×

Günde 5 Dakika İp Atlamanın Faydaları

Günde 5 dakika ip atlamanın faydaları

Günde 5 Dakika İp Atlamanın Faydaları

Herkes spor yapamamaktan, verim alamamaktan, vücudunu sağlıklı yaşama adapte edememekten şikayetçi. Peki şikayet etmek yerine bol bol hareket etmeyi denesek daha iyi olmaz mı?

Günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak dünyanın en eğlenceli aynı zamanda en çok kalori yakan, terleten sporlarından olan ip atlama sporunu yapmaya ne dersiniz? Bu 5 dakika sizin için çok kısa bir süre gibi geliyor olabilir, “5 dakikada kim vücudunu değiştirebilir ki” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama bunu düşünmekte yanılıyorsunuz. Sizin için basit gelen 5 dakika kalbiniz için 5 saat olabilir. Kalbinize ve vücudunuza sağlık katmak için günde 5 dakika ip atlamaya var mısınız?

Günde 5 dakika ip atlamanın faydaları nelerdir? Cevabı tam da bu yazıda sizlerle.

Günde 5 dakika ip atlamanın faydaları

İp Atlamanın Faydaları

İp atlamak bazıları için çok fazla terleten ve çok yorucu olan bir iş gibi; bazıları içinse çocuk oyuncağı gibi görülebilir. Aslında bu, ikisinin de karışımı bir spor. Fakat küçük ama oldukça etkili de bir spor. İp atlamanın faydaları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olduğunuzda bu spora ilişkin bakış açınızın değişeceğine eminiz.

  1. Her gün 5 dakika ip atlamak vücudunuza kardiyo yapmış etkisi yapar.
  2. İp atlama sporu vücuttaki tüm kasları çalıştırır. Bu da çok uzun zamandır kullanılmayan kaslardan pasın atılmasını, kullanılan kaslarınsa daha da direnç kazanmasını sağlar.
  3. Hoplayıp zıplamak kimi mutlu etmez ki? İp atlamak, stresi azaltır ve mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.
  4. Yazımızın başlığı 5 dakika boyunca ip atlamak olabilir ama biz yine de genel bir bilgi verelim. 30 dakika boyunca tempolu bir şekilde ip atlamak 400 civarı kalori yakmanızı sağlar.
  5. İp atlamak kalbinizin aşık olduğunuz zamanki gibi hızlı atmasını sağlar. Bu durumda da vücudunuza daha çok kan pompalanır ve daha hızlı nefes alacağınız için vücudunuza daha fazla oksijen girer.
  6. Vücut, ip atlama sırasında aldığı bol oksijeni daha verimli şekilde kullanır. Bu verimli kullanma akciğerler ve kalpte olduğu kadar dolaşım sisteminde de etkilidir.
  7. Bu sporu tempolu yapmalısınız. Aralıklı ya da yavaş yapılan atlamalar çok da işe yaramaz. Fakat tempolu atlarsanız popo, baldır ve alt bacağı çokça çalıştıracağınız için bu kısımlardaki kaslarınızı çokça geliştirirsiniz.
  8. İp atlamak aynı zamanda toksinlerden arınmanızı da sağlar ve bunu ter yoluyla yapar.
  9. İp atlamak endorfin hormonunun üretimini ve salgılanmasını sağlar. Endorfin hormonu, vücuttaki endişe, stres gibi olumsuz duyguları düzene sokan hormondur.
  10. İp atlamak el, ayak, bacak, göz.. kısaca vücudun her bölümündeki koordinasyonu artırır.
  11. Selülit isimli düşman için etkili bir savardır.
  12. Kanda bulunan kötü kolesterol maddesinin düşmesini sağlarken iyi kolesterol maddesinin artmasını sağlar.
  13. Sürekli çalışan kemikler sayesinde vücuttaki kemik yorgunluğu atılır ve kemik erimesi önlenmiş olur.
  14. Ayak ve el bileklerini sık sık çalıştırdığı için buraların sakatlanma ihtimalini azaltır.

Yorum gönder