×

Hayalinizde ki Vücuda Ulaşmak İçin Öneriler

hayalinizde ki vücuda sahip olmak için öneriler

Hayalinizde ki Vücuda Ulaşmak İçin Öneriler

Kendine güvenmek, görünüşünüzü sevmek, enerji dolu olmak, hastalık geliştirme riskinizi düşürmek ve daha kaliteli bir yaşam için insanların sırrı, hayallerinde ki vücuda ulaşmaktır. Dünya genelinde milyonlarca insan kilolarıyla mücadele ediyor. Sağlık ve zindelik için fit bir vücuda sahip olmak oldukça önemli ve herkes bu konuda kendi önerilerini oluşturmuş durumda. Ancak her öneri, her insan için sağlıklı sonuçlar doğurmuyor. İşte herkes için: hayalinizde ki vücuda sahip olmak için öneriler!

Neden?

Kendinize neden vücudunuzu ve yaşam tarzınızı değiştirmek istediğinizi sorun. Kilo vermeyi başarmak ve kendinize yeni bir yaşam tarzı oluşturmak için sizi neyin motive ettiğini bilmeli ve ona göre davranmalısınız.

hayalinizde ki vücuda sahip olmak için öneriler

Sorumluluğu Kabul Etmek

Yemek ve egzersiz söz konusu olduğunda yaptığınız tüm seçimlerin gücüne ve sorumluluğuna sahip olduğunuzu kabul etmelisiniz ve yanlış seçimler yapmaktan kaçınmalısınız.

Motivasyon

Nihai motivasyonunuzun ne olduğunu anladıktan sonra, bunu bir yere not edin veya bunu size hatırlatan bir resim bulun. Her gün görebileceğiniz bir yere konumlandırın. Gördükçe aklınıza amacınız gelecektir.

Egzersiz Setleri

Kendinize, kısa ve uzun vadeli setler şeklinde hedefler belirleyin. Onları not alın ve düzenli olarak inceleyebileceğiniz bir yerde saklayın. Bu sayede egzersiz setlerini yapmayı unutmayacaksınız.

Uzun Dönemde Başarı Sağlama

Küçük hedeflerle başlayın. Uzun vadeli bir başarı istiyorsanız, tüm yaşam tarzınızı bir hafta içinde değiştirmeye çalışmak makul bir fikir değildir. Yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızda ilk hafta yapabileceğiniz bir veya iki küçük değişiklik bulun (bir yürüyüş ekleyin, merdivenleri çıkın, bir günde tükettiğiniz gazlı içecek, kurabiye, şeker veya cips miktarını sınırlayın ve sonradan ortadan kaldırın). Anlık başarılara değil, uzun dönemde başarı sağlamaya odaklanın.

Sizi Cezbedecek Yiyecekler

Sizi cezbedecek yiyeceklerden kurtulun. Evinize gidin ve sizi cezbedecek yiyecekleri atın. Bunu en kısa sürede yapın. Bu tür yiyeceklerden kurtulmak, size yüzlerce kalori kaybettirmenin yanı sıra kaybettiğiniz sağlığınızı geri kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Destek Almak

Sizi destekleyecek birini bulun. Bu kişi bir eş, arkadaş ya da aile üyesi olabilir. Sizi teşvik edebilmeleri için onlara hedeflerinizden bahsedin. Bir spor salonuna da yazılabilir ve orada sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle tanışabilirsiniz. Destek almak, kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Beslenme Düzeni

Kendinize, uygularken zorlanmayacağınız bir diyet programı hazırlayın. İdeal beslenme düzeni, karbonhidratı azaltırken proteini çoğaltmalıdır. Bir diyetisyen, bu programı sizin yerinize hazırlayabilir.

İstikrar

Hayalinizde ki vücuda ulaşmanın bir diğer yolu ise istikrarlı olmaktan geçer. Eğer istikrarınızı ve heyecanınızı kaybederseniz, sürekli başladığınız yere döneceksinizdir. Bir dönem diyet yapıp daha sonra eski yaşam tarzınıza geri döndüğünüzde, verdiğiniz kiloları hızlıca geri alırsınız. Kendinize kilo vermeniz için belirli bir süre yaratmak yerine, yaşam tarzınızı kökten değiştirmelisiniz. Böylece vücudunuzda meydana gelen değişim kalıcı olacaktır

Yorum gönder