×

Göğüs Kafesini Açacak Hareketler

göğüs kafesini açacak  hareketler

Göğüs Kafesini Açacak Hareketler

Sırt ve boyun ağrısına neden olabilecek birçok şey hayatımızda yer edinmiştir. Telefona uzun süre bakmak, yanlış oturmak, TV izlemek gibi alışkanlıklar sırt ve boyun ağrısına yol açar. Bu ağrılar kişilerde rahatsızlık hissine yol açmaktadır. Bu ağrıların geçmesi için göğüs kafesini açacak  hareketler vardır. Bu hareketler sayesinde ağrılar dindirilebilir ve bölge kasları güçlendirilerek rahatlama ve uzun vadede daha az ağrı hissetme sağlanabilir. Bu hareketler zihinsel açıdan da sizlere yardımcı olacaktır. Rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olan bu hareketler günün yorgunluğunu atmanıza yardım eder. Fiziki sebepler ile beraber ruhsal durumlar da insan vücudunda etkiler bırakır. Korku endişe gibi haller omuzlarda ve boyun bölgesinde kasılmalara yol açtığı için ağrılara neden olur.

göğüs kafesini açacak  hareketler

 Göğüs Kafesi – Omurga Desteği

Göğüs kafesi – omurga desteği hareketi ilk hareketimiz. Göğüs kafesi ve omurga desteği için yapılacak bu hareket göğsün esnemesine ve rahatlamaya yardımcı olacaktır. Oldukça basit olan bu harekete başlamak için bir havluya ya da foam rollere ihtiyacınız olacak. Sırtınızın altına havluyu katlayarak koyun ve sırt üstü uzanın. Bu harekette kollar serbest bir şekilde yanlara konur. Bu şekilde 1-2 dakika beklemek rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Stresli anlarda omuzlar öne doğru gelir. Bu durum göğüs kafesinin daralmasına ve nefes kalitesinin düşmesine yol açar. Ayrıca bu gerginlik hali omuz ve göğüs kaslarına ek olarak boyun kaslarına da acı verir. Bu hareket ile beraber bu ağrılardan kurtulabilir ve rahatlama yaşayabilirsiniz.

Köprü Hareketi

Köprü hareketi olarak bilinen harekette sırt üstü uzanılır. Dizler bükülür ve vücuda yaklaştırılır. Kalça bel ve sırt aynı hizada tutulur. Kalça yukarı doğru kaldırılır ve birkaç saniye bekledikten sonra indirilir. Bu hareketin tekrarı ile sırt kaslarının rahatlaması sağlanır. Sırt ağrılarını azaltmanıza yardımcı olacaktır. Direnç bandı ile germe hareketinde ise ayakta durmanız gerekir. Germe bandı iki elde omuz genişliğinde tutulur. Germe bandı gevşetilmeden kafanın önüne ve arkasına doğru götürülür. Omuzları çalıştıran bu harekete bandı daha dar tutarak devam edilebilir. Kürek kemiği çalışması hareketinde kollar serbest bırakılır. Ayakta iken sağ el yumruk yapılır. Daha sonra omuz sadece omuz kaslarının çalışması için omuz havada kare çizer gibi yukarı, sola, aşağı ve sağa şeklinde hareket ettirilir. Bu hareket omuz kaslarının ve omuz eklemini rahatlatan bir harekettir.

Yorum gönder