×

İlişkilerim Neden Uzun Sürmüyor?

İlişkilerim neden uzun sürmüyor

İlişkilerim Neden Uzun Sürmüyor?

İlişkilerim neden uzun sürmüyor düşüncesi, ilişkileri kısa ve sorunlu olan insanlar tarafından merak edilenler arasında yer almaktadır. İlişkilerin uzun süreli olmasını sağlayan bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumların sağlanmadığı zamanlarda ilişkilerde sorunların yaşanması ve çiftlerin kısa sürede ayrılık yaşaması oldukça normaldir.

İlişkilerin kısa süreli olması veya bir ilişkiye başlayamama nedenleri pek çok konuyu kapsıyor olabilir. Bu durumda bireylerin yapması gerekenler arasında ilk sırada kendilerini sorgulama durumu yer almaktadır. Sorunun neden kaynaklandığını bulmak ve yaşanan problemleri çözmek adına bu uygulama pek çok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Bunun dışında yapılması gerekenler arasında;

  • Kısa sürede bağlanma
  • İlişkiye karşı açık olmamak
  • İlişkiye gereken emeğin gösterilmemesi
  • Günümüz ilişkilerinin göz önüne alınmaması
  • Yönetme
  • Umutsuzluğa kapılma durumu yer almaktadır.

Bu tip durumların içerisinde yer alan kişilerin ilişkilerinin kısa sürmesi oldukça normaldir. Sıralanan durumlara yer verilmediği veya bu durumların değiştirilmesi ile birlikte ilişkiler de daha sağlıklı ve uzun süreli olabilmektedir.

İlişkilerim neden uzun sürmüyor

Kısa Sürede Bağlanma

İlişkilerin sürmeme nedenleri arasında yer alan ve hatta pek çok ilişkinin de zarar görmesine neden olan kısa sürede bağlanma durumu, ilişkilerin sağlıklı ilerlemesine engel olan nedenler arasında yer almaktadır. Çiftlerin birbirlerine bağlı olmaları oldukça normal bir durum olarak karşılansa da bu bağlanmaların kısa sürede ve aşırı derecede olması, ilişkileri yıpratabilmektedir.

Partnerinize kısa sürede bağlanmak yerine onu tanımaya ve ilişkinin sağlıklı olmasını sağlamaya çalışmanız çok daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Karşı tarafa gösterdiğiniz aşırı bağlılık hissi, bir süre sonra ilgisizliğe veya sıkılmalara neden olacaktır. Partnerinizin sıkılmasını ve ilgisizleşmesini engellemek adına kısa sürede bağlanma duygularına son vermeniz gerekmektedir.

İlişkiye Karşı Açık Olmamak

Uzun ilişkilerin sırrı, ilişki problemi yaşayan veya uzun süreli ilişki tercih eden kişilerin başlıca incelediği konular arasında yer almaktadır. Uzun ilişkiler, diğer kısa süreli ilişkilere göre daha çok sorumluluk ve emek gerektirmektedir. Her iki tarafın da göstermesi gereken fedakarlıklar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilişkiye karşı açık olma durumu da ilişkilerin uzun süreli olmasını desteklemektedir.

İlişkide yaşanan sorunların, şüphelerin, fikirlerin ve diğer nedenlerin olumlu bir dille tartışılması ilişkilerin sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Partnerinizde hoşunuza gitmeyen bir durum varsa bunu kendi içinizde büyütmek yerine onunla konuşmalı ve rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz. Böylece ilişkinizde açık olduğunuzu ve aynı zaman sorun çözme becerinizin olduğunu karşı tarafa rahatlıkla gösterebilirsiniz.

