×

Karantina Süreci İçin Öneriler

karantina süreci için öneriler

Karantina Süreci İçin Öneriler

Son zamanlarda tüm dünyanın ortak mücadele ettiği en önemli konunun başında pandemi ve dolayısıyla karantina süreci geliyor. Karantina sürecinde alacağınız önlemler sayesinde, fiziksel ve zihinsel anlamda sağlıklı kalabilirsiniz. Ayrıca karantina süresince yeni alışkanlıklar edinebilmek için altın bir fırsattır. Bunun için hem kendinize ekstra egzersiz zamanı ayırabilir hem de yeni yemek tarifleri üzerine kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer kendinize yeni bir hobi bulmak istiyorsanız bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz. İşte karantina süreci için öneriler:

Karantina Sürecinde Sağlıksız Yiyeceklere Yüklenmeyin

Evdeyken çok fazla cips, şarap, kola gibi sağlıksız yiyeceklerden uzak durmalısınız. Alkol veya abur cubur kısa vadede zihinsel sağlığınıza yardımcı olsa da, fiziksel sağlığınızı ve dolayısıyla vücudunuzun enfeksiyona karşı direncini etkiler ve kilo almanıza sebep olabilir. Bu yüzden şekerli veya işlenmiş gıdaların içilmesini ve tüketimini sınırlayın.

karantina süreci için öneriler

Çalışma Ortamı Belirleyin

Karantina sürecinde evin her yerine çalışma alanı olarak benimseyebilirsiniz ancak bunun için kendinize bir çalışma alanı belirleyin. alnızca çalışırken belirli müzikleri çalın veya iş yaparken “iş kıyafetleri” giyin ve çalışmama süresine geçiş yaparken kıyafetlerinizi değiştirin. Ortamınızı aydınlatma, müzik ve kıyafetlerle değiştirebilirsiniz. Çevrenizi değiştirerek eyaletinizi değiştirin. “Çalışma ortamı” ve “kesinti süresi ortamı” oluşturma konusunda bilinçli olun. Çok fazla ara vermek verimliliğinizi etkileyebilir.

Uyku Düzeninizi Koruyun

Düzensiz uyku strese ve sağlığınızın kaybolmasına sebep olur. Bu yüzden, sağlığımızın ve bağışıklık sistemimizin güçlü kalması gereken en önemli zamanlarda buna özen göstermenizde ve uyku düzeninizi korumanızda önem var. Her gün aynı saatte yattığınızdan ve kalktığınızdan emin olun.

Egzersiz Yapın

Yağmur yağıyor ya da dışarıda sosyal mesafeli egzersiz yapmak için çok kalabalık olsa bile, evinizde kendi kendinize hiçbir alet gerektirmeyen egzersiz hareketleriyle nispeten formda kalabilir ya da hiç yoktan sağlığınızı koruyabilirsiniz. Her zaman evinize yapabileceğiniz egzersizler mevcuttur.

Zihinsel Anlamda Güçlü Kalın

Bu tip zor zamanlarda ruhsal manada çöküntüler yaşayabilir ve melankolik bir ruh hali içinde olabilirsiniz. Ruhsal çöküntüler de en az fiziksel hastalıklar kadar tehlikeli olabilir. Sosyal mesafeyi korumak ve dışarı çıkmamak gibi kaygılar yüzünden arkadaşlarınızdan uzak kalabilirsiniz. Bunun için sık sık bir araya gelemeseniz de internet ortamları sayesinde görüşebilir ve zihinsel anlamda kendinizi güçlü tutabilirsiniz. Bunun için meditasyon ve yoga gibi mental zihin boşaltma tekniklerini kullanabilirsiniz.

Temiz Bir Ev Ortamı Sağlayın

Evinizi temiz ve sterilize tutarak dış kaynaklı tehlikeleri giderebilirsiniz. Markete, eczaneye veya diğer insanlarla temasa girmenizin ardından bakteri yayılma riskini azaltmak için temizlik ögesini kullanın.

Yorum gönder