×

Kas Geliştirmek İçin İdeal Çalışmalar

kas geliştirmek için

Kas Geliştirmek İçin İdeal Çalışmalar

Kas geliştirmeye, büyümeye ve güçlenmeye başlamak istiyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Ağır şeyler kaldırmak
  • Hedeflerinize göre bir diyet yapın
  • Yeterince dinlenin

Bu üç şeyi yapmak, kas gelişiminde başlangıç sayılabilen rutinlerdir. Aynı zamanda bunlar kas geliştirme süreçlerinde ilerleyen zamanlarda da eksiksiz olarak devam etmelidir. Kas güçlendirmenin başlıca kuralı ağır şeyler kaldırmaktır. Bu ağır şey herhangi bir ağır eşya olabileceği gibi özellikle spor salonlarında çokça kullanılan halterlerdir. Her ne kadar eve halter seti alıp kendi kendinize program yapsanız da size önerimiz bir spor salonuna başvurmanızdır. Spor salonunda deneyimli hocaların gözetiminde yapılan kas geliştirmek için egzersizler sizde rutine oturacak ve sizin daha çok işinize yarayacaktır.

Vücut ağırlığı egzersizleri kilo kaybı ve zaten sahip olduğunuz kası tutmak için harika olabilir ancak ağırlık antrenmanı konusunda ciddiyseniz, çömelme rafı, tezgah, barbelller ve pull-up yapmak için bir noktaya ihtiyacınız olacak. Bu detaylar da spor salonunda mevcut olduğu için salona kayıt olmanız en mantıklı hareket olacaktır.

Kas geliştirme rutini içerisine eklenmesi gereken bazı egzersizler vardır. Bu egzersizler işle gücünü artırmaya yöneliktir. Bu artırım da elbette ki tüm kas grubunun aynı anda çalışmasından geçer. Bu egzersizler kas gelişimi için daha verimlidir ve aynı zamanda kasların orantılı ve sağlıklı biçimde büyümelerini de sağlar. Bu aşamada size yardımcı olacak olan egzersizler spor salonunda bulunan aletler ve makineler değil, sırtı, bacağı ve kolu aynı anda çalıştırmaya yarayan ağırlıklar olacaktır. Tam vücut rutini yapacaksanız her rutinde bir bacak egzersizi, itme egzersizi, çekme egzersizi ve bir çekirdek egzersiz olmalıdır. Bu sayede kasların hepsinin aynı zaman dilimi içerisinde çalışması sağlanabilir.

kas geliştirmek için

Kas Geliştirme Rutini

Kas geliştirme rutini olarak baktığımızda karşımıza birçok liste çıkar. Tüm bu listeler içerisinde örnek bir rutin hazırlamak gerekirse şu şekilde bir liste yapabiliriz:

Pazartesi: Squats, Benchpress, Wide Grip Pull Ups, Planks

Çarşamba: Deadlift, Overhead Press, Inverted Rows, Hanging Knee Raises

Cuma: Weighted Lunges, Weighted Dips, Weighted Chin Ups, Reverse Crunches*

*egzersizlerin İngilizce adlarıyla verilmesinin sebebi pek çok listede ve spor salonunda İngilizce isimleriyle anılmasındandır.

Bu hareketlerin düzenli yapılması, gerektiğinde artırılıp gerektiğinde de azaltılması gerekir. Bu artırım ya da azaltıma spor hocasıyla birlikte karar verilmelidir. Buna ek olarak diyebiliriz ki düzenli olarak itme-çekme hareketi yapmak ve düzenli olarak bacak çalışmak kas geliştirme rutinleri içinde vazgeçilmez olan egzersizdir.

Yorum gönder