×

Vücudunuz İçin En Uygun Spor Stili

vücudunuz için en uygun spor

Vücudunuz İçin En Uygun Spor Stili

Çevrenizde pek çok insanın spor yapmasına rağmen istediği sonucu elde edemediğini duymuşsunuzdur. Bunu yaparken vücudunuz için en uygun spor stilinin ne olduğunu araştırmadan önce harekete geçmek, yapılan en büyük hatalardan biridir. Örneğin zayıflamak, form tutmak veya vücut geliştirmek için yapılan sporlar ayrıdır. Ayrıca spor stiliniz çalışma saatleriniz ve beslenmeleriniz gibi çeşitli sebeplerden ötürü değişebilir.

vücudunuz için en uygun spor

Yaşam Tarzınıza Uygun Egzersiz Seçimi

Zaman sorunu olan çalışanlar için yaşam tarzına uygun egzersiz seçimi kolaylık sağlar. Yerel bir spor salonuna veya yüzme havuzuna erişiminiz varsa, işten önce, gün içinde veya işten sonra gidebilir ve bunu rutininize katabilirsiniz. Bunları organize arkadaş grupları halinde yapabilirsiniz. Spor kulüplerine giden çocuklarınız varsa, yanlarında durmak yerine, oradayken egzersiz yapabilirsiniz. Benzer şekilde, çalışmadan önce veya sonra bir yürüyüşe veya koşuya çıkabilirsiniz.

Orta Yaşın Üzerinde Olanlar İçin Spor Stili Seçimi

40 yaşın üzerindeyseniz veya fazla kiloluysanız veya uzun süredir hareketsizseniz, mevcut sağlık sorunlarınız, eski veya yakın zamanda meydana gelen kas, kemik veya eklem yaralanmalarınız varsa, düzenli egzersize başlamadan önce doktorunuza başvurmada fayda var. Hasta olmak ya da yaralanmak genellikle egzersiz yapmanızın sonu olmaz. Aslında bu genellikle rehabilitasyonun hayati bir parçasıdır. Bununla birlikte, bu bağlamda egzersiz yapmak, fiziksel aktivite programınızın ayrıntılarını doktorunuzdan veya diğer sağlık uzmanından gelen rehberlik altında değiştirmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Örneğin, astımı olan birçok kişi, bu egzersiz sırasında soludukları hava ılık ve nemli olduğundan ve bir astım krizini tetiklememek için soğuk ve kuru havaları veya yüzme sporlarını tercih eder.

Herkes İçin Uygun Spor Stilleri

Bazı spor çeşitleri herkes için uygun olabilir. İşte herkes için uygun spor stilleri:

Evde Fitness: Ev fitness ekipmanı örnekleri arasında sabit bisikletler, koşu bantları ve kolları ve bacakları aynı anda çalıştıran çapraz eğiticiler yer alır. Ev fitness ekipmanında egzersiz yapmak, evdeki (küçük çocukların ebeveynleri gibi) veya açık havada veya spor salonlarında egzersiz yapmak istemeyenler için idealdir. Ayrıca televizyon izlerken veya isterseniz müzik dinlerken de egzersiz yapabilirsiniz.

Koşu: Koşmak, yüksek performanslı bir egzersizdir. Bu nedenle güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olur. Kardiyovasküler kondisyonunuzu arttırmanın en iyi yollarından biridir ve çok kolori yakar. İyi bir çift koşu ayakkabısı almanız önerilir, ancak ekipman ihtiyacı asgari düzeydedir.

Yüzme: Yüzme, yüksek performanslı bir egzersiz tipidir. Suyun kaldırma kuvveti vücudunuzu destekler, bu nedenle kas-iskelet sistemi yaralanması riski azdır. Yüzme, tüm vücudu, özellikle sırt, göğüs ve kol kaslarını çalıştırır. Yüzme, çoğu insan için (özellikle zayıf, yaşlı veya obez insanlar için) ideal bir egzersiz şeklidir.

Takım Sporları Takım sporları eğlenceli ve arkadaşlar arasında yapılan sporlardandır. Kendinizi eğlendirirken egzersiz yapmak daha kolaydır. Futbol veya basketbol gibi çoğu takım sporu, gerekli koşu ve hızlı aktivite patlamaları nedeniyle hızlı bir şekilde kardiyovasküler sağlık oluşturur.

Yorum gönder