×

Beni Neden Hiç Kimse Sevmiyor?

Beni Neden Hiç Kimse Sevmiyor

Beni Neden Hiç Kimse Sevmiyor?

Beni Neden Hiç Kimse Sevmiyor düşüncesine sahip olan insanların sayısının bir hayli arttığı bir dönemde, bu hissin temeline inmek ve insanların neden bu şekilde hissettiklerini anlamaya çalışmak oldukça önemlidir. Çünkü insan, başkaları ile bir arada yaşaması gereken bir canlıdır ve sevmek ile sevilmek duygusu, insanların bir arada yaşamalarını ve kendilerini var edebilmelerini mümkün kılmaktadır. Birçok insan, günümüz dünyasında kimse beni sevmiyor gibi hissediyorum düşüncesi üzerinden hareket etmekte ve mutsuz olmaktadır. Peki ama sevilmeme hissinin kaynağı nedir ve bir insan, neden bu hisse sahip olur?

Beni Neden Hiç Kimse Sevmiyor

Sevilmeme Hissi

Sevilmeme hissi bağlamında pek çok neden bulunmakta olup bu nedenlerin her biri, bir insanın bu hissi neden yaşadığını açıklama konusunda oldukça yardımcıdır. Kimsenin kendisini sevmediğini düşünen insanlar, sorunu genel olarak kendilerinde arasalar da bu durum, pek çok etkenin birlikte değerlendirilmesi gereken durumlardan bir tanesi olarak bilinmektedir.

Sevilmeme hissinin pek çok nedeni olmakla birlikte ön plana çıkan nedenleri genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

  • Çevrenin olumsuz tutumları
  • Bireyin sevgisiz bir ortamda büyümesi ve özgüven eksikliğine sahip olması
  • Karşı taraftan çok fazla ilgi görmeye alışması
  • Onaylanma duygusunu yoğun yaşamaya alışmış olması

Yukarıdaki gibi sıralanabilen durumların her biri, kişinin ilişkilerin sorun yaşayacak denli kendisinin sevilmediğini düşünmesine neden olmakta, bu ise pek çok sorunu beraberinde getirmektedir.

Kimse Beni Sevmiyor Gibi Hissediyorum

Bir kişi, daha önce de belirtmiş olduğumuz pek çok nedenden ötürü kendini değersiz hissetmekte ve bu durum, yaşantısının temeline yerleştiği için bireyin pek çok sorun yaşamasına neden olmaktadır. Kimse beni sevmiyor gibi hissediyorum diyen kişilerin çoğalması, sağlıksız iletişimlerin de artmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle insanların sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmek adına ilk önce kendileriyle barışık olması ve her şeyden önce kendilerini sevmeleri ve kendilerine değer vermesi gerekmektedir. Bu husus, bireylerin kendileriyle bütünleşmesini ve kişilerin kendilerine olan özgüvenlerini arttırmasını olanaklı hale getirmektedir. Kendisini seven bir kişi, başkalarıyla iyi bir iletişim kurabilecek ve diğer insanlardan da hak ettiği değeri görecektir. Kimse beni sevmiyor gibi hissediyorum diyen ve bu konuda elinden geleni yapmasına rağmen bu histen kurtulamayan kişilerin, uzman bir kişiden destek alması oldukça önemlidir ve kişinin olumsuz duygulardan uzaklaşmasını olanaklı hale getirmektedir.

Evde Kimse Beni Sevmiyor

Evde kimse beni sevmiyor diyen bir kişi, aile bireylerinden yeterli ilgiyi almıyor düşüncesine sahip olabilmektedir. Peki ama bir insanın bu şekilde düşünmesinin nedenleri nelerdir? Bir insan, neden sevilmediği düşüncesine sahip olabilir?

Sevilmediğini düşünen insanların bu şekilde düşünmelerine neden olan pek çok husus bulunmakta olup bu hususlar genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Bireyin sevgisiz bir ortamda büyümesi
  • Çocukluk çağında ihtiyaç duyduğu sevgi ve saygıyı görememiş olması
  • Kişinin diğer insanlarla iletişiminde pasif kalması
  • Doğru ve etkili iletişimlerin yaşanmaması

Yukarıdaki gibi sıralanabilen hususların her biri, evde kimse beni sevmiyor diyen bireylerin bu his içerisinde olmalarının nedenleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kendisi ile barışık olan ve doğru iletişimler kuran bireyler, başkalarının sevgilerini takıntı etmeden yaşantılarını sürdürme şansı elde etmektedir. Bu nedenle kimsenin kendisini sevmediğini düşünen kişilerin bu konuya eğilmesi ve hissin temeline inerek neden bu şekilde düşündüklerini sorgulaması gerekmektedir.

Hiçbir Erkek Beni Sevmiyor

Bireylerin sevilmeme konusunda yaşadıkları sorunlardan bir diğeri de hiçbir erkek beni sevmiyor şekilde sorgulamaların yaşanmasıdır. Hiçbir erkeğin kendisini sevmediğini düşünen kadınlar, güzel olmadıklarını ya da sevilmeye layık olmadıklarını düşünebilmektedir. Fakat daha önce de ifade edildiği üzere bu durumun yaşanmasına neden olan yalnızca kişinin kendisini değerli görmemesi değil, karşı tarafın iletişim sorunları yaşaması olabilmektedir.

Bireyin kendisine değer vermemesi ve başkalarının hakimiyeti altında yaşaması ve bir diğer insanın yönlendirmeleri ile hareket etmesi, kişinin doğru iletişim kuramamasına ve sevilme konusunda çeşitli sorunlar yaşamasına neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra karşısındaki kişinin de iletişim sorunları olabilmekte olup bu durum, her iki taraftan kaynaklanan nedenlerden ötürü sorunlar yaşanmasına sebebiyet verebilmektedir.

Hiçbir erkek beni sevmiyor diyen kişilerin, yukarıdaki gibi sıralanan hususlara dikkat etmesi ve kendini yenilemeye çalışması gerekmektedir. Ya da karşısındaki kişinin iletişim eksikliğinden ötürü sevilmeme hissi yaşanıyorsa eğer iletişimde alıcı rolünde olan kişi ile konuşulması gerekmektedir. Böylelikle atılan doğru adımlar ile birlikte iletişimde var olan sorunlar kaldırılabilmekte ve böylelikle sevilmeme hissinin çözümü sağlanabilmektedir.

Sevilmeme Hissi İlişkilerin Hiç Başlamadan Bitmesine Neden Olabilir

İlişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi adına pek çok unsurun önemli olduğunu belirtmek gerekmekte olup bu unsurlar temelinde kurulan ilişkiler kendini yenileyerek ve sorunsuz bir şekilde devam edebilmektedir.

Sevgi temelli ilişkiler, partnerlerin birbirlerine saygı duymasını olanaklı hale getirmekte olup bu sayede ilişkiler, güçlü bir temele oturmaktadır. Böyle bir durumda sevdiğim kişi beni neden sevmiyor sorusu da önemini yitirmekte ve güçlü bağlılık duygularının bulunduğu ilişkiler yaşanabilmektedir.

Özel yaşantılarında ya da sosyal hayatta ilişki içerisinde bulunan insanların, ilk önce kendilerine ve daha sonra karşısındaki kişilere sevgi temelli yaklaşması gerekmekte olup bu sayede ilişkiler, istenilen düzeye ulaşabilmekte ve bu durum, toplumun sağlam bir temele oturmasını olanaklı kılarak insanların mutlu olmasını sağlamaktadır.

Yorum gönder