×

8 Madde ile Eriğin Faydaları

8 madde ile eriğin faydaları

8 Madde ile Eriğin Faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesi olarak karşımıza çıkan yeşil eriği sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bu yazımızın içeriğinde ise sizlere 8 madde ile eriğin faydaları üzerine bilgiler vereceğiz. Öyle ki her meyvenin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Meyveler çok fazla şeker içerdiğinden dolayı dozunda ve kararında tüketmek en doğru karar olacaktır. Erik özellikle C vitamini açısından vitamin deposudur desek yalan söyleyemeyiz. Kalsiyum açısından da oldukça zengin olan bu meyve aynı zamanda birçok hastalığın tedavisine de katkı sağlamaktadır. Tabiki sadece C vitamini yönünden değil A ve K vitamini açısından da oldukça zengin bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle aranızda eriği tuza banıp yemenin tadı bir başka oluyor diyenleri duyan gibiyiz. Fakat bu şekilde tüketmek aslında yarardan çok zarar vermektedir. Çünkü tuz başlı başına fazla tüketilince vücuda zararlı olduğu için ödem yapma riskini arttırır. Bu yüzden bu meyveyi tuza bandırmadan yemek daha sağlıklı ve daha yararlı olacaktır. Bu eriği özellikle kütür kütür yeme şekli ile yerseniz diş ve dişeti problemlerinize çok iyi gelmektedir.

8 madde ile eriğin faydaları

8 Madde ile Eriğin Sağlık Açısından Faydaları

Bu bölümde sizlere 8 madde ile eriğin faydalarını sıralayacağız. Öncelikli olarak vitaminler açısından oldukça zengin bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır.

1.Antioksidan bakımından oldukça zengin olduğu için cildi de korumakla birlikte birçok hastalığa yakalanma riskini de sıfıra indirmektedir.

2.Kalp damar sağlığı açısından da büyük faydaları olmakla birlikte iyi bir kolesterol dengeleyicidir desek yanlış söylemeyiz.

3.Yüksek lif içerdiğinden dolayı bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlamakla birlikte bağırsakları da korumuş olur.

4.Magnezyum bakımından zengin olan bu meyve kemik sağlığınızı da korumada büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

5.Kuru erik tüketimi özellikle menopoz döneminde olan kadınlar için adeta şifa içermektedir. Çünkü bu dönemde kadınların çoğunluğunda kemik erimesi sorunu ortaya çıktığı için kuru erik ile kemikleri korumak oldukça büyük önem taşımaktadır.

6.Uzun süre tokluk hissi verdiğinden dolayı da kilo kontrolünde önemli ölçüde yarar sağlamaktadır.

7.Astım ve kronik akciğer problemlerine karşı oldukça fazla faydası bulunmaktadır.

8.Ateş düşürücü etkiye sahip olduğu için soğuk algınlığı dönemlerinde faydasını görebilirsiniz.

Erik Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?

Belirttiğimiz gibi erik tüketimi özellikle yaz aylarında olmakta ve oldukça çok sevilmektedir. Eriğin faydaları arasında kolesterolü dengelediğini söylemiştik. Bununla birlikte ateş düşürücü özelliğe de vardır. Karaciğer hastalıklarına iyi gelmekle birlikte astım bronşit gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de oldukça fazla tercih edilmektedir. Öksürük kesici özelliği bulunmakla birlikte akciğer kanseri gibi ciddi hastalıklardan da koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu sebeplerden dolayı yaz aylarında ne kadar erik tüketirseniz o kadar daha sağlık açısından faydasını görebileceğinizi unutmamanızı öneririz.

Yorum gönder