×

Düz Bir Karın İçin Egzersiz

Düz bir karın için egzersiz

Düz Bir Karın İçin Egzersiz

Düzensiz ve dengesiz beslenme sonucu vücutta yağ birikimi olur. Vücuda gereğinden fazla kalori alınması sonucu bu besinler depolanmak için yağa dönüştürülür. Bu depo yağlar vücudun farklı bölgelerinde yer edinir ve kilolu bir görünüme neden olur. Düz bir karın için egzersiz yapmak gerekir. Gerek metabolizmaya etkisi açısından gerek ise dolaşım ve solunum gibi sistemlere etkisi açısından bu durum endişe vericidir. Vücutta yağ kütlesinin artışı obezite, kalp ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Sağlıklı bir hayat ve fit bir vücut için spor yapmak ve dengeli beslenmek gerekir. Vücutta biriken yağlara karın bölgesinde sıklıkla rastlanılır.

Düz bir karın için egzersiz

Karın Yağlarından Kurtulmak İçin Yapılacak Hareketler

Karnın fit ve düz görünmesi için farklı egzersizler yapılabilir. Bu egzersizler bölgedeki yağın yakılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kas gelişimini ve kas kütlesi artışını da sağlar. Kas kütlesinin artması vücudun metabolizma hızını arttırır ve yağ yakımını doğrudan arttırır. Kasların gelişimi yağ yakımını beraberinde getireceği için spora önem verilmelidir. Sporla beraber beslenme alışkanlığı da düzenlenmelidir. Karın yağlarından kurtulmak için yapılacak hareketler öncesinde ısınmak önemlidir. Yatarak bacak kaldırma hareketinde sırt üstü yere uzandıktan sonra baş parmaklar kalçaların altına gelecek şekilde avuç içi yere, gövdenin altına, alınır. Bacaklar dik açı yapacak şekilde birleşik olarak kaldırılır. Makas hareketinde eller yine kalçanın atlına yerleştirilir. Sırt üstü yere uzandıktan sonra baş, sırt ve bacaklar yerden yükseltilir. Sol bacak yere değmeyecek şekilde aşağı indirilir. Aynı hareket sağ bacak ile de yapılır.

Düz Bir Karna Sahip Olmak İçin

Mekik, bisiklet, topuklara dokunma, yanlara dönme gibi hareketler de karın yağlarını eritmede etkilidir. Dağcı tırmanışı ve burpee gibi hareketlere ek olarak plank ve yan plank hareketleri de yağ yakmanıza yardım eder. Mekik hareketi için yere sırt gelecek şekilde uzanılır. Bacaklar bitişik şekilde dizlerden kırılarak gövdeye yaklaştırılır. Ayaklar yerde sabit tutulur. Ardından eller kafanın arkasında birleştirilir. Baş dizlere bakacak şekildeyken gövde dizlere yaklaştırılır. Düz bir karna sahip olmak için bu hareketler düzenli olarak ve dengeli setler halinde yapılmalıdır. Su tüketimi, dinlenme ve beslenme spora uygun şekilde olmalıdır.

Yorum gönder