×

Pancar Mucizesi

Pancar mucizesi

Pancar Mucizesi

Her mevsimde farklı sebzeler yetişmekte ve bu sebzeler içerisinde mucizeler barındırmaktadır. Sebzeler farklı tüketimleri ile vücudun ihtiyacı olan besin maddelerini kazandırmaktadır. Bu sebzeler arasından pancar oldukça fazla faydaya sahiptir. Pancar mucizesi ile sağlıklı bir hayata ilk adımınızı atabilirsiniz. Kış sebzesidir. Yumru şeklinde olan pancar sarmısakgiller ailesine mensuptur. Oldukça lezzetli olan bu sebzenin turşusu, çorbası yapılabilmekte ve farklı yemeklere katılabilmektedir. Pancarda betalain adı verilen oldukça faydalı fitonutrientler vardır. Bu fitonutrientler diğer meyve ve sebzelerde de bulunmaktadır. Kuru yemişler ve tohumlarda da yer alan bu moleküller bitkilerin bağışıklık sisteminde görev almaktadır. Renk ve aroma açısından sebzeyi zenginleştirirler.

Pancar mucizesi

Pancarda Bulunan Mucizevi Moleküller

Pancarda bulunan mucizevi moleküller arasında betalain maddesi oldukça büyük önem taşır. Bu madde çeşitli kalp ve damar hastalıklarında etkilidir. Kalp ve damar hastalıkları tedavi sürecine yardımcı olduğu gibi bu hastalıkların oluşmasını engeller. Ayrıca karaciğerin görevi olan vücudu zehirden arındırma konusunda da olumlu etkileri vardır. Detoksifikasyon yolaklarında görev alır. İltihapları önler. İltihapların oluşmasını engelleyen bu madde aynı zamanda iltihaplanmaları azaltır ve ortadan kaldırır. Araştırmalara göre pancarda bulunan nitrat damar genişlemesine yardım eder. Nitrik okside dönüşen nitrat damarların genişlemesine yardımcı olduğu için dolaşım sistemine yardımcı olur. Tansiyon hastalıklarında olumlu etkileri vardır.

Pancar Suyu

Çeşitli spor ve egzersizlerden önce pancar suyu içmek spor yapan kişiye çeşitli faydalar sunar. Spor esnasında daha dayanıklı ve dinç olmasını sağlar. Pancar bağışıklık sistemini destekler. Pancar idrar söktürücü etkiye de sahiptir. Kabızlık konusunda insanlara yardımcı olur. Kaynatılarak tüketildiğinde böbrek kumu dökülmesine yardım eder. Pancarda bulunan betalain maddeleri pişirme süresine bağlı olarak etkilerini kaybederler. Bu nedenle pancar soframızda yer almadan önce doğru şekilde pişirilmelidir. Pancar buharda 15 dakikadan az pişirilmelidir. Fırında ise 1 saatten fazla pişirilmemelidir. Pancar ile çeşitli kürler yapmak da mümkündür. Ayrıca detoks yapmak için tariflere katılabilir. Pancar tüketmek sağlık açısından faydalıdır ancak bu konuda dengeli olmak en iyisidir. Her şeyin fazlasının zararlı olacağı akıllardan çıkartılmamalıdır.

Yorum gönder