×

Anne Sütünü Arttırmanın Doğal Yolları

anne sütünü arttırmanın doğal

Anne Sütünü Arttırmanın Doğal Yolları

Birçok anne, emzirme veya göğüs pompalama yolculuklarının bir noktasında anne sütünü arttırmanın doğal yollarını merak eder. Annelik iç güdüsü olarak anneler bebeklerini yeterince besleyemedikleri konusunda şüpheye düşerler. Her bebek ilk 6 ay anne sütü emmelidir. Eğer yeterince sütünüz yoksa, siz de anne sütünü arttırmanın doğal yollarını deneyebilirsiniz.

Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Vücudun ve anne sütünün büyük bir kısmı sudan oluşur. Eğer emziren bir kadının vücudunda ki su miktarı azalırsa, haliyle sütü de azalmaya başlayacaktır. Süt performansınızı arttırmak için su içmeyi ihmal etmeyin.

anne sütünü arttırmanın doğal

Dengeli Beslenin

Emziren anneler günde en az 500 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Yulaf ezmesi gibi protein açısından zengin gıdalar gibi enerji veren besleyici yiyecekleri seçin. Smoothieler veya yoğurt tüketin, yumurta ve sebzelere keten tohumu ekleyin. Emziren kadınlar için uygun bir diyet listesinin beslenme uzmanından temin edebilirsiniz. Emzirdiğiniz sürece dengeli beslenin, bu sayede sütünüzde herhangi bir azalma yaşamayacaksınızdır.

Bebeğinizin Her İki Memeyi Emmesine İzin Verin

Süt üretimi bir talep tedarik sistemidir, bu nedenle bebek ne kadar sık ​​beslenirse süt üretimi o kadar fazla olur. Göğsünüz tamamen boş olduğunda, beyninize daha fazla süt üretmesi için bir mesaj gönderir. Memelerinizin boş olduğundan eminseniz bile bebeğinizin her iki memeyi de emmesine izin verin. Süt bittikten sonra gelen yağlı sıvı, bebeğin gelişimi için mükemmel bir besindir.

Anneler İçin Emzirme Çayları Kullanın

Çay içmeyi seviyor musunuz? Eğer öyleyse, anneler için üretilmiş emzirme çaylarını kullanın. Uzmanlar, bu çayların kuvvetli ve faydalı bitkilerden üretildiğini ve sütü arttırma konusunda başarılı olduğunu söylüyor. Emzirme çaylarını eczanelerden temin edebilirsiniz.

Göğüs Pompası Kullanın

Bebek sadece bir taraftan besleniyorsa diğer taraftaki sütü boşaltmak için veya çalışan bir kadınsanız süt saklamak için göğüs pompası kullanın. Memede 6 ay boyunca biriken süt, bebekler için oldukça faydalıdır. Eğer bebeğiniz meme emmiyorsa sütünüzü sağabilir ve ona bir biberon yardımıyla içirebilirsiniz.

Anne Sütünü Arttıran Besinler

Doğa ananın bize verdiği birçok besin de anne sütünün artmasına katkı sağlayabilir. Dengeli bir diyete uyduğunuzdan emin olduktan sonra, diyetinize bu besinleri ekleyerek sütünüzü çoğaltabilirsiniz. İşte anne sütünü arttıran besinler:

  • Arpa: Arpa hem insanlarda hem de hayvanlarda prolaktin (emzirme hormonu olarak bilinir) seviyelerini arttırdığı gösterilen bir polisakkarit olan en zengin diyet beta-glukan kaynağıdır. Arpayı çorbalarda, salatalarda veya haşlanmış olarak tüketmeniz sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
  • Rezene ve Çemen Tohumu: Rezene, beyaz, tatlı, meyan aromalı ampul şeklinde ve ince yeşil yapraklı bir sebzedir. Hem bitki hem de tohum çemen otu, fitoöstrojenler içermektedir., Çemen otu, Kuzey Amerika, Hindistan ve Orta Doğu’nun bazı bölgelerinde emziren kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır. Rezene ve çemen tohumu yapraklarını sıcak suda demleyerek çay olarak içebilir, ya da yemeklerinize baharat şeklinde kullanabilirsiniz.
  • Yulaf: Yulaf muhtemelen en tanınmış anne sütünü arttıran yiyecektir. Yulafın diyet beta-glukan konsantrasyonu diğer yiyeceklerden daha fazladır. Üstelik yulafı uyguladığınız diyete eklemek oldukça kolaydır. Yulafı haşlayıp meyvelerle, yoğurtla, çorbalarla ve fırın yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
  • Bira Mayası: B vitaminleri, demir, protein, krom ve selenyum bakımından zengin olan bira mayası, rutin olarak bir besin takviyesi olarak kullanılır. Bira içmek, bira mayası almak için uygun bir yöntem değildir. Alkollü içecekler anne sütünün azalmasına neden olur. Bira mayasını aktarlardan temin edebilirsiniz. Ancak bira mayası oldukça acı tatlı bir madde olduğundan az miktarda ve seyreltip kullanılması tavsiye edilir. Bira mayasını yoğurda veya süte karıştırarak tüketebilirsiniz.

Yorum gönder