×

Elma Sirkesi ile Zayıflama

Elma sirkesi ile zayıflama

Elma Sirkesi ile Zayıflama

Elma sirkesi, içerdiği doğal antioksidanlar ve aitler sayesinde, insan sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Asetik asit içeriği ile de yağ yakıcı özelliğine sahip olduğu için, zayıflama üzerindeki etkileriyle de dikkat çeker. Genel olarak diyet yapan ve zayıflamak isteyenler, elma sirkesi kullanırlar. Ama tabii ki tek başına, elma sirkesi zayıflatır gibi düşünerek, sadece sirke odaklı kilo vermeye çalışmak yanlış olur. Sirke; elma meyvesinin kesilmesi ya da ezilmesiyle bekletilerek oluşturulur. İçeriğinde yer alan şeker maya karışımı ile bir nevi alkole dönüştürülür. Alkol içeriği ise daha sonra, asetik aside fermente edilmesi amacıyla, bakteriler eklenmektedir. Düşük kalorili sirke; amino asitler, antioksidanlar ve potasyum içerir. Zengin içeriği ile sağlığa faydalı olan elma sirkesi, vücutta oluşan toksinleri aynı zamanda zararlı bakterileri de dezenfekte eder. Asetik asit nedeniyle de, göbek yağları ve vücutta gelişen yağ birikimini önler. Bu gibi nedenler ile de ideal kilosuna ulaşmak isteyenler, diyet programlarına eklemek için yardımcı bir besin ögesi olarak görebilirler.

Elma sirkesi ile zayıflama

Elma Sirkesinin Zayıflama Üzerindeki Etkileri

Elma sirkesi, doğal asetik asit içeriğiyle vücut yağlarının önler ve yakılmasında yardımcı olur. Bu sebeple de elma sirkesi zayıflatır ya da zayıflama üzerinde etkili denilebilir. Elma sirkesi ayrıca aç karnına tüketildiğinde, kişiyi uzun süre tok tutar. Tokluk hissi sağlayan sirke ile daha az yemek tüketme ihtiyacı hisseder ve daha az porsiyon yersiniz. Böylece de diyet programınıza etki sağlar. Hem sağlıklı bir şekilde zayıflamak hem de sirkenin, vücut sağlığına katkılarından yararlanmak için, diyetinize dahil etmenizi önerebiliriz.

  • Yağ yakıcı: Elma sirkesi, asetik asit içerir. Doğal asit içeriği ile yağ yakıcı özelliğine sahiptir. Vücut yağlarının birikmesini engeller.
  • Tokluk hissi sağlar: Böylece daha az yemenize sebep olur.
  • Kan şekerini dengeleyicidir.
  • Vücut toksinlerini daha kolay bir şekilde atmanızı sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo vermenize ekstra katkı sağlar.

Elma sirkesi ile zayıflamak için, özellikle aç karnına sirkeli su içmeniz önerilir. Sabah aç karnına içeceğiniz sirkeli su ile göbek yağlarından daha hızla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda diğer yemek saatlerinden önce de sirkeli su içmeniz, daha az porsiyon tüketmenize yardımcı olacaktır. Fakat sadece sirkeli su ile kilo vermeye çalışmak yanlıştır. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra, spor egzersizleri de yapmanız önerilir.

Elma Sirkesi ile Zayıflama

Elma sirkesi ile zayıflama metotlarını sizlerde deneyebilir ve etkilerini görebilirsiniz. Fakat ciddi boyutlarda kilo sorununuz varsa, öncelikle beslenme uzmanlarından yardım almanızı önerebiliriz. Ama tabii elma sirkesi sağlıklı bir besin olduğu için, yoğun şekilde yan etkileri ya da zararlı olmaz. Birden farklı elma sirkesi tarifleri ile size uygun olanı tercih edebilir ve uygulayabilirsiniz.

  • Elma sirkesi ile zayıflama, özel karışım: Bir bardak suyun içine; iki yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Daha sonra, kahvaltıdan önce ve aynı zamanda gece yatmadan önce tüketebilirsiniz. Böylelikle etkilerinden yararlanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde kullanmanız önerilir. Böylece metabolizmanızı ve yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
  • Tokluk hissi sağlayan kür: Bir barda su içine, iki yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin, ayrıca birkaç damla da taze limon suyu sıkın. Her gün düzenli bir şekilde, en az iki defa içmeniz önerilir.

Kalorisi düşün olan elma sirkesi tüketimi, sizlere ekstra kilo aldırmaz, aksine kilo vermenize yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında, vücut yağlarını hızla yakmanıza ve metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olur. Ayrıca sirke; toksinleri ve fazla ödemleri de atar, böylelikle daha sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Sirkeli karışım kürlerini düzenli şekilde kullanabileceğiniz gibi, salata ve yemeklerinize de zevkinize göre elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Böylece sağlıklı bir şekilde, elma sirkesi ile zayıflama etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Yorum gönder