×

Adet Döngüsüne Göre Yapılan Egzersizler

Adet döngüsünde yapılan egzersizler

Adet Döngüsüne Göre Yapılan Egzersizler

Regl döneminde spor yapmak bu dönemde hormonlar nedeni ile gerilen sinirleri yumuşatmak için hem de vücudu esnetmek amacı ile yapılmalıdır. Fakat bazı kadınlar genel olarak sporu zayıflama amacı ile yaparlar ve akıllarda adet döneminde spor yapmak zayıflatır mı? gibi sorular gelir. Regl döneminde oldukça sakin egzersizler yapılmalıdır. Adet döngüsünde yapılan egzersizler bu dönemde sizi oldukça rahatlatacaktır.

Regl Döneminde Yapılması Gereken Basit Egzersizler

Regl dönemi içerisinde güvenle yapılabilecek 4 egzersiz;

Adet döngüsünde yapılan egzersizler

Kardio

Uzman doktorlara göre koşu, bisiklete binme boks yapma ve bu tarz kondisyon kuvvetlendirici spor ve egzersizler kalp atışı hızını arttırarak kan akışını düzene sokarak vücuda enerji depolamasında oldukça yardımcı olacaktır. Regl döneminde kardio yapan hanımlarda dönemsel belirtileri daha hafif düzeyde ilerleyecektir.

Yoga

Uzman kişilere ve yapılan araştırmalar sonucu ağrı ve acı hissini azaltmak ve zihinde olan ve sizi huzursuz eden şeylerden uzaklaşmak için başka şeylere odaklanma fikri oldukça faydalıdır. Bu sayede yogayı hobi edinerek mutluluk hormonlarınızı da harekete geçirmiş olursunuz. Özellikle dolaşımı hızlı hale getirmek ve olan ağrıları azaltmak için yoga türü oldukça faydalıdır. Oldukça basit pozlar ile vücudunuz rahatlayacaktır.

Pilates

Regl döneminde olan şikâyetlerinin pilates kapsamı içerisinde yapılan esneme, açma ve germe hareketleriyle çok daha aza indireceği düşünülmektedir. Kaslarınızı, kalçalarınızı ve eklemlerinizi esneten pek çok hareket yardımı ile vücudunuzdaki dolaşımı olumlu şekilde etkileyebilir.

Daha Yoğun Antrenmanlar

Regl döneminin il günlerinde ağırlık çalışmak oldukça zararlı olabilir. Çünkü kas enflamasyonu vücudunuzun su tutma özelliğini kötü yönde etkileyebilir. Fakat ilerleyen günler içinde yani çok fazla ara vermeden çalışmalar devam edilmelidir. Bu egzersizler hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi rahata kavuşturacaktır. Egzersizlerinizi doğru zamanda ve doğru şekillerde yaptığınızda bedeninize ve ruhunuza olan olumlu etkilerini kısa süre içerisinde fark edeceksiniz

Kadınlar Bu Dönemde Neden Egzersiz Yapmalıdır?

Bu dönemde serotonin üretimi yani mutluluk hormonu azalmaktadır. Bu nenle ruh hali değişimleri ya da yemek yeme istekleri sürekli olarak artabilir. Son olarak da vücudunuzda daha fazla sıvı bulunur. Bu nedenle Regl döneminde sürekli olarak düşük yoğunluklu egzersizler yapılmalıdır. Aerobik seanslar yapmak sizin için çok verimli olacaktır. Bu dönem içerisinde yapılan egzersiz ve sporlar sizin sağlığınız için oldukça önemlidir.

Bu dönemde diyet yapıyorsanız ve çikolata yemek gibi bir isteğini oluyorsa sütlü ve sekerli çikolata yerine bitter çikolata ya da meyve yemenizi öneririz. Regl dönemi içerisinde sürekli olarak su içmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Kısaca söylemek gerekirse bu dönemde spor ve egzersizlere asla ara verilmemeli ve uygun şekilde yapılmalıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda regl döneminde yapılan egzersizler regl sancılarını, ağrılarını, PMS (premenstrual syndrome) belirtilerin yatıştırmada oldukça olumlu bir etki göstermektedir.

Yorum gönder