×

Hızlı Kilo Vermek İçin 30 Yöntem

Hızlı kilo Vermek İçin 30 Yöntem

Hızlı Kilo Vermek İçin 30 Yöntem

İnternette çok fazla kilo kaybı bilgisi var. Tavsiye edilenlerin çoğu en iyi şekilde sorgulanabilir ve gerçek bir bilime dayanmaz. Fakat buna karşın hızlı kilo vermek için uygulanabilecek birkaç yöntem vardır. Hızlı kilo Vermek İçin 30 Yöntem:

Hızlı kilo Vermek İçin 30 Yöntem

  1. Diyetinize Protein Ekleyin

Yüksek proteinli bir diyet metabolizmayı günde 80-100 kalori kadar artırabilir.

  1. Bütün, Tek Bileşenli Yiyecekler Yiyin

Bunu yaparak, ilave şeker, yağ ve işlenmiş gıdaların büyük çoğunluğunu ortadan kaldırmış olursunuz.

  1. İşlenmiş Gıdalardan Kaçının

İşlenmiş gıdalar genellikle ilave şekerler, ilave yağlar ve kalorilerden oluşur. Dahası, işlenmiş gıdalar mümkün olduğunca yemek yemenizi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

  1. Sağlıklı Gıdalar ve Atıştırmalıklar Üzerinde Stok

Her zaman sağlıklı yiyecekler satın alarak sizin veya diğer aile üyelerinin sağlıksız beslenme şansını azaltırsınız.

  1. İlave Şeker Alımınızı Sınırlayın

Çok fazla şeker tüketmek kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve kanser de dahil olmak üzere dünyanın önde gelen bazı hastalıkları ile bağlantılıdır.

  1. Su İçin

Aslında su içmenin kilo kaybına yardımcı olabileceği iddiasında gerçek vardır.

  1. (Şekersiz) Kahve İçmek

Kafeinli kahve metabolizmanızı % 3-11 oranında artırabilir ve tip 2 diyabet gelişme riskinizi % 23–50 oranında azaltabilir.

  1. Glucomannan ile takviye

Glucomannan, çalıştığı kanıtlanmış birkaç kilo kaybı hapından biridir. Bu suda çözünür, doğal diyet lifi olarak da bilinen konjac bitkisinin köklerinden gelir. Glucomannan kalorisi düşüktür, midede yer alır ve mide boşalmasını geciktirir. Suyu emme özelliğinin, kilo kaybı için onu etkili kılan şey olduğuna inanılmaktadır. Bir kapsül, bir bardak suyun tamamını jele dönüştürebilir.

  1. Sıvı Kalorilerden Kaçının
  2. Rafine Karbonhidrat alımınızı sınırlayın

Rafine karbonhidratlar, yararlı besinleri ve liflerinin çoğunu almış karbonhidratlardır. Arıtma işlemi, kolayca sindirilen karbonhidratlardan başka bir şey bırakmaz, bu da aşırı yeme ve hastalık riskini artırabilir.

  1. Hızlı Aralıklı

Aralıklı oruç, en iyi diyetlerdendir. Genellikle, bu yöntemler yemek dönemlerinde kalorileri bilinçli olarak kısıtlamak zorunda kalmadan daha az kalori almanızı sağlar. Bu, kilo kaybına ve diğer birçok sağlık yararına yol açar.

  1. İçecek (Şekersiz) Yeşil Çay

Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü doğal bir içecektir.

  1. Daha Fazla Meyve ve Sebze Yiyin

Meyve ve sebzeler son derece sağlıklı, kilo verme dostu gıdalardır. Su, besin ve lif bakımından yüksek olmasının yanı sıra, genellikle çok düşük enerji yoğunluğuna sahiptirler.

  1. Arada Bir Kalori Sayın

Kalori sayımı, yemek günlüğü tutması veya yediklerinizin fotoğrafını çekmesi gibi çeşitli etkili yollar vardır. Bir uygulama veya başka bir elektronik araç kullanmak, bir gıda günlüğüne yazmaktan daha yararlı olabilir.

  1. Daha Küçük Plakalar Kullanın

Bazı çalışmalar, daha küçük tabaklar kullanmanın daha az yemenize yardımcı olduğunu göstermiştir, çünkü porsiyon boyutlarını görme şeklinizi değiştirir. İnsanlar tabak boyutundan bağımsız olarak tabaklarını aynı şekilde dolduruyor gibi görünüyorlar, bu yüzden daha büyük tabaklara daha küçük olanlardan daha fazla yiyecek koyuyorlar.

  1. Düşük Karbonhidrat Diyetini Deneyin

Birçok çalışma, düşük karbonhidrat diyetlerinin kilo kaybı için çok etkili olduğunu göstermiştir.

