×

Ev İşi Yaparken 100 Kalori Yakmanın 10 Yolu

ev işi yaparken 100 kalori yakmanın 10 yolu

Ev İşi Yaparken 100 Kalori Yakmanın 10 Yolu

Kadınların işine çok yarayacak olan ev işi yaparken 100 kalori yakmanın 10 yolu makalede mevcuttur. Yapılan çoğu araştırmaya göre ev işi yapmanın spor ya da egzersiz yapmaya göre çok daha fazla kalori yaktığı söylenir. Bunun üzerine çok fazla araştırma yapılarak doğruluğu neredeyse kanıtlanmıştır. Zayıflamak için spor salonlarını gezmek ya da aşırı ağır diyetler yapmak yerine düzenli bir şekilde ev işi yaparak zayıflamak mümkündür.

Alman sağlıkçı zayıflamak için en ideal yöntemin hareket etmek olduğunu söylemiştir. Hareket etmenin de en iyi yolu ev işi yapmaktan geçer. Ütü yapmak, bulaşık yıkamak, çamaşır asmak, yerleri silmek, toz almak, tuvalete ve banyo temizlemek çok fazla kalori yakan işlemlerdir. 1 saatte yapılacak olan sporla aynı derece kalori yakmayı sağlar. Kadınlar bu bilgiyi edindikten sonra hem şaşırıp hem de mutlu olacaktır. Aynı zamanda ev işlerini yapmak sağlık açısından da büyük öneme sahiptir. Hem hareket etme sonucu metabolizma hızlanacak hem de toz ya da mikroplardan kurtulma sonucu daha temiz bir ortamda yaşamak sağlığı olumlu yönde etkileyecektir.

ev işi yaparken 100 kalori yakmanın 10 yolu

Pratik Öneriler

Evde hem temizlik yapıp hem de kalori yakmak için pratik öneriler çok işinize yarayacaktır. Evde kalori yakma konusunda birbirinden farklı pek çok araştırma yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi de kişinin ev işleri yaparken yanlış hareketler yapmaktan kaçınması gerektiğidir. Örneğin yerden bir sandalye ya da başka bir şeyi kaldırırken sırtı eğerek alıp kalkmak çok yanlış bir harekettir. Kalori yakmak isterken sakatlanma durumunun ortaya çıkması pek de hoş olmaz. Yerden bir şey alırken ya da bir yere doğru uzanırken mutlaka sırtın düz olduğundan emin olmanız gerekir. Bu durum için en ideal yöntem sırt bantları olacaktır. Bunların zayıflamak için olanları da mevcut.,

Ev işleri yapmaya başlamadan önce belinize ve karın bölgenize bu bandı sararak hem sakatlanma riskini en aza indirip hem de daha fazla kalori yakmaya yardımcı olacaktır. Diğer bir pratik öneri ise çamaşır yıkandığında dışarıda hava güzelse mutlaka çamaşırı dışarı asmak gerekir. Bunun sebebi ise çamaşırları asarken hem hareket etmenizi sağlıyor hem de güneşten fayda sağlıyor. Yeni teknolojilerin ortaya çıkması ile birlikte kadınlar ev işi yaparken dahi hareket etmiyor. Yakın zamanlarda çıkan evi dolaşan robot süpürge makinesi insanların hayatını kolaylaştırıyor gibi görünse de aksine kişinin hareketini daha da kısıtlıyor. Bunları göz ardı etmeden hareket etmek gerekir.

Ev İşi Yakarken 100 Kalori Yakma Yolları

Bildiğiniz üzere hem hareket hem de ter atma sonucu ev işi yaparken 100 kalori yakma yolları pek çok çeşitte bulunur. 15 dakikalık bir işte bile en az 70 kalori yakmak mümkündür. 1 saat aktif bir şekilde spor yapıldığı zaman ne kadar kalori yakıldığının ucu bucağı yok. Bu şekilde kalori yakmak ve zayıflamak hem iş yükünü azaltır hem de spor salonlarına dünya kapar para verme sorununu ortadan kaldırır. Fakat sürekli dinlenerek yapıldığında aralıksız yapılan kadar kalori yakma durumu sağlamaz. Ev işi yapmanın diğer bir avantajı ise vücudun bölgesel değil tamamının çalışmasıdır. Bu özelliği ile kişiye güzel bir kardiyo olacaktır.

Evde iş yaparken 100 kalori yakma yöntemleri;

– Yarım saat yemek yapmak

– Evi süpürüp silmek

– Evi toparlamak ve koltukları havalandırmak

-40 dakika market alışverişi yapmak

-Yarım saat araba yıkamak

-1 saat ütü yapmak

– 45 dakika evi yıkamak

-50 dakika bulaşık yıkamak

– 25 dakika çocuklarla oyun oynamak

-20 dakika banyo temizlemek

Yorum gönder