İlişkiye Gereken Emeğin Gösterilmemesi

Neden ilişkilerim uzun süreli olmuyor diye merak eden ve hemen hemen her ilişkisinde aynı sorun ile karşılaşan kişiler, bu durumu çözebilecekleri yöntemleri çeşitli siteler üzerinden araştırmaktadır. İlişkilerde yaşanan bazı durumlar veya gösterilen davranışlar, ilişkilerin kısa süreli olmasına neden olmaktadır. Bunun başında yer alan nedenlerden birisi de gereken emeğin gösterilmemesidir. Örneğin;

  • İlişkinin geleceğini umursamamak
  • Yaşanan sorunları çözmemek
  • Ortak kararlar almamak
  • Karşı tarafın kusurlarını ön plana çıkarmak

Gibi birçok neden, ilişkileri yıpratan durumlar arasında yer almaktadır. Bunun yerine gereken emeği göstererek daha yapıcı ve olumlu olmayı deneyebilirsiniz. Böylece ilişkinizin çok daha uzun sürdüğünü fark edebilirsiniz.

Günümüz İlişlilerinin Göz Önüne Alınmaması

Yaşadığımız çağda ortaya çıkan ilişkiler, geçmişe göre oldukça farklı başlamakta ve devam etmektedir. Çağın yavaş yavaş değişmesi, insanların ilişkilere olan bakış açılarının da değişmesine neden olmaktadır. İlişkilerin uzun sürmeme nedenleri arasında da günümüz ilişkilerinin göz önüne alınmaması yer almaktadır.

Geçmişe dönük beklentiler içinde olmak veya geçmişte anlatılan aşk hikayelerine takılı kalmak, bugün yaşanacak ilişkilerin sağlıklı ilerlemesine neden olabilmektedir. Sizin gibi düşünen bir partneriniz olmayabilir ve beklediğiniz etkileri göstermeyebilir. Bu durumda da hayal kırıklığı yaşamanız ve ilişkinin bitmesini tercih etmeniz kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle ilişkilerde günümüz ilişkilerini göz önünde bulundurmanız çok daha doğru bir tercih olacaktır.

Yönetme

İlişkilerin kısa sürmesine neden olan aşırı baskıcı ve yönetici olma durumu, pek çok ilişkide karşılaşılan sorunlar arasında yer almaktadır. Partnerinizi yönetme isteği ve onun davranışlarına müdahale etme durumu, ilişkilerin kısa sürede zarar görmesine ve hatta çiftlerin ayrılığa gitmesine neden olabilmektedir. Bu durumu engellemek adına yapılması gerekenler ise şunlardır:

  • Partnerinizin yaşam şekline saygı duymak
  • Ortak kararlar almak
  • Ortak sorumluluk sahibi olmak
  • Sorunların karşı tarafla paylaşılması
  • Aşırı baskıcı olmaktan kaçınma

Bu durumlardan vazgeçemiyorsanız bile törpülemeniz sizin yararınıza olacaktır. İlişkilerde aşırı baskıcı ve yönetici olma, uzun ilişki yaşanmasını engelleyen temel faktörler arasında yer almaktadır. Bu nedenle bireylerin yönetici olmaktan kaçınmasında fayda vardır.

Umutsuzluğa Kapılma Durumu

İlişkilerim neden sürmüyor sorusu, çoğu bireyin yaşadığı ve yakındığı problemler arasında yer almaktadır. İnsanlar ilişkilerinin neden uzun sürmediğini bazı zamanlarda anlayamamaktadır. Buna neden olan başlıca etkenler arasında umutsuzluğa kapılma durumu yer almaktadır. Örneğin;

  • İlişkim uzun sürecek mi?
  • Beni yeteri kadar seviyor mu?
  • Benim yetersiz olduğumu mu düşünüyor?
  • Kesin uzun ilişki taraftarı değil.

Tarzında yapılan değerlendirmeler, ilişkilerin kısa sürmesine ve hatta sağlıksız olmasına neden olmaktadır. İlişkilerin daha uzun sürebilmesi adına bu tip umutsuzluklara yer verilmemesi ve bireylerin her zaman için pozitif düşünmesi gerekmektedir. Geçmişte yaşanan kötü ilişkilerden etkilenmek ve umutsuzluğa kapılmak daha kötü sonuçların meydana gelmesine neden olacaktır.

Yorum gönder