×

5 Dakikada Plank Antrenmanı İle Tüm Vücudunuzu Çalıştırın

Plank antrenmanı

5 Dakikada Plank Antrenmanı İle Tüm Vücudunuzu Çalıştırın

Son zamanların en çok duyulan hareketidir. Plank antrenmanı ile tüm karı kaslarınızı çalıştırabilir, çok ciddi yarar sağlayabilirsiniz. Bu egzersiz son derece güvenilir bir egzersizdir. Son zamanlarda evde kalınması sebebiyle kilo alım sayıları artması sebebiyle çoğunlukla evlerde yapılması tercih edilen egzersizlerden birisidir. Sadece tek bir yeri değil birçok yeri birlikte çalıştırıyor bu hastalık. Bu egzersizi yaparken birkaç şeye dikkat etmelisiniz. Bunlar;
– Omuz ve kalçanız aynı hizada olmalı, ayaklarınızı omuz genişliğinde açmalısınız.
– Kalça ve bacaklarınız tüm bu hareket boyunca sıkı olmalı.
– Hareketi yaparken tek bir bacağınızı devre dışı tutarak hareketi zorlaştırarak kendinizi bir nebze zorlayabilirsiniz.
– Doğru nefes almayı unutmayınız.
Bu egzersizi yaparken ilk başlarda zorlanabilirsiniz. Her gün sadece 5 dakikanızı ayırarak denedikçe daha fazla hareketi yaptığınızı fark edeceksiniz. Örneğin ilk gün 10 saniye durduğunuz zaman ikinci gün 20 saniye duracaksınız. Bu sizin için gelişme kaydettiğinizin göstergesi olacaktır.

Plank antrenmanı

5 Dakikada Plank Antrenmanı Turu


5 Dakikada plank antrenmanı
yapmak için belirli bir yol izlemeniz gerekmektedir. Bu antrenman sizin için oldukça etkili olacaktır. Belirlenen hareketleri sayıları dâhilinde yaptığınız zaman her gün bundan zevk alıp zorlanmayacaksınız. Sizlerde 1 hafta içerisinde vücudunuzda olan sıkılaşmanın farkına varacaksınız. Bu hoşunuza gidecek ve bırakmak istemeyeceksiniz. Vaktiniz olmadığından spor salonuna gidemiyorsanız bu hareketleri evlerinizde de yaparak büyük sonuçlar görebilirsiniz. Her gün 5 dakika bu hareketler için yeterlidir.
– High Plank 40 saniye
– Plank Hip Dips 20 tekrar
– Plank Shoulder Taps 20 tekrar
– Plank Up-Downs 20 tekrar
Bu hareketleri 5 dakika içerisinde tekrar edebildiğiniz kadar edin ve farkı göreceksinizdir.

5 Dakikada Plank Egzersizleri Nelerdir?


Her gün 5 dakika boyunca plank antrenmanı yaptığınız takdirde ne kadar büyük bir sıkılaşma olduğunu göreceksiniz. Şimdi bu egzersizlerin nasıl yapılacağını sizler için açıklamak istedik.
– High Plank: Omuz genişliğinde ayaklarınızı açarak ellerinizi de açarak 40 saniye beklemeniz gerekmektedir. Bu pozisyonu korumalısınız.
– Plank Hip Dips: Dirseklerinizi yere koyarak kalçanızı sağa ve sola hareket ettirmeniz gerekmektedir. Hem sağa hem de sola 20 kere tekrar yapacaksınız.

– Plank Shoulder Taps: İlk pozisyonda olduğu gibi ellerinizi yere koyarak, ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak durmalısınız ve kolunuzla çapraz omuzunuza dokunmalısınız.

– Plank Up-Downs: En baştaki şınav pozisyonu tek farklı olan şey dirsekleriniz ile durmanız.

Yorum gönder