×

Superman: Man Of Steel 2013

Man Of Steel

Superman: Man Of Steel 2013

Superman Man Of Steel konusunu David Goyer yazdı. Piyasaya 2013 yılında DC Comics tarafından sürülen bir süper kahraman filmidir.  DC süper kahraman karakterinin nereden geldiğini ve soyunun neler yapabildiğini göstermeye çalışmıştır.  Filimin ana konusu ise Süpermen’in dünya ile bir bağı olduğunu anlatılıyor.

Warner Bros,  franchise mantığı üzerinden filmin karakterini, yönetmenini ve senaristliği yapacak kişilerle anlaşmaya vuruyor.  Bu karakter aslan çizgi roman karakteri olduğu için beyaz perdeye aktarmak herkesin harcı değildir.  DC, Süpermen karakterini çizgi romanda ilk defa çizen Jeryy Siegel’dir, fakat mahkeme kararı ile DC’nin eline geçmiştir. Süpermen : Çelik Adam çizgi romanının filme dökülme işi çok olaylı olmuştur.  Fakat DC tüm hakları elinde bulundurmayı başardığı için 2011 yılında çekimlere başlamıştır.

Man Of Steel

Superman: Man OF Steel 2013’ün Konusu

Jor-El Kripton’un döndürülemez bir yolda olduğu söyledi ve tüm Kritopluların DNA’ları toplamaya başladı.  DNA’ları toplama işlemini bitirdikten sonra bir anda General Zod darbe yaptı.  General Kodeksi ve Jor El’in yanında yer almasını istediği ama Jor-El kodeks ile birlikte ortadan kayboldu.  Kodeksin güvende olmadığını düşünerek oğluyla birlikte Dünya gezegenine yollar.  General Zod her yerde onları ararken bebek ve kodeks dünyaya doğru yola çıkmaya başlamıştı. Onlar gezegenden ayrılırken Kripton gezegeni yok oldu.  Clark yani Jor-El’in oğlu deniz kenarında balıkçılık yapan bir adam olarak karışımıza çıkar. Denizde balık tutarken bir benzin istasyonunda patlama meydana geldiğini görür ve oradaki insanları insan üstü güçle kurtarır. Çevredeki insanlar onun bir süper kahraman olduğunu anlayınca bulunduğu yeri terk eder ve Arktika’ya gider.

Arktika’da birçok bilim insanı araştırmalar yapmaktadır. Araştırma yaptıkları şey ise buzulların arasına sıkışmış bir uzay gemisidir. Lois LAne adında meraklı gazateci Clark’ın benzin istasyonunda yaptıklarını duymuş ve onunla sohbet etmeye başlamıştı.  Clark uzay gemisini incelerken Lois’in onu takip ettiğini görür ve o sırada bir robot Lois’e saldırma girişiminde bulunur.  Clark robotu orada parçalar ama Lois çok ağır şekilde yaralanmıştır.  Clark gözlerinden ışın çıkarak Lois’in yaralarını iyileştirir ve uzay gemisi ile  oradan uzaklaşır.  Lois o dakikadan sonra Clark’ın dünya halkından olmayan bir insan olduğunu anlar ve takip etmeye başlar.

Lois uzun çalışmalar sonucunda Clark’ın kaldığı adresi bulur. Burada sohbet ederken Clark babasının bir hortuma can verirken müdahale etmediğini söyler. Çünkü saklamaya çalıştığı gücün bilinmesini istemediğini dile getirir. General Zod, Clark’ın yaşadığı gezegeni bulmuş ve bu gezegene Clark’ı teslim etmeleri gerektiğini söylemiştir.  Clark bu haberden sonra dünya halkını kurtarmak için teslim olmaya karar verir. Fakat o anda Lois’te uzaylılara esir düşmek istediğini söyler.  İkisi de uzay gemisindeyken General Zod, Clark’a soylarını kurtarması için teklifte bulunur. Clark başta sıcak baksa da işin sonunda dünyanın üzerine bir dünya kuracaklarını anlamış ve ret etmiştir.  Clark, babasının hayalet süliyeti sayesinde gemiden kaçmanın bir yolunu bulur.  General Zod, Clark’in arkasından bir takım asker gönderir ve aralarında savaş çıkar.  General Zod, dünyaya yabancı olduğu için Clark bunu avantaja dönüştürür ve düşmanların kaçmasını sağlar. Jor-El tüm Kripton halkının DNA’sını Clark’ın vücuduna saklamıştır.  General Zod, halkının yeniden canlanması için Clark’i ele geçirmeye çalışır. Clark’in tercihini öğrendikten sonra dünyayı yok etme çalışmasını başlatır.  Olaylar böyle gelişir en sonunda Clark, dünya halkını kurtarmak için General Zod’un kafasını kırar. Dünya halkı tarafından büyük bir saygı ve sevgi görür. Dünya çapında ses getiren bir film olmayı başardı.

Superman: Man Of Steel 2013 Oyuncuları

  1. Henry Cavill, Kal-El / Clark Kent / Superman
  2. Michael Kelly / Steve Lombard
  3. Amy Adams / Lois Lane
  4. Mackenzie Gray / Jax-Ur
  5. Michael Shannon , Dru- Zod / General Zod
  6. Richard Schiff / Dr. Emil Hamilton
  7. Kevin Costner ve Diane Lane / Jonathan ve Martha Kent
  8. Christopher Meloni / ABD Nathan Hardy
  9. Laurence Fishburne / Perry White
  10. Harry Lennix / Korgeneral Swanwick
  11. Russell Crowe/ Jor-El
  12. Ayelet Zurer / Lara Lor Van
  13. Antje Traue / Faora

Yorum gönder