×

Maksimum Düzeyde Yağ Yakmak İçin Neler Yapılmalı?

maksimum düzeyde yağ yakmak için neler yapılmalıdır

Maksimum Düzeyde Yağ Yakmak İçin Neler Yapılmalı?

Kilo vermenin en önemli noktalarından biri de yağ yakmaktır. Bazen kilolar verilse bile vücutta kalan yağlar, insanın moralini bozmaya yetebilir. Oysa diyetle birlikte yağ yakımı da sağlanırsa, ideal fit bir vücuda kavuşulabilir. Peki maksimum düzeyde yağ yakmak için neler yapılmalıdır?

Kalorilerinizi Yavaş Yavaş Azaltın

Yağ kaybetmek istiyorsanız, büyük kalori kesintileri yapmayın. Bu, vücudunuzu açlık moduna geçirir, metabolizmanızın hızını azaltır ve yağ yakmayı zorlaştırır. Kalorilerinizi yavaş yavaş azaltmak metabolik yavaşlamayı önler ve vücudunuzun optimum oranda yağ yakmasına izin verir. Her hafta veya iki haftada bir kalori azaltımı yaparak yağ yakma seviyenizi maksimum düzeye çıkarabilirsiniz.

maksimum düzeyde yağ yakmak için neler yapılmalıdır

Ağırlıklar ile Çalışın

Ağırlıklar ile çalışmak çeşitli şekillerde yağ kaybına yardımcı olur. Ağırlık antrenmanının kendisi kalori yakar. Çalışmalar ayrıca, aerobik egzersizin aksine, ağırlık antrenmanının, antrenmanınızdan sonra 39 saate kadar dinlenirken yaktığınız kalorileri arttırdığını da göstermektedir. Ayrıca, araştırmalara göre ne kadar kaslı bir vücuda sahipseniz, yaktığınız yağ oranı da bir o kadar artar. Hedefiniz sadece vücut yağını kaybetmek olsa bile, ağırlıkla antrenman yapmanız gerekir. Bu, kaybettiğiniz kiloların kas olmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yüksek Yoğunluklu Egzersizler Yapın

Yüksek yoğunluklu egzersizler yapmak, kısa süreli yüksek yoğunluklu egzersizi kısa dinlenme süreleriyle değiştirmek anlamına gelir. Bunu uygulayarak daha kısa sürede daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. En sevilen yüksek yoğunluklu egzersiz yöntemlerinden biri ip atlamaktır. Bu konuda biraz pratik yapmanız gerekebilir. Kısa bir ısınmadan sonra, ipi 10-20 saniye kadar hızlı bir şekilde atlayabilir, ardından daha yavaş bir kadansta yarım dakika kadar ip atlamaya devam edebilirsiniz. Bu arada aralıklardan önce daima ısınmalısınız. Eğer vücudunuz ip atlamak için uygun durumda değilse, düşük veya orta yoğunlukta kardiyo ile başlayabilirsiniz.

Daha Fazla Yağ Tüketin

Yeterince iyi yağ tüketmemek, yağ ve kas kaybetmenize ve egzersizlerinizden yeterince iyi sonuçlar alamamanıza neden olur. Sağlıklı yağlar kalp sağlığını korumanın yanı sıra vücut için başka birçok faydaya da sahiptir. Kaslar, bilindiği üzere yağlardan meydana gelmektedir. Bu nedenle yağ yakımını maksimum dereceye çıkarmak için daha fazla yağ tüketmeniz gerekmektedir. Peki hangi yağlar “iyi” yağlardır? Balık ve sert kabuklu yemişler gibi çoklu doymamış olanlar (özellikle omega-3’ler) ve fıstık ezmesi, zeytin yağı, yumurta sarısı ve balık yağı gibi tekli doymamış yağlar, özellikle yağ yakımını arttırmak için tercih edilmesi gereken yağlardır.

Proteini Arttırın

Proteini arttırmak, kas kütlesini korur, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımının artmasını sağlar. Protein tükettiğinizde vücudunuz yağları veya karbonhidratları sindirdiğinizden daha fazla kalori yakar. Uzmanlar tarafından yayınlanan bir çalışmada daha fazla protein tüketmenin yağ yakıcı etkileri arttırdığını doğrulamaktadır. Çok fazla spora ihtiyaç durmadan, mevcut diyet programınızı daha yüksek protein oranı içeren bir programla değiştirirseniz, kas kütlenizi arttırabilir ve yağ oranınızı azaltabilirsiniz.

Yorum gönder