×

Hııt Antrenmanları

HIIT antrenmanları

Hııt Antrenmanları

Yağ yakmak isteyenler için HIIT antrenmanları oldukça etkilidir. Bu antrenmanlar sadece yağ yakmak isteyenler için değil bir çok insan için de faydalıdır. Bu antrenmanlar ile sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz. Kardiyo ve direnç egzersizleri bulunan bu antrenman vücudun denge, dayanıklılık ve güç konusunda gelişmesini sağlıyor. Antrenman genellikle kısa tutulur. Yaklaşık olarak 1 dakika aktif iken 1 ile 2 dakika dinlenme yapılması başlangıç için idealdir. Bu antrenman sırasında yüksek bir enerji harcanır. Kısa süreli ama yüksek tempolu bir antrenmandır. Kalp ritmi antrenman sırasında artırılır ve nefes alış verişi büyük oranda artar.

HIIT antrenmanları

HIIT Antrenmanı

Kas kütlesinin korunmasına yardımcı olan bu antrenmanlar metabolizmayı çalıştırır. Bu antrenmanlar ile yağ yakmak oldukça kolaydır. Egzersiz esnasında ve egzersiz sonrasında vücut yağ yakmaya devam eder. Bu antrenman dayanıklılığı arttırır ve kas kazanımına yardımcı olur. Kardio yapılması ile güç ve dayanıklılık gibi özellikler kazanırken yağ yakmak mümkün olur. Antrenman sırasında oksijen ihtiyacı arttığı için yağ yakımına yardımcı olacak oksijen vücuda alınır. HIIT antrenmanı sayesinde kas kütlesi korunurken vücuttaki yağ kütlesi azalır. Kas kütlesinin artması ile birlikte metabolizma kalıcı olarak hızlanır. Kaslar enerji tüketmek için yakıt olarak yağ yakımını teşvik eder.

Yüksek Tempolu HIIT Antrenmanı

Hııt antrenmanı sayesinde sınırlar zorlanır. Bu sayede kalp sağlığı olumlu yönde etkilenir. Yüksek tempolu HIIT antrenmanı sayesinde kısa süreli egzersizler ile oldukça etkili bir antrenman yapmış olursunuz. HIIT antrenmanında koşmak, ip atlamak ve bisiklete binmek gibi egzersizlerin gerektirdiği ekipmanlara ihtiyaç duymazsınız. Squat, lunge ve diz çekme hareketleri gibi egzersizler ile etkili bir spor yapılabilir. HIIT egzersizinin temelinde olan kalp ritmini arttırma bu hareketler ile yapılabilmekte ve herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu hareketler ile birçok kas grubu birlikte çalıştırıldığı için vücut genel olarak geliştirilmektedir. Ayrıca HIIT antrenmanı zihinsel açıdan da kişiye yardımcı olur. Zihinsel dayanıklılığın da artmasına yardımcı olur ve kişiyi stresten uzaklaştırır. Bu antrenmanlar sayesinde sağlıklı bir yaşama sahip olma yolunda emin adımlar atabilirsiniz.

Yorum gönder