×

Tatilde de Spora Devam Etmek

tatilde de spora devam etmek

Tatilde de Spora Devam Etmek

Eminiz ki içinizden tatilde de spor mu yapacağız şeklinde düşünceler geçiyordur. Ancak tatilde de spora devam etmek bunca zaman vermiş olduğunuz emeğin ve döktüğünüz terin boşa olmadığını kanıtlar. Tüm kış boyunca fazla kilolarınızdan kurtulmuş ve istediğiniz bikini vücuduna sahip olmuşken gideceğiniz kısa süreli tatilde bu kiloları bir anda almak istemezsiniz. Tatil keyfinizi yarıda bırakıp sıkı bir spor yapın ya da diyete girin demiyoruz sizlere. Bunun yerine tatildeyken yapabileceğiniz hafif ve uygun egzersizlerle birlikte fit vücudunuzu rahatça koruyabilirsiniz.

tatilde de spora devam etmek

Sınırları Belirlemek

Sınırları belirlemek tatildeyken sizi biraz zorlayabilir. Ancak bu süreçte yediğiniz yemeklere dikkat etmeniz fit vücudunuzu tatildeyken de korumanızı sağlar. Eminiz ki açık büfe gördüğümüzde hepimizin bir an da olsa gözü dönebilir. Ancak bu süreçte kendinize daha azıyla da doyabileceğinizi hatırlatmanız gerekir. Böylece kendinizi dizginler ve sınırlarınızı çizebilirsiniz. Ağır bir yemek yerine hafif bir şekilde beslenerek de doyabilirsiniz. Eğer küçük kaçamaklar yapmak isterseniz, bunu daha çok gündüz vakitlerinde yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece gün içinde yaptığınız hareketler sayesinde metabolizmanızın ufak kaçamağınızı eritmesi daha kolay olur.

Eğer tatilinizi daha verimli bir şekilde geçirmek istiyorsanız, uyku düzeninizi de devam ettirmelisiniz. Böylece yapacağınız hafif spora da katkısı fazlasıyla olacaktır. Sabahları erken kalkmak denizi ve güneşi de daha iyi bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. Aynı zamanda akşamları geç olmayacak bir vakitte yatmanız bir sonraki güne daha dinç bir şekilde uyanmanızı sağlar.

Sabah Yürüyüşünü Unutmayın

Deniz kenarında yürüyüş yapmayı kim istemez ki? Güneşin doğuşu ile birlikte deniz kenarında yapacağınız yürüyüş, günün devamında daha enerjik ve pozitif bir şekilde vakit geçirmenizi sağlar. Bu nedenle sabah yürüyüşünü unutmayın. Eğer yürüyüş yapacak zamanı planlarınızın arasında bulamazsanız, mümkün olduğunca gideceğiniz yere yaya olarak devam etmenizi tavsiye ederiz. Böylece hareketli bir tatil serüveni sayesinde tatilin sonuna kadar fit bir şekilde devam edebilirsiniz. Sadece sabah yürüyüşü değil, akşam vakitlerinde de yediklerinizi sindirebilmek adına kısa süreli bir yürüyüş tercih edebilirsiniz. Bu da sizi fazlasıyla rahatlatacaktır.

Tok Kalmak

Tatilde tok kalmak ve tok hissetmek size çok zor gelebilir. Bu süreçte yardımınıza protein barları koşar. Tatile gitmeden yanınıza biraz protein barı alırsanız, fazla kaçamaklara ihtiyaç duymadan karnınızı rahatça doyurabilirsiniz. Böylece ter dökerek verdiğiniz fazlalıklarınız ile yeniden karşılaşmak zorunda kalmazsınız.

Kontrollü Hareket Etme

Tatilde genel anlamda kontrollü hareket etme işlemini gerçekleştirirseniz, tatil dönüşünde de kendinizle gurur duyabilirsiniz. Kalori kontrolünüzü telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalar ile sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda gün içinde yüzerek de spor aktivitenizi sağlayabilirsiniz. Tatile gelmeden önce yapacaklarınızı bir planlama doğrultusunda listelerseniz, herhangi bir sorun ile karşılaşmadan rahat bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz. Böylece hem kendinizi daha iyi hisseder hem de sonrasında pişman olacağınız şeyler yapmamış olursunuz.

Yorum gönder