×

Kadınlar İçin Duvarda Squat

kadınlar için duvarda squat

Kadınlar İçin Duvarda Squat

Hangi kadın sıkı kalçalara ve şekilli bacaklara sahip olmak istemez ki? Bu yazımızda sizlere kadınlar için duvarda squat yapmayı ve vücuda olan etkilerini anlatacağız. Spor ve ya fitness denildiğinde ilk akla gelen hareketlerden olan Squat vazgeçilmez bir sıkılaştırma hareketidir. Durum böyle olunca da her antrenmanda squat yapılması kaçınılmaz oluyor. Erkeklerin genellikle ağırlıklarla birlikte yaptığı bu hareketi genellikle kadınların duvarda yapması tavsiye edilir. Bu sayede kadınlar duvardan destek alarak daha rahat bir şekilde bu hareketi yapabilirler. Öncelikle sizlere squat hareketinin vücudunuza ne gibi bir faydası olduğunu ve hangi bölgelerinizde etkili olduğunu sizlere açıklayalım.

kadınlar için duvarda squat

Squatın Vücut Üzerindeki Etkisi

Squatın vücut üzerindeki etkisi azımsanmayacak kadar fazladır. Ön bacak ve kalça kaslarınızın daha sıkı ve sarkmadan durmasını istiyorsanız, Squat bu konuda biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Her gün düzenli olarak yapılan squat hareketleri ile birlikte kısa sürede istediğiniz bacaklara ve kalçaya sahip olabilirsiniz. Bunun için öncelikle hareketleri doğru ve temkinli bir şekilde yapmanız önemlidir. Eğer daha öncesinde bir spor deneyiminiz yoksa mutlaka bir hoca ve ya eğitmen eşliğinde bu hareketi yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde kendinize ve ya kaslarına zarar verebilirsiniz. Doğru bir squat hareketinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Squat Hareketi Yapımı

Squat hareketi yapımı ve hareketin incelikleri fazlasıyla önemlidir. Bacaklarınızın omuz genişliğinde açık olması ve kalçadan itibaren bedeninizin üst kısmının dik bir şekilde durması önemlidir. Eğer kambur durursanız hareketi doğru yapmamış olursunuz. Bu nedenle genellikle duvarda squat yapmanız önerilir. Aynı zamanda açmış olduğunuz bacakların dışa doğru bakması da önemlidir. Bu şekilde belli aralıklarla eğilip kalkarak hareketinizi yapabilirsiniz. Nefes kontrollerinizi ise yine yaptığınız hareketin hızına denk getirerek yaparsanız daha geç yorulursunuz. Yukarı kalkarken nefes almalı ve aşağı inerken nefesinizi vermelisiniz. Genellikle doğru squat yaptığınızda iç bacak kaslarınızın ve kalça kaslarınızın yandığını hissedersiniz. Bu süreçte eğer belinizde bir ağrı hissederseniz hareketi yanlış yapıyor olabilirsiniz. Bu nedenle genellikle duvarda squat yapmanız daha çok tercih edilir.

Duvarda Squat Yapmak

Duvarda squat yapmak spor deneyimi çok fazla olmayanlar için daha kolaydır. Özellikle de kadınlar için duvarda squat yapmak diğer squat hareketlerinden daha etkili olabilir. Normal squat hareketinden farklı olarak sırtınızı duvara yaslamanız ve çömelip kalkmanız yeterlidir. Bu sayede belinizin incelmesini de önlemiş olursunuz. Daha önceden de belirttiğimiz üzere bu tarz hareketleri yaparken bir eğitmenden yardım almanızı tavsiye ederiz. Eğer bu imkanınız yoksa online platform üzerinden paylaşılan videoları izleyerek duvarda nasıl squat yapacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız squat hareketleri sizi kısa sürede dilediğiniz kalça ve bacaklara ulaştıracaktır. Gün içinde belli periyotlarla bu hareketi düzenli olarak yapmanızı tavsiye ederiz.

Yorum gönder