×

Sakatlanmadan Antrenman Yapmak

sakatlanmadan antrenman yapmak

Sakatlanmadan Antrenman Yapmak

Çoğu profesyonel sporcuların yaşamış olduğu ağır sakatlıkları gördükten sonra çoğu kişinin spora başlama hissi biraz da olsa azalır. Ancak bu sakatlıklar tamamen teknik hatalardan kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde bir sporcunun yapmış olduğu yanlış hareket kaslarına, eklemlerine ve ya vücudunun herhangi bir yerine zarar vereceği gibi sakatlanmasına da neden olabilir. Bu sebeple spor yapma düşüncesindeyseniz ve daha önceden bir spor deneyiminiz olmadıysa mutlaka bir eğitmen ile birlikte spora başlamanızı tavsiye ederiz. Böylece kendinizi ve sağlığınızı risk altına sokmadan istediğiniz bedene ulaşabilir ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere sakatlanmadan antrenman yapmak konusunda bilgilendirmeler yapacağız. Yazımızı okuyarak ve belirttiklerimizi uygulayarak herhangi bir rahatsızlık geçirmeden spor hayatına başlayabilir, devam edebilirsiniz.

sakatlanmadan antrenman yapmak

Spora Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha öncesinde bir spor hayatınız olmadıysa öncelikle belirtmeliyiz ki aşırıya kaçmayacak güçte başlamanız gerekir. Spora başlarken dikkat edilmesi gerekenler fazlasıyla önemlidir. Aksi halde henüz ilk deneyiminizde kendinize fazla yüklenirseniz, sakatlanma olasılığınız çok daha yüksek olur. Bu nedenle herhangi bir dalga spor yapacaksanız ya da fitness’a başlayacaksanız mutlaka bir eğitmen eşliğinde bunu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Böylece yapacağınız hareketlerin doğru yapılışlarını da öğrenmiş olursunuz. İlk başlarda kendinizi zorlamadan spor yapmanız çok önemlidir. Hırslı olabilirsiniz ve hedefinize kısa sürede ulaşmak isteyebilirsiniz ancak bu süreçte sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, kendinizi zorlamamanız gerekir. Aksi halde olası bir sakatlık spor hayatınızın başlamadan bitmesine neden olabilir. İleride sakatlığınız bitse dahi spora eskisi kadar sıcak bakamayabilirsiniz. Bu sebeple spor yaparken işinizi ciddiye alarak ve bilinçli bir şekilde yapmanızı tavsiye ederiz.

Güçlenmek İçin Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güçlenmek için spor yaparken dikkat edilmesi gerekenler her zaman aklınızın bir kenarında bulunmalıdır. Özellikle de erkeklerde görülen bir durum olan güç ihtiyacı sonucunda ağır hareketler yapmak ve normalden daha aşırıya kaçarak antrenmanlar gerçekleştirmek, sakatlanmayı kaçınılmaz hale getirir. Bu süreçte sağlığınızdan olmadan güçlü hale gelmek ve kaslı bir yapıya sahip olmak istiyorsanız, düzenli bir spor çalışmanız olmalıdır. Bu sayede kendinizi sakatlamadan düzenli ve dengeli bir şekilde antrenmanlarınıza devam edebilirsiniz. Kısa sürede üçgen ve kaslı bir vücuda sahip olmak imkansızdır. Bu nedenle spor yapmayı hafife almadan ve sabrederek gerçekleştirmeniz gerekir. Kaldıracağınız ağırlıkları belirli aralıklar dahilinde yükseltmeniz ve kendinizi çok fazla zorlayacak şeyler yapamamanız gerekir.

Antrenmanlar Hakkında Yanlış Bilinenler

Antrenmanlar hakkında yanlış bilinenler genellikle sakatlanmalara sebep veren en büyük etkenlerden biridir. Çoğu kişinin aklında ne kadar çok antrenman yaparsan o kadar çabuk gelişir ve güçlenirsin düşüncesi vardır. Ancak bu çok yanlış bir kanıdır. Normalden daha fazla antrenman yapmak sağlığınızda bazı sorunlara yol açabilir. Fiziksel olarak bir sakatlık yaşamasanız da sisteminizde bazı hastalıklar ve rahatsızlıklar görülebilir. Gut hastalığı gibi sorunlar ile karşılaşmamak için spor yaparken de dengeli ve sınırlı bir şekilde devam etmeniz gerekir.

Yorum gönder