×

Aynı Anda Birden Fazla Kişiye Aşık Olunabilir Mi?

Birden fazla kişiye aşık

Aynı Anda Birden Fazla Kişiye Aşık Olunabilir Mi?

Birden fazla kişiye aşık olma hastalığı birçok ilişkinin bitme sebebi olmuştur. Hatta psikologlar bu durumun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu da her seferinde söylemiştir. Bazı insanlar görünüm olarak beğendiği kişilere de âşık olduklarını iddia ettiği için var olan ilişkilerini bitirme ve sonlandırma kararı alırlar. Ancak her beğendiğiniz kişiye âşık olmanız mümkün değildir.

Bu durum tıpta da bir hastalık olarak nitelendirilmektedir. Eğer böyle bir durumunuz olduğunu ve hiçbir ilişkinizin uzun süre devam etmediğini düşünüyorsanız, mutlaka bir psikiyatri ile iletişime geçmeniz de fayda vardır. Çünkü bu durum tıpta poliamori hastalığı olarak da isimlendirilmektedir. Eğer böyle bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, tedavinizi yaptırdıktan sonra ilişkilerinizi daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Özellikle de gelecek hayatınızda evlendiğinizde ve çocuklarınız olduğunda, bu tarz bir sorununuzun olması sizin evliliğinizin devam etmemesine bile neden olabilir.

Birden fazla kişiye aşık

Birden Fazla Kişiyi Sevmek Hastalık Mıdır?

Birden fazla kişiyi sevmenin bir hastalık olduğu birçok psikiyatri tarafından söylenmeye devam etmektedir.

  • Gün içerisinde birlikte çalıştığınız ya da yanınızdan geçen birden fazla insanın dış görünümünü beğenebilirsiniz .
  • Hatta konuştuğunuz insanların bir mimiğine takılarak ondan çok hoşlanabilirsiniz. Fakat; böyle bir hissinizin oluşması o kişiye âşık olduğunuz anlamına da gelmemektedir.
  • Özellikle de hayatınızda sevdiğiniz ve uzun zamandır vakit geçirdiğiniz biri varsa, gördüğünüz ve beğendiğiniz ilk kişiye âşık olduğunuzu düşünmelisiniz.
  • Eğer böyle bir durumunuzun olduğunu düşünüyorsanız da mutlaka bir psikiyatri ile görüşmelisiniz.

Çünkü bu tarz problem yaşayan insanların büyük bir kısmı psikolojik hastalıklar nedeniyle bu tarz hastalıklarla mücadele ettiğini de söylemiştir .Hatta bu tarz sorunlar yaşayan ve dini bütün olan insanların büyük bir kısmı da birden fazla kişiye âşık olmak günah mıdır? Tarzında soruları da sıklıkla sormuştur. Fakat böyle bir durum hastalıktan kaynaklanıyorsa, sizin elinizden gelen bir durum olmadığı için, mutlaka bir psikiyatri ile iletişime geçmeniz gerekecektir.

Birden Fazla Kişiye İlgi Duyulur Mu?

Birden fazla kişiye ilgi duymak birçok insanın karşılaştığı durumlardan bir tanesidir. Birçok insanı beğenebilirsiniz fakat beğendiğiniz kişilere âşık olmanız gibi bir durum her zaman söz konusu olmayabilir. Özellikle de evli iseniz ya da uzun süredir devam eden bir ilişkiniz varsa, beğendiğiniz her insana âşık olduğunuzu düşünmeniz kesinlikle yanlıştır. Çünkü insanlar birbirlerinin konuşmalarından ya da herhangi bir fiziksel özelliğini beğenebilirler. Bazı insanlar bu durumları aşk sansa da kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir.

Bu nedenle beğeni ile  aşkı ayırmanız oldukça önemlidir. Eğer bu ayrımı yapamıyorsanız, mutlaka yaşadığınız durumu çözüme kavuşturmalısınız. Çünkü ileriki hayatınızda bu konu ile ilgili birçok problem yaşayabilirsiniz. İlişkinizin olmadığı zamanlarda birden fazla kişiyi beğenmeniz size bir problem teşkil etmiyor olsa da aynı anda iki kişiden hoşlanmak gibi durumlar, ileriki hayatınızda birçok sıkıntı ile karşılaşmanıza neden olabilir. Hatta ilişkilerin bitme sebeplerinden bir tanesi de aynı anda birden fazla kişiden hoşlanmak durumudur.

Birden Fazla Kişiyi Sevmek Kimlerde Ortaya Çıkar?

Birden fazla kişiyi sevmek tarzında durumların ortaya çıkma sebeplerinde etkili olan herhangi bir faktör yoktur. Özellikle de bu konunun herhangi bir cinsiyet ayrımı da bulunmamaktadır. Hem kadınlar hem de erkekler bu tarz problemlerle sık sık karşılaşabiliyor. Özellikle de bir erkek iki kadına âşık olabilir mi? Tarzında olan soruların da sık sık sorulmaya devam ettiğini görüyoruz. Böyle bir durum mümkün değildir. Fakat; bazı erkekler ya da kadınlar böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını düşünerek ilişkilerinin bitirme kararı alırlar.

Fakat ilişkilerini bitirdikten sonra da pişmanlık duyarlar. Eğer sizin de böyle bir durumunuz varsa, ileride pişmanlık duymamak adına mutlaka bir psikolog ile iletişime geçmenizde ve durumunuzu anlatmanızda da fayda vardır. Çünkü bazı durumlarda birden fazla kişiye âşık olmak psikolojik bir rahatsızlığın habercisi olabiliyor. Tıpta bu durumun bir adı da vardır. Bu nedenle yaşadığınız durumdan ötürü çekinmemenizde ve psikiyatri ile görüşüp bu sorunuzu çözmenizde fayda vardır.

Birden Fazla Kişiye Nasıl Aşık Olunur?

Birden fazla kişiye nasıl âşık olunur? Tarzında sorular da partnerler tarafından sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. Fakat; aynı anda iki kişiye âşık olunması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı anda hayatınızda bir kişi varsa ve bu kişiyi severken başka bir insanın herhangi belirgin bir özelliğini de beğenebilirsiniz. Fakat bu durum ona âşık olduğunuz anlamına gelmemektedir. Bu nedenle birden fazla kişiye âşık olduğunuzu düşündüğünüz zaman, bu durumun gerçek olduğuna inanmamanızda ve davranışlarınızı değiştirmek için uğraş göstermeniz de fayda vardır.

Fakat biriyle birlikteyken başka birine ilgi duymanın ve ona âşık olarak yönünüzü değiştirmeniz mümkün olabiliyor. Bu durum her zaman hastalıklardan ve psikolojik bozukluklardan kaynaklanmamaktadır. Bu durumun ayrımını iyi yapabilmek için bir süre düşünmeniz ve mevcut ilişkinize zarar vermemenizde de fayda vardır. Eğer ilgi duyduğunuz kişiyi unutamadıysanız ve onu daha çok sevdiğinizi düşünüyorsanız ilişkinizi bitirebilirsiniz. Bu tarz durumlar yaşandığında, diğer kişiye hisleriniz bitecektir. Aynı anda 2 kişiye aynı duygularla sevebilmeniz  mümkün olmadığı için daha ağır basan duygularınızı tercih edebilir ve o kişiyle yolunuza devam edebilirsiniz.

Yorum gönder