×

Evde Yapabileceğiniz CrossFit Hareketleri

evde yapabileceğiniz CrossFit

Evde Yapabileceğiniz CrossFit Hareketleri

Spor yapmak hangi yaşta olursanız olun her zaman sağlık açısından önem teşkil etmektedir. Eğer ki aşırı yoğunum ve çok çalışıyorum diyorsanız evde yapabileceğiniz CrossFit egzersizleri ile spor yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Bunları sadece evde iken de yapmanız şart değil, bulunduğunuz her alanda dışarısı olsun ofiste kendi odanız içinde olsun kolay bir şekilde uygulayabileceğinizi de hatırlatmak isteriz. Vaktim hiç yok demek aslında üşeniyorum demek anlamına da gelmektedir. Kesinlikle günün belki de 20 saati çalışan birçok insan vardır. Sadece kendine değil ailesine sevdiklerinize vakit ayıramayanlar da vardır. Yine de günün bir 15 dakikasını bile ayırabileceğinize inanıyoruz. Önce kendiniz için spor yapmalı önce kendinizi iyi hissetmeniz gerekmektedir. Şimdi sizlere bu yazımızın içerisinde hangi egzersizleri yapmanız gerektiğini söyleyeceğiz. Bu yazıyı okuduktan sonra tavsiye ettiğimiz hareketlerin ne kadar basit ve ne kadar kısa sürede yapıldığına inanamayacaksınız.

evde yapabileceğiniz CrossFit

Evde Yapabileceğiniz CrossFit Hareketleri Hangileridir?

Bu spor egzersizleri için illaki her gününüzden zaman ayırmak zorunda değilsiniz. Haftanın birkaç saati evde yapabileceğiniz CrossFit hareketleri ile hem günün yorgunluğunu üzerinizden atarsınız hem de çalışmayan veya tutulmuş kasların tekrar çalışmasını sağlarsınız. Şimdi sizlere kolay bir şekilde yapabileceğiniz egzersizleri sıralayacağız.

Şınav Egzersizi: Şınav çekmeyi bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bu egzersiz karın kaslarınızı çok iyi bir şekilde çalıştırmayı sağlamaktadır. Bu egzersizi yaparken dikkat etmeniz çokta ise hemen hızlı bir şekilde değil de daha yavaş bir şekilde başlamak olacaktır.

Squat: Bu egzersiz de sıklıkla spor salonlarında uygulanan bir egzersiz olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu harekete başlarken öncelikli olarak yere çömeliyormuş gibi bir pozisyon almanız gerekmektedir. Sırtınızı düz tutarken dizlerini hafif bir şekilde bükerek yere doğru çömelmelisiniz. Kollarınız ise tam karşıya doğru dümdüz şekilde olmalıdır. Yere çömelip tekrar kalkmak gibi hareketler yaparak bu egzersizi uygulayabilirsiniz.

Burpee Egzersizi: Bu egzersizde pozisyonunuz şınav çeker gibi olmalıdır. Vücudunuzu aşağı doğru getirdikten sonra dizlerinizi göğsünüze kadar çekip zıplamanız gerekmektedir. Bu egzersiz yararlı olmakla birlikte birazda zordur, bunu kabul ediyoruz.

Plank Egzersizi: Özellikle karın bölgesinden şikâyet edenlerin sıklıkla yaptığı bir egzersiz olarak karşımıza çıkmaktadır. Karnınızın üstüne uzanıp, kollarınızı yere koyarak egzersize başlayabilirsiniz. Ayak parmaklarınızı kullanarak vücudunuzu kaldırmayı deneyin. Bu hareket de en başta zor gelecektir ama zamanla rutine bağlayınca alışacaksınız.

Evde Yapabileceğiniz CrossFit Hareketleri Yararlı Olur mu?

Spora zamanı olmayan herkes günün yoğun koşuşturmasında kendine bir türlü zaman ayıramamaktadır. Bu yüzden de evde kendi kendilerine nasıl spor yapabileceklerini araştırırlar. İşte bu sebeplerden dolayı sizlere evde yapabileceğiniz CrossFit egzersizlerini sizlere tavsiye ettik. Yukarıda adı geçen egzersizleri haftanın birkaç saat diliminde uygulayabilirseniz büyük yararını görebilirsiniz. Hem işlerinizden de uzak kalmamış olursunuz hem de sağlık açısından sporunuzu da aksatmamış olursunuz.

Yorum gönder