×

Bulgurun Tüketimi Ve Faydaları

Bulgur tüketimi ve faydaları

Bulgurun Tüketimi Ve Faydaları

Bulgur tüketimi ve faydaları birçok besinden fazladır diyebiliriz. Sizler için bu faydaları derledik.
– Enerji verir: Enerji vermesi açısından streste ve çalışan bireyler için son derece uygundur.
– Kolesterolü dengede tutar: Dengede olan kolesterolünüz sizi korur ve risk altına sokmaz.
– Sinir ve sindirim sistemini kontrol eder: Sakinlik sağlar, sindiriminize yardımcı olur.
– Kan şekerini dengeler: Şeker hastalığının zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bu tür hastalıkların oluşmaması açısından çok önemlidir.
– Kalp ve damar sağlığını korur: Hasta olmamanız açısından koruyucu besin kaynağıdır.
– Bağırsaklara iyi gelir: Sindirim sistemini düzene sokar ve sizi rahat ettirir.
– Zihinsel gelişimi büyük ölçüde destekler: Haftada iki gün kesinlikle tüketilmesi gerekenler arasında yer alır. Bulgurun içerisinde de folik asit bulunmakla beraber bu zihin açısından oldukça önemlidir.
– Kanserden korur: Kanser günümüzde en çok yaygın olarak görülen ve çok tehlikeli bir hastalık. Düzenli olarak bulgur tükettiğiniz takdirde sağlığınızı korumuş olursunuz.
– Kemikleri güçlendirir: Çok daha dinç ve zinde hissedersiniz.
– Kilo verme sürecinde büyük fayda sağlar: Bulgur yedikten sonra şişkinlik hissedeceksiniz. Bu size doymuşluk hissini verir ve başka bir şey yeme ihtiyacı duymazsınız.

Bulgur tüketimi ve faydaları


Bulgurun Sağlığınız Açısından Yararları Nelerdir?


Bulgur doğu kültüründe olmazsa olmazdır. Bulgurun sağlığınız açısından yararları oldukça fazladır. Bulgur ulaşılması daha kolay bir ürün olduğu için eskilerden beridir köylerde daha çok tercih sebebi olmuştur. Bulgur pirinçten çok daha faydalıdır. Günümüzde de bulgur çok fazla tercih edilmektedir.  Haftada bir iki porsiyon bulgur tüketmek sağlık açısında çok faydalıdır. Bulgur hamile dönemindeki anne adayları, çocuklar ve yetişkinler yani kısacası herkes için çok önemlidir. 100 gram bulgurun besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde 68.98 gram karbonhidrat, 1 gram yağ, 10.3 gram lif, 5 mg sodyum, 262 gram potasyum, 30 mg kalsiyum, 4.7 mg demir içermektedir.

Bulgur Yiyenlere Öneriler Nelerdir?


Her konuda olursa olsun doğal beslenmek bizler açısından son derece önemlidir. Bir hastalığınız varsa neyi ne kadar yemeniz gerektiğin, bir uzman aracılığı ile ayarlamalısınız. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız yok ise her ürünü tüketin fakat hiçbir zaman fazlaya kaçmayın. Biliyorsunuz ki her şeyin çok fazlası zarar. Çok fazla bulgur tüketmek farklı şekilde hastalıklara yol açabilir. Buna dikkat etmelisiniz. Haftada 2 veya üç kere bulgur tüketimi sağlık açısından iyi olacaktır. Her gün veya 2 günde bir tüketirseniz şişkinlik veya gaz sıkışması problemleriniz artabilir. Mide ile ilgili bir sorununuz varsa bulgur bunu tetikleyebilir. Bunun için dikkat etmelisiniz. Böbrek hastaları için hiç sağlıklı değildir. Böbreklerinizi yorar ve kötü sonuçlar doğurabilir. Özellikle belirli hastalığı olan kimseler dikkat ederek tüketmelidir. Bir doktordan yardım alarak program yapmalılar. Hasta olan kişiler yiyip içmelerine daha da özen göstermeliler.

Yorum gönder