×

Arkadaşlıktan Sevgililiğe Geçme Yöntemleri Nelerdir?

Arkadaşlıktan Sevgililiğe Geçme Yöntemleri

Arkadaşlıktan Sevgililiğe Geçme Yöntemleri Nelerdir?

Arkadaşlıktan Sevgililiğe Geçme Yöntemleri  cinsiyet fark etmeksizin birçok kişinin temel sorunları arasındadır. Bazı durumlarda arkadaşlardan biri, karşısındakine âşık olabilir. Bunun nedenlerinden ziyade, sevgili nasıl olunacağı temel sorular arasına girer.

Ancak burada öncelikle dikkat edilmesi gereken temel hususa yer verilmelidir. Aksi durumda kişiler istenmeyen bir durumla karşılaşabilir. Arkadaşlığın ilişkiye dönüşmesi her insan tarafından olumlu karşılanmaz.  Eğer arkadaşınız buna olumsuz yaklaşıyorsa, ne yaparsanız yapın bir ilişkiye döndürmeniz imkânsızdır. Peki, bunu nasıl anlarsınız? Bunu sorarak kolayca anlayabilirsiniz.

Arkadaşınız sizin ona âşık olduğunuzu bilmediği için, buna dair soru sormanızı yanlış anlamaz veya farklı değerlendirmez. Aldığınız cevap olumsuzsa en başından harekete geçmemek önerilir. Zira alınacak cevabın red olduğu şimdiden söylenebilir. Peki, olumlu yaklaşıyorsa veya emin olmadığını söylüyorsa neler yapılabilir? Bu konuda şu maddeler size yardımcı olabilir;

  1. Küçük sürprizler yapmak
  2. Konuşmaları romantizme yönlendirmek
  3. Beraber geçirilen anları çoğaltmak
  4. Dokunmak
  5. Mektup yazmak

Böylece bir arkadaşlığı zaman içerisinde ilişkiye döndürebilirsiniz. Ancak hatırlamanız gereken, sürecin uzun olacağıdır. Şayet acele ederseniz olumsuz cevap almanız muhtemeldir. Zira karşı tarafın duyguları hazır olmayabilir.

Arkadaşlıktan Sevgililiğe Geçme Yöntemleri

1.      Küçük Sürprizler Yapmak

Arkadaşlığın bir üstü sevgililiğin bir altı insanları en çok zorlayan durumdur. Zira kişiler ikisi de olmadığı için nasıl hareket edilmesi gerektiği, geleceğin nasıl olacağı bilinemez. Bu durumdan kurtularak sevgili olabilmek herkesin isteğidir.

Burada öncelikle durumun neden olduğu bilinmelidir. Eğer karşı taraf sevgililik konusunda emin değilse, ikisinin arasında bir durum oluşur. Peki, bu durumdan nasıl kurtulunur? Burada belirtilebilecek ilk yöntem küçük sürprizlerdir. Bu normal bir arkadaşlığı sevgililiğe yükseltmek için de geçerlidir.

Gerek erkekler, gerekse kadınlar hediyeleri sever. Özellikle küçük ve zamansız sürprizler sevinç ile karşılanır. Böylece karşı tarafa değer verildiği de gösterilebilir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken, çok abartıya kaçmamadır. Aksi durumda yanlış anlaşılma yaşanır. Ayrıca romantik hediyelerden ziyade, normal olanlar tercih edilmelidir. Bir kitap, kullanışlı bir eşya bunlardan bazılarıdır.

Bunun nedeni doğrudan bir çiçek vermenin bile karşı tarafı korkutabileceğidir. Zira bu bir arkadaştan sadece doğum günü gibi özel anlarda beklenir.

2.      Konuşmaları Romantizme Yönlendirmek

Flörtün bir tık ilerisi nasıl olur? Eğer bir süredir flört ediyorsanız ve artık bir çözüm bulmayı amaçlıyorsanız, konuşmaları da yavaş yavaş romantizme yönlendirmeniz gerekir. Bu arkadaşlıktan sevgililiğe geçiş için de önemlidir.

