkatini çektiği için son yılarda bu filmlerdeki artış oldukça büyüktür. Bu da yeni karakter arayışına sebep olurken bazen de var olan geçmişten gelen karakterlerin üzerlerinde oynanarak bazı değişikliklerle servis edilir oldu. Üretmek yerine var olan emeğe zarar vermek hoş olmasa gerek. Talep olduğu sürece bunlar olacak gibi görünüyor.

Yorum gönder