×

Koronavirüs Karantinası için Evde Aerobik Nasıl Yapılır?

Koronavirüs karantinası için evde aerobik

Koronavirüs Karantinası için Evde Aerobik Nasıl Yapılır?

Son aylarda koronovirüs ile uğraştığımız için ve bunun yanında da birden evlere kapandığımız için hem bedensel hem de ruhsal yönden oldukça ciddi zarar görenler olmuştur. Koronavirüs karantinası için evde aerobik yaparak hareketsizliğe bir son vermeniz gerekmektedir. Çünkü ne kadar uzun süre hareketsiz kalırsanız hem vücudunuz hamlaşır hem de sağlık açısından birtakım problemlerin doğmasına sebep olur. Bu yüzden hareket etmek hiçbir şey yapılamıyorsa bile evin içinde yürümek oldukça önemlidir. Hareketsiz yaşamanın birçok zararı olmakla birlikte ruhsal açısından da zararları olmaktadır. Sürekli yemek yiyip bütün gün oturduğunuzda mideniz yemeklerine de yeterince hazmedemez ve bir süre sonra kilo almaya başlarsınız. Siz kilo aldıkça daha çok yersiniz ve bunun sonunda da kalp damar hastalıkları gibi birçok benzer hastalık ortaya çıkar. Bu yüzden evde olduğunuz bu dönemlerde bol bol egzersiz yapmanızı kesinlikle önermekteyiz.

Koronavirüs karantinası için evde aerobik

Koronavirüs Karantinası için Evde Yapılabilecek Aerobik Hareketleri

Malum bu salgının ortaya çıkışından beri hemen hemen herkes kendini eve kapatarak karantinaya almıştır. Bu dönemde de birden hareket kısıtlılığının gelmesi üzerine birtakım sağlık problemleri de ortaya çıkmaktadır. Koronavirüs karantinası için evde aerobik hareketleri yaparak tekrardan kendinizi güçlendirmeniz ve kan dolaşımınızı düzenlemeniz gerekmektedir. Bu yüzden de işe ilk olarak ısınma turlarından başlayabilirsiniz. Bunun için yapmanızı önereceğimiz birkaç pratik egzersiz mevcuttur. Ayak bileklerinizi çevirebilir ve dizlerinizi esnetmek için uzatıp çekebilirsiniz. Omuzlarınızı arkaya doğru çekmek de oldukça iyi gelecektir. Özellikle boyun ve omuz ağrıları olan kişiler için bu çok yararlı olacaktır. Bir nevi bu hareketi ters yüzme olarak da tanımlayabiliriz. Ellerinizi kalça kısımlarına koyarak çember çevirir gibi hareketler yapabilirsiniz. Kollarınızı ve bacaklarınızı kaldırıp indirerek kan dolaşımının düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu basit ama etkileyici egzersizler ile kaslarınızın zayıflamasına da engel olursunuz.

Koronavirüs Karantinası için Evde Aerobik Yapmak Önemli mi?

Bu günlerde evde 24 saat yemek yiyip oturmak yerine hareket etmek daha fazla önem taşımaktadır. Özellikle spor yapma alışkanlığı olan insanların birden eve kapanması onları ruhsal açıdan da oldukça fazla etkilenmektedir. Koronavirüs karantinası için evde aerobik yaparak sporunuzdan geri kalmamış olur ve aynı şekilde rutininize devam edebilirsiniz. Bunun için birçok farklı egzersizler bulunmaktadır. Yukarıda saydığımız egzersizler dışında daha farklı hareketlerde arıyor olabilirsiniz. Yine araştırma yaparak diğer egzersizlerinde nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Önemli olan hiçbir şekilde hareketsiz kalmamaktadır. Özellikle işyerlerinin kapanıp evden çalışma şekline geçilmesi ile birlikte masa başında daha çok zaman geçirmeler başlamıştır. Bu da iyice insanların hareketsizliğine sebep olmaktadır. En azından iki saatte bir mola vermek ve evin içinde yürümek oldukça önemlidir. Mümkün olduğunca evin içinde hareket etmeniz sağlık sorunlarının artmasını önlemekle birlikte ekstra sağlık sorunlarının çıkmasını da önler.

Yorum gönder