Ancak arkadaşlar burada daha dikkatli olmalıdır. Zira romantizmin abartılması hatta uzun sürmesi karşı tarafı korkutur. Bu nedenle çok yavaş başlamanız ve çok kısa tutmanız gerekir. Bunu uzun süre devam ettirirseniz, karşı tarafa durumu belli edebilir hatta onda da benzer duyguları doğurabilirsiniz. Eğer hızlı girerseniz arkadaşlık ilişkisinin de bozulacağı hatırlanmalıdır.

3.      Beraber Geçirilen Anları Çoğaltmak

Her ne kadar arkadaşların çok yoğun zaman geçirdiği düşünülse de, üniversite dönemine gelindiğinde bu durum değişir. Bunun temel nedeni kişilerin farklı işlerle meşgul olmaya başlaması, yeni sorumluluklardır.

Sevgili değiliz ama nasıl oluruz, arkadaşlığı nasıl geçeriz diyorsanız beraber geçirdiğiniz vakitleri de arttırmanız gerekir. Peki, bu konuda neler yapılabilir? Bir cafede oturmak, AVM’ye veya sinemaya gitmek gibi aktiviteler oldukça yararlıdır. Arkadaşlar arasında normal olduğu için yanlış anlaşılmaz; ancak birbiriniz ile daha çok konuşma fırsatı yakalamanızı sağlar.

Eğer buna önem vermezseniz ya da beraber anları çoğaltmak için bir çare bulmazsanız, sevgili olmanız da imkânsızdır. Bunun temel nedeni normal bir ilişkinin bile yalnız zaman geçirme ile başlamasıdır. Ancak dikkat etmeniz gereken yanında heyecanlanmamak, durumu hemen belli etmemedir. Böyle bir şey beklemediği için olumsuz karşılamasına garanti verilebilir.

4.      Dokunmak

Flörtten sevgililiğe geçememe sadece erkeklerin değil, kadınların da sorunları arasındadır. Bunun nasıl geçileceği bu tür duygular içerisinde olanlar tarafından her zaman merak konusudur. Arkadaşlardan biri karşısındaki âşıksa da bu durum geçerlidir.

Peki, bu nasıl geçilebilir? Bir ilişkinin başlaması hatta başladıktan sonra devam edebilmesi için dokunma olumlu etkiler yapar. Her ne kadar erkekler için bu durum kolay olmasa da, küçük dokunuşlar karşı tarafa sevgi mesajlarınızı iletebilir, onda size dair bir aşk başlatabilir.

Ancak burada karşı tarafın özel alanını işgal etmemeniz gerekir. Yanlış anlamayacağı şekilde küçük dokunuşlar, ara ara abartmadan yapılmalıdır. Sürekli yapmak da olumsuz bir tepki ile karşılanır.

5.      Mektup Yazmak

Arkadaşlığın aşka dönüşmesi için eski, ancak etkili bazı yöntemler de vardır. Her ne kadar konuşmak iletişimin temeli de olsa gerek kadınlar, gerekse erkekler bazen duygularını açamaz. Bu durumlarda yazıya başvurmak oldukça güzel bir kaçış ve çözüm yöntemidir.

Burada öncelikle ilgili kişiyi mektup arkadaşı olmaya ikna etmedir. Neden sorusu da sorulacağı için farklı ve geçerli güzel bir mazeret de gerekir. Örneğin bazı sorunlarınızın olduğunu, konuşmak için çekindiğinizi ama yazmak istediğinizi söylerseniz, karşınızdaki bir arkadaşına yardım etmeyi ister.

Ancak dikkat etmeniz gereken, ilk mektupta aşka veya ona âşık olduğunuza dair hiçbir ibarenin olmaması, farklı ama geçerli konulardan bahsetmedir. Karşı taraf da size mektuplar yazacağı için konuyu yavaş yavaş aşka getirmeniz de mümkündür.

Eğer açılma zamanı geldiğini düşünüyorsanız ancak konuşamıyorsanız, mektup yazmak yine güzel bir çözüm önerisidir.

Yorum gönder