×

Aşk İlk Görüşte Olur Mu?

Aşk ilk görüşte

Aşk İlk Görüşte Olur Mu?

Aşk ilk görüşte etkilenmek gerçekte olan ve kabul edilen bir şeydir. Bir insan farklı nedenlerden dolayı karşısındaki bireyden etkilenebilir. Ancak söz konusu aşka geldiğinde gerçekten olup, olmadığına dair büyük bir soru işareti bulunur.

Peki, bu durum gerçek mi? İnsanların çoğu bu soru üzerine karmaşık görüşlere sahiptir. İnananlar olduğu gibi, inanmayanlar da bulunur. Burada bilimsel açıklamalara bakıldığında kararsızlığın devam ettiği görülür. Zira bazı bilim adamları bunun aşk olduğunu, bazıları ise şehvet olduğunu dile getirir.

Ancak burada gerekli şartın sağlanması durumunda olduğu dile getirilebilir. Peki, bu nedir? Eğer karşınızdaki insana ilk görüşte aşık olduğunuzu düşünüyorsanız, tek başınızayken de aynı hislerin devam uzun süre devam etmesi, aşkın belirtilerinin olması gerekir. Eğer,

  1. Kalp atışlarında hızlanma,
  2. Avuç içlerinin terlemesi,
  3. Ses değişimi,
  4. Göz bebeklerinin büyümesi,
  5. Öfori,
  6. Taklit etme,
  7. Yüzde kızarıklık,
  8. Karın ağrısı,
  9. Odaklanmanın yavaş yavaş kaybolması,
  10. Düşünme,

Gibi maddeler ilk görüş ardından da devam ediyorsa, ilk görüşte âşık olduğunuz söylenebilir. Ancak burada kişiyi sürekli görmeniz de gerekir. Aksi durumda bu hisler zaman zaman kaybolur. Eğer bilinçaltınızda onunla karşılaşamayacağınız düşünceniz varsa bu duygular kısa sürede söner.

Ancak işinizde veya üniversitede yeniyseniz ve ilk görüşte birisini görmüşseniz, bu duygular devam ediyorsa âşık olduğunuz söyleyebilir. Zira sürekli görme maddesi de sağlanır. Peki, ilk görüşte aşk var mıdır için belirtiler neler?

Aşk ilk görüşte

Sürekli Onu Düşünmek

Aşk ilk görüşle mi olur? Bu sorunun cevabı hem evet, hem de hayırdır. Bazı kişiler ilk gördükten sonra kısa sürede evlenirken, yakın arkadaşlar yıllar sonra birbirine âşık olabilir. Dolayısıyla bunun ne zaman gerçekleşeceği oldukça değişkendir.

Ancak karşıdaki kişiye âşık olduğunuzun bazı göstergeleri vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi devamlı onu düşünmedir. Yalnızken bile saatlerce onu düşünebiliyorsanız ve bu esnada farklı şeyler yapmadan zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsanız, âşık olduğunuzun güzel bir göstergesidir.

Eğer karşıdaki kişiyi sürekli görmüyorsanız ya da bir daha karşılaşmanız imkânsızsa bu duygu yavaş yavaş kalkar.

Odaklanamamak

Âşık insanlar bilindiği üzere odaklanmada sorun yaşar. Bu durum özellikle ilgili kişi akla gelince yaşanır. Bu duygunun büyüklüğüne göre odaklanma da değişir. Yüzdelik olarak %10-20 gibi oranlardan, %100’e kadar odak kaybı yaşanabilir. Zira ondan başkasının düşünülememesi gibi durumlarda, iş yapmak bile imkânsız hale gelir.

Dolayısıyla ilk görüşte aşk belirtileri arasında bir diğer unsur da odaklanmada sorun yaşamadır. Ancak bunun yalnız veya farklı insanlarla beraberken olması, ilgili kişinin mekânda bulunmaması gerekir.

Karın Ağrısı

Aşkın çok sayıda belirtisi vardır. Bunlardan bir tanesi de biyolojik sebepler ile ilgilidir. Bu duygu yaşanmaya başlandığında, adrenalin salgılanması da artar. Ancak bunun gösterdiği bir yan etki olarak kanımız vücudumuzda karın bölgesinden çekilir ve kaslara aktarılır.

Bu durumda tahmin edilebileceği gibi kaçma, koşma, mücadele etme gibi durumlara karşı daha dayanıklı hale gelinir. Aynı zamanda karında ağrı da yaşanır. İlk görüşte aşk var mıdır sorusu için bu maddeler sizin için geçerliyse gördüğünüze ilk görüşte âşık olduğunuz anlamı çıkar. Bunun sayısız nedeni vardır.

Güzellik-yakışıklılık, bilgi, karakter ve daha birçok konu buna bir etmen olabilir.

Yüz Kızarması

Bir insan âşık olduğunda yüzü de kızarır. Eğer onu gördükten sonra zaman zaman ya da sürekli bir yüz kızarması yaşıyorsanız, ona âşık olduğunuzu gösterir.

Taklit

Aşkın yan etkisi olarak bahsedilebilecek durumlardan bir tanesi de taklittir. Zira insanlar âşık olduğu kişinin hareketlerini istem dışı olarak kopyalamaya eğilimlidir. Örneğin otururken elleri ile oynamaya başlarsa, ona âşık olan kişi de kısa süre sonra taklit eder. Burada daha önce yapıp, yapmadığı önemli değildir.

Zira bu bilinç dışı olarak gerçekleşir. İlk görüşte etkilenmek her ne kadar bazı kişiler tarafından imkânsız olarak görülse de, aslında vardır. Eğer karşıdaki kişiyi istemsizce taklit ediyorsanız ve bu o yokken de devam ediyorsa ona âşık olduğunuzu gösterir.

Öfori

İlk görüşte aşk gerçekten var mı? Bu soru genellikle bir kişiye karşı bir şeyler hisseden ancak emin olmayanlar tarafından sorgulanır. Eğer bunun için şüpheleniyorsanız bakmanız gereken bir diğer durum da öforidir.

Peki, öfori nedir? Herkesin bildiği üzere âşık olan kişiler aşırı derecede mutlu, neşeli olur. Daha önce endişelendiği konular aklına gelse dahi bu mutluluğu yeterince bölemez. Bunun nedeni âşık olunduğunda beynimizin dopamin salgılar. Böylece kişiler adeta neşeden uçar hale gelir.

Dolayısıyla onu gördükten sonra çok mutluysanız ve onu görünce bu sevinç artıyorsa, ilk görüşte âşık olduğunuzu gösterir.

Avuç İçi Terlemesi

Kişiler âşık oldukları ile bir araya geldiklerinde avuç içleri de terlemeye başlar. Ancak bazen ilgili kişi düşünülürken de yaşanabilir. Bunun nedeni de az önce değindiğimiz adrenalindir. Eğer sizde de bu durum varsa nedenlerinden bir tanesi ona âşık olmanızdır.

Ancak buna karar vermek için iki şey gerekir. Birincisi ilgili kişinin yanında olmadır. İkincisi ise herhangi bir terleme belirtisi yokken, onu düşündüğünüzde avuç içlerinizin terlemeye başlamasıdır. Eğer iki durumdan bir tanesi sizin için gerçekse ve onu ilk kez görmüşseniz, âşık olduğunuzu gösterir.

Yorum gönder