×

Foam Roller ile Kas Dinlendirme

foam roller ile kas dinlendirme

Foam Roller ile Kas Dinlendirme

Foam Roller aleti özellikle fitness ve pilates yapan kişilerin çokça kullandığı edevatlardan yalnızca biridir. Egzersiz sırasında yardımcı ekipman olarak kullanılabileceği gibi egzersiz sonrasındaki dinlenme sırasında ya da gün içinde herhangi bir zamanda dinlenmeye yardımcı olacak bir ekipman olarak da kullanılabilir. Bu sebeple foam roller ilanlarında foam roller ile kas dinlendirme cümleleri görmeniz gayet olasıdır.

Foam roller, yuvarlanma süngeri olarak da bilinen sünger yapıdaki bir silindirdir. Silindir, insan vücudunu üzerinde taşıyabileceği kadara kalındır. Bu sünger belirli kalınlıklarda ve belirli uzunluklarda satılabilir. Foam rollerin birçok renk seçeneği bulunur. Böylelikle de bedeninize ve zevkinize uygun olan süngeri seçebilirsiniz.

foam roller ile kas dinlendirme

Foam Roller Kullanımı

Foam roller genelde spor yapanlar tarafından kullanılan bir aletse de spor yapmayanlar fakat kas ağrısı çekenler tarafından da tercih edilebilir.

Foam roller kullanımı için kişilerin yapması gereken ağrıyan kaslarının olduğu bölgeye bu silindir cismi koymaları ve yerde yuvarlanır pozisyonda silindiri yuvarlamalarıdır. Bu kullanım detayı kişilere başta komik ve anlamsız gelebilir fakat kullanımdan sonraki kas rahatlığı kişileri cezbedecek niteliktedir.

Foam roller, kişilerin evde, spor salonunda ya da kendilerini rahat hissedebilecekleri herhangi bir yerde kendi kendilerine masaj yapmaları üzerine kurulu bir alettir. Bu aletin kullanımı sonucunda kişiler herhangi bir masaj salonunda yaptıracakları masaj konforuna ulaşacaklardır. Buna ek olarak foam rollerin amacına uygun olarak vücutlarını bir sonraki spor ya da yüksek tempolu güne hazır hissedeceklerdir. Çünkü yuvarlanma silindirinin masaj yapma dışındaki bir diğer amacı da vücudun spor sonrasında 48 saati bulan toparlanma süresini kısaltarak kişilerin her gün spor yapmasına fırsat sağlamaktır.

Bu köpük rulo, aynı zamanda koşu sporuyla uğraşan kişiler için birebirdir. Çünkü koşu esnasında vücutta işleve girmeyen hemen hemen hiçbir yapı bulunmaz. Bu sebeple de özellikle koşudan sonra kişilerin masaja ihtiyacı olabilir. Foam roller, koşucuların bir numaralı arkadaşıdır. Yaptığı masaj sayesinde kişilerin gerek koşudan sonra gerekse ağırlık çalışmaları ve fitness egzersizlerinden sonra yumuşak dokularına masaj ile daha çok etki ederek doku onarımı yapar ve yumuşak dokuların birbirlerine yapışarak kişiye zor zamanlar yaşatmasının engeller.

Foam Roller Kullanırken Dikkat!

Foam roller kullanırken dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir:

  • Köpükle masaj uygulaması esnasında çok ağrınız olan yerlerde masaj işlemini uygulamayın.
  • Aynı yerde uzun süre boyunca hareketler çizerek masaj yapmayın.
  • Foam roller aletini aynı bölge üzerinde çok uzun süre kullanmanız masajdan ziyade olumsuz etkiler yaratabilir, yapmayın.

Yorum gönder