×

Mogo

Mogo

Mogo

Mogo, diğer gezegenlere nazaran insanlara ve Yeşil Fener’e güç veren yaşam gezegeniydi. MOGO bir yaşam gezegeni olduğu kadar evrenin koruyuculuğu sağlıyordu. Birçok savaşta açık tehdit olmasına rağmen halkını ve Yeşil Feneri korumayı başardı. Mogo ve Yeşil Fener halkı birbiri olmadan yaşayamadı. Mogo bir savaşta ağır darbe aldı ve yaşam gezegeni olarak öldü. Onunla beraber halkı ve Yeşil Fener’de karanlığa gömüldü.

Mogo

MOGO Gezegeni

Mogo tam anlamıyla bir Yeşil Fener değildi. Hiçbir zaman diğer varlıklar tarafından keşfedilmekten korkmadı fakat kendini tüm halkı için koruması gerekiyordu. Sahte hologramlar sayesinde kendini ve halkını her zaman gözlerden uzak tutmayı başardı. Mogo gezegenlerini kaybetmiş ve savaşta yıpranmış insanlara yaşama şansı verdi. Tüm iklim ve yer şekillerine onlara göre dizayn etti. Mogo galaksiyi koruyan Yeşil Fener Muhafızlarının ev sahibi ve yaşam gezegeniydi. Onların miteolojik yapılarını bozdu iddasıyla bazı ırklar arasında sorun yaşadı. Farklı ırklara hiçbir tehdit olmadığını göstermek için tüm hologramlarını kapattı. Yabancılar canlı ve yaşam gezegenini görünce çok şaşırdılar ve kafalarında olmadık düşünceler var olmaya başladı.

Mogo hologramları indirince farklı varlıklara karşı açık hedef haline geldi. Yaşam enerjisini koruduğu çekirdeği çalmaya gelenler karşısında tüm Yeşil Fener Muhafızları çarpıştı ve savaşı kaybetmek üzereyken uzağın boşluğunda ışık hızı ile kayboldular. Tüm güçlerini buraya harcadıkları için uzayın bilinmez bir yerinde kaldılar. Fakat burada çok yabancı oldukları için birçok tehlike ile mücadele etmek zorunda kaldılar.

MOGO Savaşı

Mogo, Süpermen ve Kriptonlular Süperboy Prime savaşına karıştılar. Uzun ve kanlı bir savaştan sonra Kriptonlular gezegenlerini kaybettiler ve Mogo gezegenine sığınmak zorunda kaldılar.  Süpermen halkının bu denli acı çektiğini görünce çok sinirlendi ve Süperboy’un tüm kuvvetlerini öldürdü. Fakat Prime kuvvetleri ondan kaçmayı başardılar.

MOGO Kehaneti

Kahinlere göre Yeşil Fener’in bu denli yanmasını sağlayan tek yaşam gezegeni Mogo’dur. Mogo’nun yok olmasıyla muhafızlar ve Yeşil Fener sonsuza kadar karanlığa gömülecektir. Mogo muhafızları ve Yeşil Fener kuvvetleri bir savaşta ağır bir darbe aldılar. İşgalciler Mogo’nun kalbine kadar girerek orada bir yıkıma neden oldular. Mogo yaşam standartlarını kaybedince tüm fonksiyonları çöktü ve öldü. Mogo’nun ölmesiyle insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar.

Mogo Yeşil Fener Ordusu

Yeşil Fener muhafızları evreni kurtarmak ve evren düzenini sağlamak için tüm orduyu topladı. İşgalci kuvvetlerin yapması gereken tek şey Mogo’nun aklını karıştırmak ve asimile etmekti. Bunun üzerine Mogo asimile olmamak için koruma durumuna geçti. Tüm işgalcilerin beynine girerek birbirini öldürmesine neden oldu ve kötü planları suya düşürmeyi başardı.

Mogo Sonrası Gelecek

Mogo’nun öldüğü ve Yeşil Fener Güç Halkasının gücünü kaybetti. Yeşil Fenere yaşam ışığı veren Mogo gezegeni olmadan kolluk kuvvetleri de yaşayamadı. Yeşil fener kullanan her canlı Mogo’nun ölümüyle karanlığa gömülmek zorunda kaldı.

Yorum gönder