×

Bölgesel Zayıflama Efsanesi

Bölgesel zayıflama efsanesi

Bölgesel Zayıflama Efsanesi

Diyet ve spor yaparken iyi bir vücuda kavuşmak hayal edilir. Vücudun olması gereken sağlıklı kiloya ulaşmanın yanında estetik bir görüntü beklentisi de bulunur. Bu estetik kaygılarla bölgesel zayıflama amacıyla spor, diyet gibi yöntemlere başvurulur. Oysa vücutla barışık olmak ve ideal bir vücut ölçüsü olmadığının bilincine varmak en doğru olandır. Çünkü bölgesel zayıflama diye bir şey teknik olarak mümkün değildir. Bölgesel zayıflama efsanesi hatalı olarak doğru kabul edilir. Oysa kilo alıp vermede o bölgede bulunan yağ hücrelerinin miktarı önemlidir. Kilo verilirken kaybedilen yağ mı yoksa kas ve su mu olduğu bile vücudun şeklini etkileyen faktörlerdir. Fakat bu kilo kaybının bir bölgede daha fazla bir bölgede daha az olması gibi bir durum mümkün değildir.

Bölgesel zayıflama efsanesi

Beslenme İle Bölgesel Zayıflama Efsanesi

Bilinçsizce yapılan diyetlerin başında bölgesel zayıflamayı vaat eden diyetler çekiyor. Bu diyetler ile yalnızca bel bölgesinden kilo verileceği, ya da yalnızca kalça ve basen bölgesinden zayıflanacağı iddia edilir. Beslenme ile bölgesel zayıflama efsanesi bir gelir kapısı haline gelmiş durumda. Diyetlerin yanında ne yazık ki birçok umut tüccarı bölgesel zayıflama sağlayacağını iddia eden ürünler üretiyor ve satıyor. En sık karşılaşılan ürünler zayıflama çayları, zayıflama hapları, kremler, jellerdir. Bu ürünleri sürüp tüketerek yalnızca hedeflenen bölgede incelme olması mümkün değildir. Söz konusu ürünlerin hiçbir yararı olmaması bir yara zarara da yol açıyor. Vücudun şekillenmesinde önemli olanın vücut tipi olduğu unutulmamalıdır. Zayıflama ile birlikte yalnızca vücudunuz hacim kaybeder, yeni bir vücut şekline kavuşmanız mümkün değildir.

Spor İle Bölgesel Zayıflama Efsanesi

Zayıflamada önemli olan vücutta fazla ve sağlıksız olan yağlardan kurtulmaktır. Uygulanan beslenme programlarında yağ yakmaya özen gösterilir. Kas kütlesini korumak için ise spora başvurulur. Zayıflamak için farklı spor dalları bulunur. Bu spor dalları sayesinde kas kütlesi korunabilir ya da arttırılabilir. Spor ile bölgesel zayıflama efsanesi de sık düşülen hatalardandır. Herhangi bir spor dalı ile yalnızca bir bölgenin incelmesi mümkün değildir. Bu amaçla açılan birçok spor salonu mevcuttur. Bunlara itibar etmemek gerekir. Son zamanlarda bölgesel zayıflama sağladığı iddia edilen spor türleri türetilmiştir. Maalesef bu teknik olarak mümkün değildir. Doğuştan nasıl bir vücut tipiniz varsa zayıfladığınızda o tipi korursunuz. Spor yapmak yalnızca kas kütlesi üzerinde etki yaratır. Ayrıca zayıflamak için yalnızca spor yapmak da doğru değildir. Hem sağlıklı bir beslenme programı hem de egzersiz ile zayıflamak ve fazla yağlardan kurtulmak mümkündür fakat bölgesel zayıflama diye bir durum söz konusu değildir.

Yorum gönder