×

Solaris

Solaris

Solaris

Solaris Hakkında

Solaris yaklaşık olarak yirminci yüzyılda oluşturulmuş bir karakterdir. Görünüm olarak yapay bir güneşten farkı yoktur. Superman’ ın azılı bir düşmanıdır. Superman, 853. Yüzyılda superman Prime olarak bilinir. Superman Prime kahramanlık işlerini bırakıp artık emekliye ayrıldığında onun yerini varisi olan Superman Secundus almıştır. Bu durum karşısında Solaris yeni gelen Superman’ ı analiz etmiştir. Nötron yer çekimi kuvvetini kullanarak birçok gezegeni kendi yörüngesine çekmeye çalışmıştır. Superman bu durumu fark etmiş ve olaya müdahale etmiştir. Ardından Saolaris’ e karşı zafer elde etmiştir. Bu olaydan sonra ise Solaris ve Superman ailesinin arasında devamlı bir düşmanlık ve savaş hali hüküm sürmüştür.

Solaris

Zaman ilerleyip 25. Yüzyıla gelindiğinde Solaris tamamen çığırından çıkmıştır. Dünyaya saldırı yapmıştır. Dünyayı zor durumda bırakmak istiyordu. Solaris hain saldırılarına devam ediyordu ve bu durum için acilen bir şeyler yapılması gerekiyordu. En son radyasyon bombalaması yaparak dünyada bir kanser salgını çıkarmak istedi. Bu salgın başladığı ve zirveye ulaştığı sırada 505. Yüzyılın süper kahramanı olan Superman birkaç gücün yardımı ile Solaris’ e karşı tek yumruk oldu. Superman klonlanarak bir ordu oluşturuldu. Solaris’ in mekânsal ve zamansal kavramları tamamen daraltıldı ve iyi bir varlık haline dönüştürüldü.  Bu dönüşümden sonra Solaris kahramanların elinde iyi bir araç haline geldi.

Artık esir edilen ve yapısı değiştirilen Solaris, binlerce yıl bu şekilde kaldı. Daha sonra Solaris tekrar güçlendi ve zincirlerinden kurtulmaya başladı. Etkili ve önemli bir güç haline gelmeye başladı. Halk Solaris’ in bu gücünden ve yapabileceklerinden çok korkmuştu ve gelecek günler için oldukça endişeliydi. Solaris’ in bu agresif ve baskıcı durumu Superman Prime’ ın tekrar göreve geri dönmesine kadar devam etti. Superman onu tekrar alt ederek hâkim oldu.

Solaris zamanla bir medyumlar grubu oluşturdu. Bu örgütün adı Adalet Akademisi oldu. Bu akademide gelecekteki suçların ne olduğunu ve bunları kimin işleyeceğini tahmin edebildiklerini öne sürdü. Bu sayede bu suçların önlenebileceğini ve suçluların tespit edilebileceği hakkında iddialar ortaya attı. Bu akademi ile yıllarca alay edildi.  853. Yüzyıla gelindiğinde artık Solaris tüm önemini yitirdi. Güneş sisteminde artık etkisiz bir ikincil bir enerji kaynağı haline geldi. Bu önemsizlikten dolayı Solaris kötü niyetli haline tekrar geri döndü. Superman’ ı yok etmek için hain ve sinsi planlar kurmaya devam etti. Solaris yine emeline ulaşamadı ve durduruldu. Yeşil fener halkası ile baştan ayağa donatılan superman prime, güneşten aldığı güç ve destek ile Solaris’ i etkisiz hale getirmeyi başarmıştır ve onu tamamen yok etmeyi başarmıştır.

  • Solaris ’in Güçleri
  • Pyrokinesis özelliği. Bu özellik sayesinde yapay bir güneş görünümü alır.
  • Enerji projeksiyonu özelliği. Bu özellik sayesinde radyasyon yayar.
  • Thermal- Blast özelliği. Bu özellik sayesinde lazer ışıkları kullanabilir.
  • Telepati özelliği
  • Yerçekimi manipülasyonu özelliği
  • Manyetik manipülasyon özelliği
  • Mechanokinesis özelliği
  • Uçuş özelliği
  • Görünmezlik özelliği
  • Eidetic bellek özelliği. Bu özellik sayesinde süper bir bilgisayar işlevi görebilir.
  • Kuvvet alanı özelliği
  • İnsanüstü dayanıklılık özelliği. Bu özellik sayesinde hemen hemen dokunulmaz bir yapıya sahip olur.

Solaris’ in Bazı Yetenekleri

  • Alet edevat alanında çok yetenekli bir oluşumdur.
  • Bilim alanında çok yetenekli bir oluşumdur.

Solaris’ in Zayıf Olan Yönleri

Solaris daha önceden başına gelmemiş olan saldırı türlerine karşı bazı zamanlarda korunmasız olabilir. Çünkü yaşamadığı bir saldırı için hemen savunma mekanizması geliştiremeyebilir. Önce bu saldırı türünü tanımlamalı ve onu taradıktan sonra kendi bünyesinde bir savunma şekli oluşturmaya başlamalıdır.

Yorum gönder