×

Spora Gitmeden Yağ Yakmanın Yolları

spora gitmeden yağ yakmanın

Spora Gitmeden Yağ Yakmanın Yolları

Formunu korumak veya vücudunu forma sokmak isteyen birçok insan, spor salonlarına veya çeşitli yerlere düzenli olarak egzersiz yaparlar. Kimi zaman çeşitli iş sebepleri veya özel hayatlarında olan değişikliklerinden kaynaklanan sebeplere bağlı olarak bu egzersizleri aksatabilirler. Bu aksamalar yaptığınız spor döngüsü için zararlı olabilir. Özellikle uzun vadeli spor yapan biriyseniz, tekrar eden birkaç gün boyunca spordan uzak kalmanız formunu kaybetmenize sebep olabilir. Bu kişilerin çoğu belli bir beslenme şekli ve egzersiz periyotları uygularlar. Bu tip durumlarda spora gitmeden yağ yakmanın pratik yolları vardır. Peki bu yollar neler?

spora gitmeden yağ yakmanın

Gündelik Hayatta Kalori Yakmanın Yolları

Günlük hayatta yaptığınız basit işlerle kalori yakabilirsiniz. Örneğin evinize veya işe giderken yolu uzatın, daha farklı otobüs duraklarını kullanın, çocuklarınızın oyunlarında onlara eşlik ederek harekette bulunun, asansör kullanmak yerine merdivenleri kullanarak katlardan inin veya çıkın. Bunun dışında gündelik aktivitelerinizi daha etkin bir hale sokun. Evde televizyon başında otururken sırasıyla bacak ve kol hareketleri yaparak kalori yakabilirsiniz.

İşe Bisikletle Gidin

Eğer çok uzak değilse işe bisikletle gitmek müthiş bir spor yöntemidir. Hem yakıt veya otobüs masraflarınızdan tasarruf edebilir, hem de vücudunuzun testosteron hormonlarını harekete geçirerek müthiş bir egzersiz yapabilirsiniz.

Ofiste Sık Sık Ayağa Kalkın

Obezite ile en büyük sorunu yaşayan çalışan kitleleri, ofis çalışanlarıdır. Ofis çalışanları az hareket ettiği için diğer sektör çalışanlarına göre daha az kalori yakarlar. Bu yüzden ofiste sık sık ayağa kalkmaya üşenmeyin. Zaman zaman ayakta yazı yazmayı da deneyebilirsiniz. Ayaktayken otururken yaktığınız kalorinin iki katını yakabilirsiniz.

Bol Su Tüketmeye Özen Gösterin

Vücudunuza aldığınız su sayesinde vücudunuzun metabolizmasını hızlandırabilir ve bu sayede kalori yakmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca su sadece kilo vermenize yardımcı olmaz, aynı zamanda vücudunuzda biriken zararlı toksinleri atmanız için de gereklidir. Kalori yakmak ve vücudunuzda biriken toksinleri atmasına yardımcı olabilmek için bol su tüketmeye özen gösterin.

Tükettiğiniz Yağlara Dikkat Edin

Kulaktan dolma bilgilerin aksine, sağlıklı yağları kilo vermek için kullanmanız mümkündür. Her yağ vücutta depolanmaz. Örneğin trans ve işlenmiş yağlardan uzak durmalısınız ancak fındık yağı, avokado yağı, balık yağı ve ceviz yağı gibi yağlar sayesinde metabolizmanızı hızlandırabilir ve formda kalmanızı sağlayabilir.

Zencefil Çayı

Spordan uzak kaldığınız günlerde beslenme şeklinize zencefil çayını eklemek müthiş bir fayda sağlar. Bu çay sadece metabolizmanızı hızlandırmaz, aynı zamanda sinirim sisteminizi hızlandırır ve vücutta biriken sıvıları atmanızı sağlar.

Yorum gönder