×

Sağlıklı Beslenme İçin Hazırlanan 12 Beslenme Belgeseli

sağlıklı beslenme için hazırlanan 12 beslenme belgeseli

Sağlıklı Beslenme İçin Hazırlanan 12 Beslenme Belgeseli

Sağlık açısından doğru ve dengeli bir şekilde beslenmek oldukça önemlidir. Bunu hayatımıza geçirmek ve yıllardır süre gelen yemek ile ilgili alışkanlıklarımızı bir anda değiştirmek zordur. Bu yazımızda sizlere sağlıklı beslenme için hazırlanan 12 beslenme belgeseli çalışmalarından bahsedeceğiz. Şunu unutmamak gerekir ki hiçbir şey için geç değildir. Bu yüzden çok fazla bizlere zarar veren yiyecekler tüketiyorsak ilerde başımıza bir iş gelmeden önce bu besinleri mümkün olduğunca azaltmalı hatta hayatımızdan tamamen çıkarmamız gerekmektedir. Bunu hemen ve hızlıca uygulamak kolay olmadığı için yavaş yavaş ve zamana yayarak yapmak çok daha yerinde olacaktır. Bahsedeceğimiz belgeseller ise oldukça ilgi çekici olmakla birlikte zararlı yiyecekleri yemenin insan vücudundaki olumsuz etkilerini mizah katarak anlatmıştır. Bu şekilde izlemek daha da insanın ilgisini çekeceğinden doğru bir taktik olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü kimse oturup da sağlıklı beslenme ile ilgili deli gibi kitap okumamaktadır. Bu yüzden bu belgesellerde kullanılan görsel kavramlar özellikle daha akılda kalıcı olmakla birlikte bazı kafa karıştırıcı bilgileri de daha anlaşılır olarak sunmaktadır.

sağlıklı beslenme için hazırlanan 12 beslenme belgeseli

Sağlıklı Beslenme için Hazırlanan 12 Belgesel ve İçerikleri

Oldukça eğlenceli bir şekilde hazırlanmış olan bu belgeselleri izlediğinizde yeme düzeninizi daha kolay bir şekilde düzenleyecek ve sofranızda daha çok sağlıklı besin bulunduracaksınız. Şimdi sizlere sağlıklı beslenme için hazırlanan 12 belgesel konularını tanıtalım.

Şişir Beni -(Super Size Me): Bu belgeselde özellikle fast food yeme çılgınlığının zararlarından bahsedilmektedir. Yapımcı olan Morgan Spurlock’un bir ay süre ile her gün dışarıdan yemek yemesini konu alan bir belgesel olarak karşımıza çıkmaktadır.

Şişman-Hasta ve Ölmek Üzere -(Fat, Sick and Nearly Dead): Bu belgeselde karşımıza fazla kilolu ve hasta biri olan Joe Cross’un iki ay süre ile sağlıklı beslenmesinden bahsediyor. Yani hem meyve hem de sebze suyu içiyor.

Gıda A.Ş. -(Food Inc): Bu belgeselin içeriğinde ise Amerikan gıda sisteminden bahsediyor. Bu sistemin sağlık açısından ne gibi zararları olduğu konu edilmiştir.

Mucize İlaç -(The Magic Pill): Bu belgeselin içeriğinde ise ketolejik beslenmenin sağlık açısından önemleri vurgulanmaktadır.

Çatal Bıçaktan Üstündür -(Forks Over Knives): Bu belgeselde ise bitkisel yönden beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri dile getirilmiştir.

Genetik Rulet –(Genetic Roulette): Bu belgeselin içeriğinde ise GDO’nun sağlık üzerindeki zararlarından bahsedilmektedir.

Vanishing Of The Bees: Bu belgesel de ise arıların yararlarından ve öneminden bahsedilmektedir.

Vegucated: Bu belgeselde ise bir grup insanın vejeteryan olarak altı hafta boyunca beslenmesi konusu işlenmiştir. Bu gruptaki insanlar et yemeği sevmektedir.

Tıka Basa -(Fed Up): Bu belgeselin içeriğinde ise şeker endüstrisinin bilinmeyen yönleri anlatılmıştır.

That Sugar: Bu belgeselin içeriğinde ise sağlıklı olduğu söylenen ve yemeklerde de kullanılan şekerin insan üzerinde ne gibi etkileri olduğunu konu almıştır.

Şeker Kaplı -(Sugar Coated): Bu belgesel de ise fazla şeker tüketiminin ne gibi sağlık sorunlarına yol açacağından bahsedilmiştir.

Chef’s Table: Bu son belgesel de ise dünyada ünlü olan birçok şefin bu başarıya ve bu üne nasıl sahip olduklarını anlatmaktadır.

Sağlıklı Beslenme için Hazırlanan Belgesellerin Önemi

Yukarıda sıraladığımız belgeselleri izlediğiniz zaman sizlerde bu konu hakkında bir daha düşüneceksiniz. Gerçekten de oldukça ilgi çekici olan sağlıklı beslenme için hazırlanan 12 belgesel içeriğini izlemenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Onları izledikten sonra ister istemez sağlıklı yaşamaya karar verebilirsiniz. Bizden söylemesi…

Yorum gönder