×

Masa Başındayken de Vücudunu Çalıştıracak 6 Egzersiz

Masa başındayken de

Masa Başındayken de Vücudunu Çalıştıracak 6 Egzersiz

Masa başındayken de vücudu çalıştırmak çok önemlidir… Özellikle kişi, günün çoğunluğunu masa başında geçiriyorsa kısacası hareketsiz bir yaşamı varsa tabi ki o doğrultu da sorunlarla da karşılaşması çok yüksektir… Bu sorunların en başıysa boyun ve vücudun farklı yerlerinde ki ağrılardır diyebiliriz. Eğer aynı şekilde uzun süre hareketsiz kalırsanız vücudunuzun duruşunda da bozulmalarla karşılaşabilirsiniz. Bu ağrılarla tutulmalara son vermenin yoluysa tabi ki egzersiz hareketleriyle birlikte esneme hareketleridir diyebiliriz. Esneme hareketlerini ve egzersizleri düzenli şekilde yaparsanız sağlığınıza tekrar kavuşabilirsiniz.

Masa başındayken de

Side View Of A Young Businesswoman Doing Push Up On Office Desk

Masa Başında Çalışanlar İçin 6 Egzersiz Önerisi

Masa başında çalışanlar için 6 egzersiz yöntemlerini yaparak vücutlarında ki olumsuz durumları ortadan kolaylıkla kaldırabilirler.

-Omuz Esnetme: Masa da çalışırken aynı zamanda dik oturup omuzlarınızı da arkaya, öne doğru 10 kez hareket ettirmeniz gerekiyor. Bu hareket sayesinde uzun süredir hareket etmeyen sırt-omuz kaslarınızda gevşer ve çalışmaya başlar.

-Sandalyeyle Squat: Çok faydalı olan egzersiz hareketlerinden biri olan squatla hem kalçanız hem de karnınız hem de bacaklarınız çalışır. Böylelikle vücudunuz esnemiş olur. Hatta squat hareketini öncelikle sandalyede yapıp sonrasında sandalyeyi çekip denemelisiniz.

-Sırt-omuz esnetme: Masa başında sandalyede otururken iki kolunuzu da başın yanından yukarıya doğru uzatmanız gerekiyor. Kollarınızı uzatma esnasında omuzlarınızı da kulaklara değdirmeden aşağıya doğru çekip boynunuzun da kasılmasını kolayca engelleyebilirsiniz. Sonra iki elinizi de havada birleştirerek uzanabildiği kadar uzatın. Hareket ile uyum sağladıktan sonrada sola ve sağa doğru esneme yapın. Sırt ve omuz kaslarınızın da esnemesini sağlayan egzersiz hareketlerini yaparken de 2-3 defa diyagramdan nefes almaya çalışın.

-Masa başında Push Up: İki elinizi de omuz genişliği ölçüsünde açıp masaya dayayın. Sonrasında alt gövdenizi de 90 derece açı ile gergin halde tutmanız gerekiyor. Diğer egzersizlere göre zorlanabilirsiniz bu yüzden de push up hareketi yapılırken 10-20 saniye beklenebilir. Hatta eğer isterseniz şınav hareketini de yapabilirsiniz.

-Tripceps Hareketi: Destek alıp yapacağınız bir egzersiz olduğu için mutlaka sandalyenizin tekerleği olmaması gerekiyor. Bunun haricinde de ayrıca sandalyeniz kesinlikle ağır olmalıdır. İlk olarak sandalyenize sırtınızı dönüp kollarınızı da arka kısımdan vücut genişliğinde açıp sandalyenin de iki kenarını da tutmanız gerekiyor. Sonrasında vücudunuzu alçaltarak bacaklarınızı da öne alıp bacaklarınızı da kırmanız gerekiyor. Sandalyeye sırtınızı yakın tutup dirseklerinizi de kırarak düzleştirin sonrasında da alçaltıp yükseltin…

-Çapraz bacakla birlikte sırt esnemesi: Ofiste yapılacak diğer bir hareket de üst gövdenin ve bacağın esnemesidir. Sandalyeniz de otururken bir bacağınızı öbürünün üzerine koyup üst gövdenizi de üst bacağın yönünde çevirmeniz gerekiyor.

Yorum gönder