  1. Daha Yavaş Yiyin
  2. Bazı Yağları Hindistan Cevizi Yağı ile Değiştirin

Hindistan cevizi yağı, diğer zincirlerden farklı olarak metabolize olan orta zincirli trigliseritler adı verilen yağlarda yüksektir. Çalışmalar, daha az kalori tüketmenize yardımcı olurken metabolizmanızı biraz artırabileceklerini göstermektedir. Hindistan cevizi yağı, zararlı karın yağının azaltılmasında özellikle yardımcı olabilir. Bunun, bu yağı diyetinize eklemeniz gerektiği anlamına gelmediğini, ancak diğer bazı yağ kaynaklarınızı hindistancevizi yağı ile değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez.

  1. Diyetinize Yumurta Ekleyin

Yumurtalar nihai kilo kaybı gıdalarıdır. Ayrıca kahvaltıda yumurta yemek, kahvaltıda simit yemeye kıyasla, 8 hafta boyunca % 65’e kadar daha fazla kilo kaybına neden olabilir. Günün geri kalanında daha az kalori almanıza yardımcı olabilir.

  1. Yemeklerinizi Renklendirin

Biber ve jalapeno, metabolizmayı hızlandırabilecek ve yağ yakımını artırabilecek kapsaisin adı verilen bir bileşik içerir. Kapsaisin ayrıca iştah ve kalori alımını azaltabilir.

  1. Probiyotikler Alın

Probiyotikler, yenildiğinde sağlık yararları olan canlı bakterilerdir. Probiyotikler sağlıklı bağırsak bakterilerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca iştahı ve iltihabı azaltırken diyet yağının emilimini de engelleyebilirler.

  1. Yeterince Uyuyun

Yeterince uyumak, kilo kaybı ve gelecekteki kilo alımını önlemek için inanılmaz derecede önemlidir. Araştırmalar, uykudan mahrum insanların yeterli uyku alanlara kıyasla obez olma olasılığının % 55’e kadar daha yüksek olduğunu göstermiştir.

  1. Daha Fazla Lif Yiyin

Lif bakımından zengin gıdalar kilo kaybına yardımcı olabilir. Suda çözünür lif içeren gıdalar özellikle yararlı olabilir çünkü bu lif türü tokluk hissini artırmaya yardımcı olabilir. Lif mide boşalmasını geciktirebilir, mideyi genişletebilir ve tokluk hormonlarının salınımını teşvik edebilir.  Ayrıca birçok lif, dost bağırsak bakterilerini besleyebilir. Sağlıklı bağırsak bakterileri düşük obezite riski ile bağlantılıdır. Şişkinlik, kramplar ve ishal gibi karın rahatsızlığından kaçınmak için lif alımınızı kademeli olarak artırdığınızdan emin olun.

  1. Yemeklerden Sonra Dişlerinizi Fırçalayın

Birçok insan yemek yedikten sonra dişlerini fırçalar veya diş ipi kullanır, bu da öğünler arasında atıştırma veya yemek arzusunu sınırlamaya yardımcı olabilir. Çünkü birçok insan dişlerini fırçaladıktan sonra yemek istemez.

  1. Gıda Bağımlılığınızla Mücadele

Gıda bağımlılığı, bazı gıdalara karşı koymayı zorlaştıran aşırı zorlama ve beyin kimyasındaki değişiklikleri içerir. Bu, birçok insan için aşırı yemeğin önemli bir nedenidir ve nüfusun önemli bir yüzdesini etkiler. Aslında, 2014 yılında yapılan bir araştırma, insanların neredeyse % 20’sinin gıda bağımlılığı kriterlerini karşıladığını ortaya çıkarmıştır.

  1. Bir Tür Kardiyo Yap

İster koşu ister koşu, bisiklete binme, güç yürüyüşü veya doğa yürüyüşü olsun, kardiyo yapmak kalori yakmanın ve hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı iyileştirmenin harika bir yoludur. Ayrıca vücut ağırlığını azaltmaya yardımcı olabilir.

  1. Direnç Alıştırmaları Ekleme

Kas kütlesi kaybı, diyetin yaygın bir yan etkisidir. Çok fazla kas kaybederseniz, vücudunuz eskisinden daha az kalori yakmaya başlar. Ağırlıkları düzenli olarak kaldırarak, kas kütlesindeki bu kaybı önleyebilirsiniz.

  1. Peynir altı suyu proteini kullanın

Çoğu insan sadece diyetten yeterli protein alır. Bununla birlikte, yapmayanlar için bir peynir altı suyu protein takviyesi almak, protein alımını arttırmanın etkili bir yoludur.

  1. Dikkatli Yeme
  2. Yaşam Tarzı Değişime Odaklanma

Yorum gönder