×

Lavrensiyum Elementi

Lavrensiyum

Lavrensiyum Elementi

Lavrensiyum doğal olarak gözlenmeyen yapay bir elementtir. Ünlü fizikçi E. Lawrence adına isimlendirilmiştir. Bu element sentetik bir elementtir. Doğada var olan bir element olarak henüz tespit edilmemiştir. Radyoaktif bir element olarak bilinmektedir ve herhangi bir alan içerisinde kullanımı bulunmamaktadır. Bütün izotopları kararsız ve oldukça uzun ömürlü olduğu biliniyor. 14.02.1961 yılında Amerikalı bilim adamları tarafından keşfedilmiştir. Bu elementin sembolü Lr olarak bilinmektedir. Görünümü bilinmemekle beraber metal, gri bir renge sahip olacağı düşünülüyor. Belirlenen bazı özellikleri altinitten yola çıkılarak yapılmış ve incelenmiştir. Bazı elementleri komşu element ile benzerlik gösterir. Az miktarda bulunması sebebiyle incelenme olasılığı maalesef yoktur.

Lavrensiyum

Lavrensiyum Elementi İzotopları


Lavrensiyum elementi
doğal kaynaklarda bulunmaz. Atom kütle numaraları 252 ile 266 numaraları arasında değişiklik göstermektedir. 12 tane izotopu karakterize edilmiş olup bu izotoplar bozulma yapabilir. Çok fazla bilinen bir özelliği yoktur fakat atom numarasının 103, erime noktası 1627, atom ağırlığı 266 olarak bilinmektedir. Kaynama noktası maalesef ki bilinmiyor. Bu element periyodik tabloda 7. Periyotta bulunmaktadır. Ağır radyoaktif bir element olduğu bilinir. Çevre açısından zararı vardır. Element doğada bulunmadığından ve incelenemediği için özellikleri de çok fazla özelliği kimse tarafından bilinmemektedir.


Lavrensiyum Elementi Hakkında Önemli Bilgiler Nelerdir?

Doğada bulunup incelenememesi sebebiyle Lavrensiyum elementi hakkında önemli bilgiler çok fazla bulunmamaktadır ve bilinmemektedir. Ama bulduğumuz önemli bilgileri sizler için derledik. Bunlar;
1- Lavrensiyum en son sırada bulunan elementtir.
2- Son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda çok farklı bilgiler elde edildi. Potansiyelini ölçmek için yeterli miktarda üretim sağlanması gerekmekteydi ve Japon bilim adamları belli iki elemenle bir bağ kurduklarını ileri sürdüler. Yani Japon bilim adamlarının iddiasına göre bu element periyodik tabloda ana gövdeye alınmalıdır. Onlar için doğru olan budur.
3- Bilinen çok fazla bir görevi bulunmamaktadır.
4- İnsanlar, canlılar ve bitkiler üzerinde bir etkisi bulunmadığı ön görülür.
5- Yeterli miktarda bile üretilse radyasyon yayarak kirliliğe neden olabilir.
6- Zararlı element olarak varsayılabilir.
7- Çevre için risk unsuru olabilir.
8- Birkaç gün içerisinde yok olan bir element olarak görülmektedir.
9- Lavrensiyum 14 şubat tarihinde keşfedildiği için sevgililer buna ayrı bir anlam yükleyebiliyorlar.

Doğada çok fazla bulunmaması sebebiyle incelenme durumu olmayan bu elementlerin birçok özelliği kimse tarafından bilinmemektedir. Bilinen özellikleri de komşu elementle benzerlik göstermesi açısından tahmin edilmektedir.

Yorum gönder