×

Nobelyum Elementi

Nobelyum

Nobelyum Elementi

Nobelyum Alfred Nobel adının koyulduğu bir elementtir. Kimse tarafından doğada bulunmadığı ve sentetik bir element olduğu bilinmektedir. Karbon atomlarının bombalanması sonucu ortaya çıkmış olan bu elementin bilimsel araştırmalar harici hiçbir kullanımı görülmemektedir ve bulunmamaktadır. Hiçbir özelliği bilinmemesi sebebiyle bir işe yaradığı da düşünülmemektedir. Radyoaktif olması sebebiyle çevre için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu elementin keşfi üç farklı ülkeden gelen bilim adamları ekipleriyle birlikte keşfedilmiştir. Bu üç ülke: Amerika, Rusya, İsveç’tir. Üç ülkeden gelen bilim adamlarıyla birlikte keşfedilen bu element için anlaşmazlıkla olmuştur. Üç ülkenin de birbirine bağımsız olarak keşfettiği bu elementin sembolü No olarak bilinmektedir. A. Nobel hiç evlenmemesi sebebiyle servetinin bir kısmının insanlığa hizmet edenler için bağışlanmasını istemiştir. Bilimsel araştırmalar dışında ticari hiçbir kullanımı mevcut değildir. Hiçbir özelliği bilinmeyen bu elementin özelliklerinin bir kısmı tahminden ibarettir.

Nobelyum

Nobelyum Elementi İzotopları


Nobelyum izotopları
kütle numaraları açısından 248 ile 260 arasında değişiklik göstermektedir. Bu izotopların 12 tanesi karakterize edilmiştir. En kararlı izotopun yarılama ömrü 58 dakika olarak bilinmektedir. Atom numarası 102, atom ağırlığı 259 olarak bilinmektedir. Erime noktası tahmin olarak 827 derece olarak bilinmektedir. Kaynama noktası henüz belirlenmemiştir.  Enerji seviyesi için elektronlar sırasıyla 2, 8, 18, 32, 32, 8, 2 şeklinde bilinmektedir. 102 proton ve 157 nötron bulunmaktadır. Periyodik tabloda 7. Periyotta bulunmaktadır. Sulu çözeltilerde +3 ve +2 oksidan durumu sergilemektedir. Bu kararlı demektir.

Nobelyum Elementi Hakkında Önemli Bilgiler Nelerdir?

Nobelyum elementi hakkında önemli bilgiler çok fazla bulunmaktadır. Çok fazla duyulmamasına rağmen pek çok bilgiyi içinde barındıran bu elementin hiç bilmediğimiz ve duymadığımız bu özelliklerini sizler için düzenledik. Bunlar;
1- En yeni sentezlenen ürün 2006 yılında çıkmıştır.
2- Bu elementin ismini aldığı kişi insanları öldürerek zengin adam unvanını almıştır. Sonrasında bu Nobel her yıl bilim ve barış için servetinin bir kısmının bağışlanmasını istemiştir.
3-  Nobel her yıl yaklaşık olarak 14,5 milyon servetini dağıtmaktadır.
4- Canlılar üzerindeki etkisi bilinmemektedir.
5- Bilimsel araştırmalar haricinde hiçbir yerde kullanım sağlanmamıştır.
6- Nobelyum elementi hakkında hiçbir şey tam anlamıyla kesin bilinmemektedir. Bilinen birçok şey tahmine dayanmaktadır.

Nobelyum elementi günümüze kadar çok küçük miktarlarda meydana gelmesi sebebiyle hiçbir incelemede bulunulamadı ve doğrulanamadı. Bu açıdan çok fazla özelliği kimse açısından bilinmemektedir. Umarım bu yazımızda sizler için faydalı olabilmişizdir.

Yorum gönder