×

Bir Diyet Klasiği: Limon Kilo Kaybına Yardımcı Olur Mu?

limon kilo kaybına yardımcı olur mu

Bir Diyet Klasiği: Limon Kilo Kaybına Yardımcı Olur Mu?

Limon ve limon suyu, özellikle Türk mutfağında bolca rastlanılan bir besindir. Sıcak veya soğuk tadını çıkarabilirsiniz. Limonun faydaları arasında sindirime yardımcı olma ve vücudun ve enerji seviyesini iyileştirme bulunmaktadır. Günümüzde bakıldığında birçok diyet listesinde limona rastlarız. Peki söylenildiği gibi limon diyetlere dahil edilmeli midir? Bir diyet klasiği: limon kilo kaybına yardımcı olur mu?

limon kilo kaybına yardımcı olur mu

Kilo Kaybı İçin Neden Limon Tercih Edilmelidir?

Ortalama olarak, günde yaklaşık 3.600 kalori tüketiyoruz. Çoğu insan için, bugünde en az 1.000 gereksiz kalori demektir. Pek çok insanın obez olmasına şaşmamalı! Bununla birlikte, insanlar tarafından tüketilen kalorilerin %21’inin içtiklerinden geldiğini düşündüğünüzde, bu sorun kolayca çözülebilirdir. Meyve suları ve sodaları herkes sever ancak bu içecekler kalori ile doludur. Hayatta kalmak için sıvılara ihtiyacımız var, ancak bir gün içinde tükettiğimiz kalorilerin sadece yüzde 10’unu (veya daha azını) hesaba katmalılar. Hepimiz günde yaklaşık sekiz bardak su tüketmemiz gerektiğini biliyoruz, ancak bunu yapmak zor. Su tatsızdır. Bir soda veya başka bir içeceğe kıyasla, suyun tadı kötü gelebilir. Ancak limonu suyunuza dahil ederek kilo vermek için sadece içeceğinizi daha lezzetli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda vücudunuzda kilo vermenize yardımcı olan işlemleri başlatabilir. Peki kilo kaybı için neden limon tercih edilmelidir? Tüm öğünleri içecekle değiştirmek veya gün boyunca kendinizi aç bırakmak, diyet değildir. Yüksek kalorili içeceklerinizi düşük kalorili bir limon suyu için değiştirmek sizi günde içtiklerinizden aldığınız gereksiz 200 ila 1000 kaloriden kurtarır.

Limon Suyunun Kalorisi Çok Azdır

Limon suyunuza hiç şeker eklemiyorsanız, limon suyunun kalorisi çok azdır hatta neredeyse hiç kalori yoktur. Bir bardak sudaki yarım limonun suyunun kalorisi toplam yaklaşık altı kaloridir. Bardak başına yaklaşık 110 kalori ve 20-25 gram şeker içeren bir bardak portakal veya elma suyu ile karşılaştıralım. Günde sadece bir bardak meşrubatınızı limon suyuyla değiştirseniz bile, haftada yaklaşık 800 kalori tasarrufu yaparsınız. Ayrıca, bazı çalışmalar bir öğünde düşük kalorili bir içeceğiniz varsa, o yemek sırasında genellikle süt, meyve suyu, soda veya alkollü bir içecek ile tükettiğinizden daha az yiyecek tükettiğinizi göstermiştir.

Limon Suyu Metabolizmanızı Hızlandırır

 Güne bir bardak sıcak limon suyu ile başlamak metabolizmanızı hızlandırır ve vücudunuzu günün erken saatlerinde kalori yakma moduna sokar. Bu sağlıklı alışkanlığa sahip olan insanlar genellikle kahvaltı yaparak veya daha az yiyerek tüketecekleri kalorileri atlayabilirler. Limon suyu kesinlikle su içmeyi daha cazip hale getirir çünkü lezzet verir ve bu genellikle normalde olduğundan daha fazla su içmenize neden olur. Çalışmalar, ne kadar fazla su içerseniz, dinlenme halindeyken daha fazla kalori yaktığınızı, bu durumu dinlenme enerjisi tüketimi olarak adlandırıldığını göstermiştir. Bu çalışmalara göre, bir yetişkinin 7 bardak su içtikten sonra yaktığı kalori miktarı, bir sonraki saat için yaklaşık %20-30 oranında artmıştır.

Yorum gönder