×

Mindfulness Hakkında Bilinmesi Gerekenler

mindfulness hakkında bilinmesi gerekenler

Mindfulness Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mindfulness meditasyonu, düşüncelerini yavaşlatmanızı, olumsuzluğu bırakmanızı ve hem zihninizi hem de bedeninizi sakinleştirmenizi öğreten zihinsel bir eğitim uygulamasıdır. Türkçede farkındalık meditasyonu olarak da bilinir. Farkındalık teknikleri değişebilir, ancak genel olarak farkındalık meditasyonu bir nefes alıştırması, beden ve zihin farkındalığını içerir. Farkındalık meditasyonu yapmak sahne veya hazırlık gerektirmez (hoşunuza gitmedikçe mumlara, uçucu yağlara veya mantralara gerek yoktur). Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey oturmak için rahat bir yer, üç ila beş dakika serbest zaman ve yargısız bir zihniyettir. Merak edenler için: mindfulness meditasyonu nasıl yapılır ve mindfulness hakkında bilinmesi gerekenler!

mindfulness hakkında bilinmesi gerekenler

Nasıl Başlanır: Farkındalık meditasyonunu öğrenmek kendi başınıza pratik yapmak için yeterince basittir, ancak bir öğretmen veya bir program, özellikle de belirli sağlık nedenleriyle meditasyon yapıyorsanız, başlamanızı daha kolay bir hale getirebilir.

Rahatla: Sakin ve rahat bir yer bulun. Başınız, boynunuz ve sırtınız düz fakat sert olmayan bir sandalyeye veya yere oturun. Dikkatinizi dağıtmamak için rahat ve bol giysiler giymek de yararlı olacaktır.

Bir Zamanlayıcı Ayarlayın: Gerekli olmasa da bir zamanlayıcı (tercihen yumuşak bir alarmla) meditasyona odaklanmanıza ve zamanı unutmanıza yardımcı olabilir. Meditasyon yaparken birçok insan zaman kaybettiğinden, çok uzun süre meditasyon yapmak istemeyebilir. Meditasyondan sonra kendinizin nerede olduğunun farkına varmak ve yavaş yavaş kalkmak için bir zamanlayıcı ayarladığınızdan emin olun.

Nefes Almaya Odaklanın: Nefes alırken vücudunuzun içine ve dışına doğru hareket eden havanın duygusuna uyum sağlayarak nefesinizin farkında olun. Karnınızın yükselip düştüğünü ve havanın burun deliklerine girdiğini ve ağzınızı terk ettiğini hissedin. Her nefesin nasıl değiştiğine ve farklı olduğuna dikkat edin.

Kendinize Bir Mola Verin: Kendinizi düşüncelerinizde (endişe, korku, endişe veya umutla) taşırken bulursanız, zihninizin nereye gittiğini, yargılamadan gözlemleyin ve sadece nefesinize dönün. Bu olursa kendinize karşı sert olmayın; nefesinize dönme ve şimdiki zamana yeniden odaklanma pratiği, farkındalık pratiğidir.

Günlük Yaşamınızda Farkındalık Meditasyonu

Günlük yaşamınızda farkındalık meditasyonu uygulamak, günlük yaşamınıza farkındalık getirmenin yollarını bulmanıza yardımcı olur, özellikle de hayatın bir dakika bile meditasyon yapmak için çok meşgul olduğu günlerde. Farkındalık meditasyonu bir tekniktir, ancak günlük aktiviteler ve görevler farkındalık uygulaması için birçok fırsat sağlar. Düzenli olarak farkındalık meditasyonu yapmak, ayrıca kişinin kendiyle barışmasına ve etrafındakilerle olan problemlerini daha kolay bir şekilde çözmesine de yardımcı olur.

Yorum gönder