×

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

Bademi sadece badem olarak tüketmek yerine birçok çeşitte kullanabilirsiniz. Günümüzde bademin birkaç çeşidi popüler hale gelmiştir. Fakat özellikle badem sütü son derece beğenilerek kullanılmaktadır. Eğer sabah kahvaltılarınızda yulaf yiyecekseniz badem sütü ile tüketmenizi öneririz. Çünkü lezzetli olduğu kadar, içerisinde protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini bulundurmaktadır. Üstelik bu sütü evde kolaylıkla da yapabilirsiniz. Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı;

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

*Kolay badem sütü yapımı

1 tatlı kaşığı vanilya

1tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı çiğ badem

3 su bardağı su

Yaklaşık 1 su bardağı badem 7 ya da 8 saat öncesinden 2 su bardağı su ile ıslatılması gerekir. Yumuşamış olan bademler süzülerek kabuklarından ayrılır. Süzülmüş olan kabuksuz bademler bir sonraki aşama olan blenderdan geçirilir. Daha sonra blenderdan geçirilen bademlerin üzerine su eklenerek karıştırılır. İnce bir süzme bezi yardımı ile bademler güzelce süzülür. Badem sütünün içine hoş koku vermesi için tarçın ya da vanilya koyabilirsiniz.

Badem sütünü içmesi gerekenler;

Vejetaryen olanlar

Laktoza hassasiyeti olan kişiler

İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar

Farklı tatlar denemek isteyenler badem sütünü gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

*Kolay badem unu yapılışı

Yukarıda vermiş olduğumuz tariften arta kalan badem tortusunu yağlı kâğıt serili fırın tepsisine sererek kısa süre fırınlayın. Fırında kurutulan tortuyu blenderdan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Badem ununu sağlıklı kek ve kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.

Bademin Faydaları

Badem yemişinin besin değerinin yüksek olduğunu ve sağlılığa çok fazla faydasının bulunduğu günümüzde çoğu kişi tarafından bilinmektedir. Bu yiyecek sağlıklı ve besleyici olduğu kadar çokta lezzetlidir. Bademin faydaları 4 madde ile sıralanmaktadır:

-Badem tüketiminin, içerdiği sağlıklı yağlar ve lif sayesinde koroner kalp hastalıkları riskini azalttığını gösteriyor.

-Badem, kötü huylu kolesterolü düşürmekte etkilidir. Araştırmalar sonucunda, düzenli badem yenilmesi kolesterolde düşme olduğunu göstermiştir.

-Badem içerisinde %18’lik bir oran ile protein içerir. Ara öğünlerde meyveyle birlikte tüketimi bu yüzden insülini uyarmaz ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.

-Badem iyi bir antioksidan olarak bilinmektedir. Badem ayrıca içerisinde magnezyum, bakır, riboflavin (B2) bulunduran bir üründür.

Tüketilen Badem Miktara Dikkat!

Badem faydaları saymakla bitmiyor fakat ne kadar sağlıklı bir besinde olsa fazla miktarda kullanılması vücutta yağ olarak depolanır. 8-10 tane badem 100 kalori olarak bilinmektedir ve ara öğünde sadece 1 porsiyon meyve ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yorum gönder