×

Sağlıklı Beslenme İçin Tam Buğday Ekmeği Tüketimi

tam buğday ekmeği

Sağlıklı Beslenme İçin Tam Buğday Ekmeği Tüketimi

Ekmek tüketimi bizler için son derece büyük bir önem taşımaktadır. Ekmek bizlerin günlük enerji ihtiyacımızın fazla bir bölümünü karşılamaktadır. Temel besin kaynağı dediğimiz zaman ekmek en baş sıralarda yer almaktadır. Buğday beyaz una nazaran daha sağlıklıdır. Bilim insanlarının araştırmalarına göre beyaz uzun boyu kısa yapmakta ve kan değerini düşürmektedir, bu sebeple doktorlarımızın tercihi her zaman tam buğday ekmeği tüketimi olmuştur. Spor yapan bireylerde veya diyet yapan bireyler dikkat ederseniz her zaman buğday ve tahıllı şeyler yemeyi tercih ederler. Bunun sebebi buğdayın son derece sağlıklı birer yiyecek olmasıdır. Beyaz unlu ekmek tüketenlerin kilosunun fazla olduğuna dikkat edin. Zekâ açısından da beyaz ekmek tüketimi zararlıdır. Sizlerde sağlığınız için buğday ununu tercih etmelisiniz.  Bu ürünü tükettikten sonra yemenize de dikkat ederseniz sağlıksız tüm besinleri hayatınızdan çıkarırsanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de Tam buğday unu ile kepekli unu karıştırmamak gerekiyor. Bunlar arasında çok ciddi farklar bulunmaktadır. Buna dikkat etmeniz gerekir bunların aynı olmadığını biliniz.

tam buğday ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Yararları


Tam buğday ekmeği
ve bu tarz buğday içeren yiyecekler yemenin faydaları büyüktür. Şimdi sizlere buğday ekmeğinin faydalarını sıralayacağız. Bunlar;
– Kilo Kontrolü: Yukardaki yazımızda da belirttiğimiz gibi sporcular veya diyet yapan bireyler bu ekmeği tüketmektedirler. Bu ekmeğin hem sağlık açısından hem de doyuruculuk açısından rolü çok büyüktür. Beyaz ekmeğe nazaran 4 farklı lif içerir. Beyaz ekmekle karşılaştırdığımız zaman tamamen kalorisi düşük bir ekmektir.
– Diyabet: Bu tip hastalar için riski azaltır ve sağlıklı yaşam sağlar.
– Kalp Sağlığı: Bu hastalar için ekmek içerisinde hastalığa iyi gelecek değerli lifler var.
– Kanser: Farklı kanser tiplerinin gelişimini ve büyümesini engelleyen çeşitli lifler bulunmakta ve kanser riskini azaltmaktadır.
– Kan Şekerine Etkisi: Bu ekmeğin tüketiminden sonra uzun bir süre içerisinde tok hissedersiniz. Kan şekerinizi dengede tutmak istiyorsanız bu ekmeği tüketmelisiniz.

Tam Buğday Ekmeği Hangi Hastalıklara Yararı Var?


Tam buğday ekmeği yararı
birçok hastalığın riskini en az seviyeye düşürebilme özelliğine sahiptir. Birçok hastalığın önlenmesinde yardımcı olan bu besini dikkatli bir şekilde tükettiğiniz zaman sizlerde sağlıklı olmuş olacaksınız. Bu ekmeğin bizler için faydalarından bahsettik. Sizlerde bu ekmeği tüketerek son derece sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Sizlere bu ekmeği tüketerek hangi hastalığın riskini azalttığını ve neye yararı olduğunu sıralayacağız. Bunlar;
1- Felç riskini azaltır ve büyük ölçüde düşürür.
2- Diyabet riskini azaltır ve %21 30 düşürür.
3- Kalp hastalıklarının riskini azaltır
4- Astım riskini düşürür.
5- Karotid arterlerin olduğundan daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
6- Enflamasyona bağlı hastalıkları azaltır.
7- Yüksek tansiyonu engellemeye yardımcı olur.
8- Diş eti rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Hastalıkları önler.
9- Uzun süreli enerji sağlar.

Yorum gönder