×

Kreatin İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey

Kreatin ile ilgili bilinmesi gereken

Kreatin İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey

Kreatin ile ilgili bilinmesi gereken karaciğerde, pankreasta ve böbreklerde üretilen ve kas hücreleri için enerji deposu sağlayan bir maddedir. Bir vücutta üretilen miktarın %95’i beyin içindir. Bu miktar beyine iletilir. Karaciğerimiz harici çok az miktarda ringa balığında ve kırmızı ette bulunmaktadır. Sporcular için büyük bir önem taşır. Dayanıklılığı artırır. Kaslarda protein sentezine sebep olur ve kişiyi güçlü kılar. İnsanlarda birçok etki yaratır, fayda sağlar. Bu maddeyi vücudunuza ek olarak aldığınız zaman kas büyümesi ve gelişmesini sağlar.  Genellikle sporcuların kullanmayı tercih ettiği ürünlerden birisidir. Sporcular için performans arttırıcı bir özelliği de bulunmaktadır. Depresyon hastaları için iyi bir yöntem olabilir. Enerji verir ve isteklilik artırır. Çeşitli araştırmalar sonucu depresyona iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Kreatinin fazla tüketilmesi sebebiyle basit hastalıklar çıkabilir ama önemsenecek boyutta hastalıklar meydana geldiğinde bunu ciddiye almalısınız. Örneğin;
– Böbrek hastaları, böbrek yetmezliği çeken insanlar
– Vücudun susuz kalması
– İdrar yolu tıkanıklığı
– Kas hastalıkları
sonrasında kötü sonuçlar doğurmaması adına bu hastalıkları olan kişilere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kreatin ile ilgili bilinmesi gereken

Kreatinin İnsanlar Üzerinde Faydası Nedir?


Kreati kullanımı sonrası genelde herkes kilo alır. Bazı hastalarda farklı etkiler oluşturabilir. Bu sebeple dikkat edilmesi önerilir. Öncelikle hiçbir hastalığınızın olmamasına dikkat ederekten kullanırsanız sizler için daha da yararlı olacaktır. Kreatinin insanlar üzerinde faydası oldukça büyüktür. Birçok türde fayda sağlamaktadır sizler için bunları sıralayacağız.
– Yüksek yoğunlukta çalışılan antrenmanlar için dayanma gücü sağlar.
– Kasın kuvvetini ve gücünü arttırır.
– Antrenmanlardaki hızı arttırır.
– Antrenmandan sonrası oluşan kas ağrılarını engeller ve azaltır.
– Kas kaybını önler ve kasların tedavisi için büyük bir rolde oynar.
– Hafızayı büyük ölçüde destekler.
– Parkinson hastalığına önemli destek sağlar.

Kreatin Kullanımı Nedir?


Kreatin kullanımı
genelde 3 aşamada alınabilir, bunlar: Antrenmandan önce, antrenmandan sonra, ne zaman ihtiyaç duyulursa. Bunlar gerekliklerine göre değişmektedir.
– Antrenmandan önce:  Kasların enerji almasını sağlamak için kullanılmaktadır. Kasların daha fazla çalışıp ağırlık kaldırmasına sebebiyet vermektedir.
– Antrenmandan önce: Ağırlık kaldırılması sebebiyle gücü tükenmiş kasların canlanması için kullanılır. Kasların eksiğini kapatmak için kullanılır.
– Ne zaman ihtiyaç duyulursa:  Kreatin ne zaman isterse kullanılabilir. Kişinin kendini strese veya zora sokmasına gerek yoktur. Eğer Kreatin alacaksanız bunun için bolca da su tüketmenizi önerebiliriz. Bu kasların su tutmasına sebep olur ve siz yarar sağlar. Kreatin alırken su tüketmezseniz bu sizler için zararlı olabilir.

Yorum gönder