×

Sağlıklı Yaşam ve Mutluluk Nedir?

Sağlıklı yaşam ve mutluluk

Sağlıklı Yaşam ve Mutluluk Nedir?

Bir bireyin mutluluğu için en önemli noktalardan birisi sağlıklı olmasıdır. Sağlıklı yaşam ve mutluluk birbirine bağlı iki zincirdir. Sizler sağlığınızı ne kadar iyi korursanız hayatınız boyu zorluk ve sıkıntı çekmeden rahat bir yaşam sürersiniz.  Örneğin sigara içmezseniz 10 yıl daha fazla rahat bir yaşam sürersiniz. Siz sadece kendinizi düşünmelisiniz. Kendisini düşünmeyen bir başkasını düşünmesin. Sağlık konusunda biraz bencillik yapmak gerekiyor doğrusu. Hayatta kalmanın sırrıdır bu.  Sağlıklı bir yaşam için spor yapmalısınız klişelerinden sizi uzak tutacağım. Evet, sağlıklı yaşam için spor oldukça önemlidir. Ama ilk öncelikle yaşadığınız hayata bir yön vermeniz gerekir. 7- 8 saat uyumalısınız. Yediğiniz içtiğiniz ürünlere dikkat etmelisiniz. Çoğunlukla organik gıdalar tüketerek beslenmelisiniz. İlerleyen yaşlarınızda da dinç ve sağlıklı gözükmek adına bunları yapmalısınız. Spor yapmak da çok büyük bir etken ama maalesef ki herkes bunun için zaman bulamayabiliyor. Sizler öncelikle yaşamınızdaki döngüye yön verin sonrasında ne kadar düzende bir hayat sürdüğünüzün farkına varıp alışacaksınızdır.

Sağlıklı yaşam ve mutluluk

Sağlıklı Yaşam İçin Yapılması Gerekenler

Yukardaki yazımızda da belirttiğimiz gibi sağlıklı yaşam ve mutluluk birbirine bağlı birer zincirdir. Sağlık demek ardından mutluluğu getirir. Sağlıklı olduğunuz süre zarfı içerisinde ne sadece hayatınızda mutluluğu ve huzurlu olmayı düşüneceksiniz. Fakat eğer sağlığınız bozulduysa bunun için strese girecek huzursuz olacaksınız. Bunun için ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olur sizin için. Kendinizi korumalı abur cubur, cips, kola gibi kanserojen içeren birçok besinden uzak durmalısınız. Hepimizin sevdiği bu abur cuburlar bizim sağlığımız için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tehdide gelmemek adına en doğrusu hiç tüketmemek olmalıdır. Evde kendiniz de bu tarz yiyecekleri yapabilirsiniz. Ama günümüz koşulları nedeniyle sizlere dışardan hiçbir şey almamanızı şiddetle öneririz. Bolca organik meyve tüketimi gerçekleştirmelisiniz. Bizler için yaratılan bir sürü doğa harikası meyveler var ve bunlardan alarak tüketmeliyiz. Her birinin farklı şekilde yararı vardır ve bizlere oldukça iyi gelir. Sağlıksız olan tüm yemeklerden uzak durmalıyız. İş sebebiyle veya başka nedenlerden dolayı spordan uzaksanız, günde bir veya iki saat yürüyüş yapılması çok daha iyi olabilir.


Sağlıklı Yaşam İçin Spor Önemi

Spor önemi herkes açısından bilinir fakat spor yapmadan önce sağlığınız açısından hayatınıza yediklerinize yön vermeyi unutmayın. En fazla günde 1 saat spor yaparak hem formunu korumuş hem de sağlıklı yaşam ve mutluluk adına bir adım atmış olursunuz. Sağlığınız açısından sadece spor yapmak tek başına yeterli olmayacaktır. Tek başına yediklerinize dikkat etmekte yararlı olmayacaktır. Önemli olan bu ikisini bir arada yürütülebilmesidir. Sağlığınız açısından günlük yarım saat- bir saat aralığında yürüyüş veya koşu yapmalısınız. Bu sizi ne kadar dinç tutacak göreceksiniz.
Sizlerde sağlık ve huzur dolu bir hayat yaşamak istiyorsanız sizlere belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Yorum gönder